Hem » Bästa blodtrycksmätare – Bäst i test 2024

Bästa blodtrycksmätare – Bäst i test 2024

bästa blodtrycksmätare bäst i test

Bästa blodtrycksmätare – Att köpa en blodtrycksmätare för hemmabruk är ett klokt steg för den som vill ha koll på sin hälsa. Med rätt utrustning kan du enkelt följa ditt blodtryck över tid och identifiera eventuella förändringar som kan kräva professionell uppmärksamhet. Här är en omfattande guide för att hjälpa dig att göra ett informerat köp.

Vi går även igenom och testar vilka skillnader det är mellan 2 av Omrons populäraste blodtrycksmätare, Omron M7 Intelli och Omron M3 Comfort. Trots att de delar många grundläggande egenskaper skiljer de sig åt på flera viktiga punkter. Här går vi igenom skillnaderna mellan dessa två modeller för att ge en klarare bild av vad var och en erbjuder – se mer här M7 Intelli VS M3 Comfort.

Vi är oberoende i våra tester men om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig.

Bäst i test av blodtrycksmätare för hemmabruk – I denna guide:

1. Omron M7 Intelli IT AFIB – Bäst i test

Omron M7 Intelli IT AFIB

Bäst i test blev Omron M7 Intelli IT AFIB som är en högteknologisk blodtrycksmätare designad för överarmsanvändning. Mätaren har en AFib indikator som kan upptäcka förmaksflimmer som är en rubbning i hjärtats rytm. Då ca en tredjedel som har förmaksflimmer inte har några symtom så är det en väldigt viktig funktion för att upptäcka det i tid och minska risken för stroke.

Omron M7 erbjuder en kombination av precision, bekvämlighet och smarta funktioner. Den är utrustad med Intellisense-teknologi som garanterar bekväm och exakt mätning genom automatisk uppblåsning av manschetten till optimal nivå. Dessutom möjliggör Bluetooth-anslutning enkel synkronisering med Omron Connect-appen. Där användare kan spåra och dela sina hälsodata över tid.

Funktioner och teknik

 • Intellisense-teknologi: Garanterar en smärtfri mätning genom att anpassa uppblåsningsnivån efter varje individs arm. Det bidrar till högre precision i mätningarna.
 • AFib-indikator: En unik funktion som kan upptäcka förmaksflimmer som är en viktig riskfaktor för stroke.
 • Bluetooth-anslutning: Möjliggör enkel synkronisering med Omron Connect-appen för att spåra hälsotrender och dela data med vårdgivare.
 • Dubbla användarprofiler: Kan lagra mätdata för två användare, vilket gör den idealisk för delning inom familjen.
 • Manschett Kontroll System: Informerar användaren om manschetten är korrekt applicerad. Vilket minskar risken för felaktiga mätresultat.

Användarvänlighet

Omron M7 Intelli är designad med användaren i åtanke. Den stora och tydliga LCD-skärmen visar mätresultat i stora, lättlästa siffror och enhetens enkla gränssnitt gör den lättanvänd för personer i alla åldrar. Installationen är enkel och kommer med tydliga instruktioner som gör det lätt att komma igång direkt.

Fördelar

 • Kan upptäcka förmaksflimmer
 • Hög precision: Intellisense-teknologin säkerställer noggranna mätningar varje gång.
 • Användarvänlig: Enkel att använda med intuitiva funktioner och lättläst display.
 • Smart koppling: Bluetooth-funktionaliteten och app-integrationen erbjuder en modern lösning för hälsospårning.
 • Tillförlitlighet: Omron är ett välkänt och respekterat märke inom hälsoteknik som ger en extra trygghet.

Nackdelar

 • Pris: Kan uppfattas som dyr jämfört med enklare modeller på marknaden. Men dess avancerade funktioner och tillförlitlighet tycker vi motiverar priset.
 • Storlek på manschetten: Vissa användare med mycket stora eller mycket små armar kan ha svårt att hitta en passande storlek även om standardmanschetten täcker ett brett storleksspann.

Omron M7 Intelli blodtrycksmätare är en toppmodern enhet som erbjuder en imponerande kombination av precision, användarvänlighet och smart teknologi. Dess förmåga att upptäcka förmaksflimmer och dess app-integration gör den till en värdefull investering för de som vill ha full koll på sitt blodtryck och sin hjärthälsa.

Bästa återförsäljare:

2. Omron M3 Comfort

Omran M3 Comfort

Omron M3 Comfort blodtrycksmätare erbjuder en kombination av användarvänlighet, noggrannhet och pålitlighet. Det gör den till ett populärt val för dem som vill hålla koll på sitt blodtryck hemifrån. Med en rad smarta funktioner och en design som prioriterar komfort så är denna modell en utmärkt investering för alla som värderar sin hälsa. Här är en djupgående titt på vad Omron M3 Comfort har att erbjuda.

Design och komfort

Omron M3 Comfort utmärker sig med sin Intelli Wrap-manschett som är designad för att ge exakta mätningar från alla positioner runt överarmen. Denna flexibilitet minskar risken för felaktiga mätresultat som kan uppstå vid felaktig placering av manschetten. Manschettens justerbara storlek säkerställer att den passar de flesta användare bekvämt vilket gör mätprocessen enkel och smärtfri.

Användarvänlighet

Denna blodtrycksmätare är utrustad med en stor och lättläst LCD-skärm som tydligt visar blodtrycksvärden och puls. Med enkel knapptryckning kan användare snabbt starta mätningen vilket gör enheten lättanvänd även för de som inte är tekniskt benägna. Dessutom har Omron M3 Comfort ett minne som kan lagra upp till 60 mätningar för två användare. Det gör det möjligt att enkelt övervaka blodtryckstrender över tid.

Noggrannhet och pålitlighet

Omron M3 Comfort är utrustad med avancerade mätningsfunktioner. Där ingår även Omrons unika IntelliSense-teknologi som automatiskt justerar uppblåsningen av manschetten till en optimal nivå för varje individ. Detta säkerställer inte bara komfort under mätningen utan även noggrannhet i de avlästa värdena. Enheten varnar även användaren om oregelbundna hjärtslag upptäcks under mätningen. Det kan vara en viktig indikator på potentiella hjärtproblem.

Prisvärdhet

Med tanke på dess avancerade funktioner och tillförlitliga prestanda så erbjuder Omron M3 Comfort ett utmärkt värde för priset. Den är prisvärd för de flesta budgetar och representerar även en god långsiktig investering i din hälsa.

Sammanfattning

Omron M3 Comfort blodtrycksapparat är en idealisk lösning för de som söker en pålitlig, bekväm och lättanvänd enhet för blodtrycksmätning hemma. Med dess avancerade teknologi och användarvänliga design så erbjuder den en exceptionell kombination av funktioner som gör den till en av de bästa blodtrycksmätarna på marknaden idag. Oavsett om du är en individ som nyligen blivit rekommenderad att övervaka ditt blodtryck eller någon som regelbundet behöver kontrollera ditt tillstånd så är Omron M3 Comfort ett utmärkt val som uppfyller dina behov.

3. Beurer BC 54 – Bästa blodtrycksmätare handled

Beurer BC 54

Beurer BC 54 är en handledsbaserad blodtrycksmätare som kombinerar modern design med smart teknologi för att ge användarna en enkel och effektiv upplevelse av blodtrycksmätning hemifrån. Med dess Bluetooth-funktionalitet och möjligheten att synkronisera med Beurer HealthManager-appen så erbjuder den en modern lösning för dem som vill övervaka sin hälsa digitalt.

Design och funktioner

Beurer BC 54 har en slank och användarvänlig design med en stor och tydlig display som gör det enkelt att avläsa mätresultaten. Manschetten är lätt att fästa runt handleden, vilket gör mätprocessen både snabb och bekväm. Enheten är utrustad med automatisk uppblåsning och tömning som säkerställer en smidig mätning.

Användarvänlighet och noggrannhet

Beurer BC 54 är designad för enkelhet med intuitiva kontroller och automatiska funktioner som gör det lätt för användare av alla åldrar att hantera sin hälsa. Trots att den är en handledsmätare som traditionellt kan vara mer känslig för positionering än överarmsmätare. Så erbjuder BC 54 pålitliga och konsekventa mätresultat. Mycket tack vare dess avancerade teknologi och sensorer.

För och Nackdelar

Fördelar:

 • Användarvänlig med en stor och lättläst display.
 • Bluetooth-funktionalitet för enkel synkronisering med HealthManager-appen.
 • Kompakt och lätt, perfekt för resor och användning på språng.

Nackdelar:

 • Som med alla handledsbaserade mätare kan positioneringen påverka noggrannheten och det kräver noggrann uppmärksamhet vid användning.
 • Appen kräver en smartphone eller surfplatta som kan vara en begränsning för vissa användare.

Sammanfattning:

Beurer BC 54 blodtrycksmätare är en utmärkt enhet för den moderna användaren som värderar både funktionalitet och bekvämlighet. Dess möjlighet att integreras med smarta enheter för att spåra och analysera hälsodata gör den till ett värdefullt verktyg i den dagliga hälsorutinen. Medan den kräver noggrannhet i användningen för optimala mätresultat. Så är dess fördelar och moderna funktioner övertygande nog för att rekommendera den till alla som söker en pålitlig och tekniskt avancerad blodtrycksmätare.

4. Medisana BU 510 – Bästa budget blodtrycksmätare

Medisana BU 510

Medisana BU 510 är bästa budget blodtrycksmätare. Det är en överarmsbaserad blodtrycksmätare som utmärker sig genom sin kombination av noggrannhet, användarvänlighet och prisvärdhet. Denna enhet är utformad för att ge pålitliga blodtrycksmätningar hemma. Med funktioner som gör den lämplig för ett brett spektrum av användare.

Design och användarvänlighet

Medisana BU 510 har en kompakt och ergonomisk design. Det gör den enkel att använda och förvara. Den stora och lättlästa LCD-skärmen visar tydligt alla viktiga mätvärden, inklusive systoliskt och diastoliskt blodtryck samt puls. Enheten är utrustad med en enkel knappsats som förenklar processen att starta och stoppa mätningar. Manschetten är tillräckligt stor för att passa de flesta överarmar och är enkel att applicera tack vare dess praktiska kardborreförslutning.

Funktioner och noggrannhet

Medisana BU 510 använder avancerad mätteknik för att säkerställa noggranna och tillförlitliga blodtrycksmätningar. Enheten har en funktion för att upptäcka oregelbundna hjärtslag. Det är en viktig indikator som kan signalera behovet av ytterligare medicinsk utvärdering.

Prisvärdhet

Medisana BU 510 är mycket prisvärd och erbjuder ett utmärkt värde för pengarna. Trots sitt rimliga pris, kompromissar den inte med varken prestanda eller kvalitet. Det gör den till ett attraktivt alternativ för de som söker en tillförlitlig blodtrycksmätare utan att priset blir för högt.

För och nackdelar

Fördelar:

 • Hög noggrannhet och pålitlighet i mätningar.
 • Användarvänlig design med stor LCD-skärm och enkel navigering.
 • Minnesfunktion för två användare, vilket är idealiskt för familjer.
 • Utmärkt prisvärdhet.

Nackdelar:

 • Manschetten kan vara stor för personer med mycket smala armar, vilket kan påverka mätnoggrannheten.
 • Enheten är ganska grundläggande utan smarta anslutningsmöjligheter eller någon app-integration, vilket kan vara en nackdel för vissa användare.

Slutsats

Medisana BU 510 blodtrycksmätare är en utmärkt enhet för dem som värderar enkelhet, noggrannhet och kostnadseffektivitet. Med sin lättanvända design, pålitliga prestanda erbjuder den allt som de flesta behöver för regelbunden blodtrycksövervakning hemma. Även om den saknar många avancerade funktioner som Bluetooth-anslutning så är dess grundläggande men effektiva funktionssätt mer än tillräckligt för dagligt bruk. Om du är ute efter en budgetvänlig, pålitlig och lättanvänd blodtrycksmätare är Medisana BU 510 definitivt värd att överväga.

Läs gärna även vårt test av bästa kollagen eller massagepistol bäst i test.

Skillnader mellan Omron M7 Intelli & Omron M3 Comfort

Omron M7 Intelli och Omron M3 Comfort är båda populära blodtrycksmätare från Omron. De är designade för att erbjuda pålitlig och exakt blodtrycksövervakning för hemmabruk. Trots att de delar många grundläggande egenskaper så skiljer de sig åt på flera viktiga punkter. Här utforskar vi skillnaderna mellan dessa två modeller för att ge en klarare bild av vad var och en erbjuder.

Omron M7 Intelli

Smarta funktioner: Omron M7 Intelli IT är utrustad med Bluetooth-funktion som gör det möjligt att ansluta till Omron Connect-appen på en smartphone. Detta gör att användarna kan spåra och lagra sina mätresultat digitalt och dela dem med sin vårdgivare.

AFib Detektering: Den här modellen har en avancerad funktion för detektering av förmaksflimmer (AFib), vilket kan hjälpa till att identifiera oregelbundna hjärtslag som kan tyda på ett mer allvarligt hälsotillstånd.

Intelli Wrap Manschett: Levereras med en Intelli Wrap manschett (22-42 cm), designad för att ge exakta mätresultat från vilken position runt överarmen som helst.

Dubbla användarprofiler: M7 Intelli IT kan hantera data för två olika användare och det gör det enkelt för flera personer att spåra sin hälsa separat.

Omron M3 Comfort

Intelli wrap manschett: Precis som M7-modellen, kommer M3 Comfort också med en Intelli Wrap manschett som är designad för att ge exakta mätningar oavsett manschettens position runt armen.

Enkel användning: M3 Comfort är känd för sin enkelhet och användarvänlighet. Den har tydliga och enkla instruktioner för att utföra blodtrycksmätningar hemma.

Ingen Smart Teknik: Till skillnad från M7 Intelli saknar M3 Comfort Bluetooth-anslutning och möjligheten att synkronisera med Omron Connect-appen. Det gör att all datahantering bara kan ske direkt på enheten.

Enkel användarprofil: M3 Comfort är designad för att användas av en enda person och lagrar mätningar i enhetens minne utan möjligheten till flera användarprofiler.

Gemensamma egenskaper

Båda modellerna använder Omrons Intellisense-teknologi för automatisk uppblåsning och mätning. Det säkerställer bekväma och korrekta mätningar. De är också utrustade med funktioner för att upptäcka oregelbundet hjärtslag och indikera om manschetten är felaktigt applicerad. Det bidrar till mätningarnas tillförlitlighet.

Slutsats

Valet mellan Omron M7 Intelli och Omron M3 Comfort beror på användarens behov av digitala funktioner och huruvida flera personer kommer att använda enheten. M7 Intelli erbjuder mer avancerade funktioner som Bluetooth-anslutning, appintegration, och förmaksflimmerdetektering. Det gör den idealisk för de som föredrar att övervaka sin hälsa digitalt och har ett behov av att övervaka specifika hjärthälsotillstånd. Å andra sidan är M3 Comfort ett utmärkt val för de som söker en mer grundläggande, användarvänlig enhet för exakta blodtrycksmätningar hemma utan behov av digital spårning eller fleranvändarprofiler.

Köpguide inför köp av blodtrycksmätare

Att köpa en blodtrycksmätare för hemmabruk är ett klokt steg för den som vill ha koll på sin hälsa. Med rätt utrustning kan du enkelt följa ditt blodtryck över tid och identifiera eventuella förändringar som kan kräva professionell uppmärksamhet. Här är en omfattande guide för att hjälpa dig att göra ett informerat köp.

1. Förstå vilken typ av blodtrycksmätare det finns

 • Överarmsmätare: Mäter blodtrycket genom en manschett som blåses upp runt överarmen. Dessa anses generellt vara mer exakta och är den typ som oftast används i sjukvården.
 • Handledsmätare: Mäter blodtrycket via en mindre manschett runt handleden. De är mer kompakta och portabla men kan vara känsligare för felaktiga mätningar om de inte används korrekt.

2. Välj en blodtrycksmätare med validering

Se till att blodtrycksmätaren har validerats för klinisk användning. Detta innebär att den har testats och godkänts för att ge noggranna mätresultat enligt standarder satta av hälso- och medicinska organisationer.

3. Kontrollera funktioner och teknologi

 • Automatisk vs Manuell: Automatiska blodtrycksmätare kräver mindre arbete från användarens sida och minskar risken för felaktiga mätningar.
 • Minnesfunktion: En blodtrycksmätare med inbyggt minne kan lagra tidigare mätvärden. Det är praktiskt för att följa trender över tid.
 • Många användarprofiler: Om flera personer i hushållet planerar att använda blodtrycksmätaren så välj en modell som tillåter flera användarprofiler.
 • Anslutningsmöjligheter: Vissa moderna blodtrycksmätare erbjuder Bluetooth-anslutning för att synkronisera data med smartphone-appar. Det gör det enklare att spåra och dela dina hälsouppteckningar.

4. Läs recensioner och rekommendationer

Innan köp så läs recensioner och rekommendationer från både användare och professionella hälsoorganisationer. Detta kan ge dig en bättre förståelse för enhetens tillförlitlighet och användarvänlighet.

5. Kontrollera manschettens storlek

Att välja rätt storlek på manschetten är avgörande för att få korrekta mätvärden. Mät omkretsen av din överarm (eller handled, beroende på typen av mätare) och välj en blodtrycksmätare vars manschett passar dina mått.

6. Pris och garanti

Priset på blodtrycksmätare varierar beroende på funktioner och teknologi. Sätt en budget som reflekterar dina behov utan att kompromissa med kvaliteten. Kontrollera också garantitiden och vad den täcker för extra trygghet.

7. Följ användarinstruktionerna noggrant

För att säkerställa att du får de mest korrekta mätvärdena är det viktigt att följa tillverkarens användarinstruktioner noggrant. Felaktig användning kan leda till missvisande mätresultat.

Sammanfattning

Att välja en blodtrycksmätare för hemmabruk handlar om att hitta en balans mellan noggrannhet, bekvämlighet, och pris. Genom att följa denna guide och göra noggranna överväganden baserade på dina personliga hälsobehov. Då kan du hitta en blodtrycksmätare som är ett värdefullt verktyg i din hälso- och sjukvård.

Vanliga frågor & svar

Länktips:

Aftonbladet – Test av blodtrycksmätare

Se även våra andra tester – proteinpulver bäst i test eller D-Vitaminbrist.

Betygsätt den här artikeln

Betyg: 5 / 5. Röster 2

Last Updated on maj 10, 2024 by Patrik

Rulla till toppen