Hem » 9 Bästa Rakhyvlarna för Damer 2024 – Bäst i test

9 Bästa Rakhyvlarna för Damer 2024 – Bäst i test

Bästa rakhyvel dam - Bäst i test

Vi har alla testat oss fram i djungeln av rakhyvlar och vet att det kan vara riktigt svårt att hitta en man är nöjd med. Det krävs att rakbladen håller bra kvalitet, att rakhyveln återfuktar samt håller sin skärpa.

I vårt noggrant sammansatta test av rakhyvlar för damer har vi granskat och även jämfört de mest populära modellerna på marknaden. Vi fokuserade på viktiga aspekter som prestanda, komfort, precision och hållbarhet för att hjälpa dig att hitta den bästa damrakhyveln som också passar dina behov.

Under testet har vi noggrant utvärderat varje rakhyvels förmåga att ge en ännu närmare rakning utan irritation eller obehag. Vi har också bedömt ergonomi och användarvänlighet, vilket är avgörande för en smidig rakningsupplevelse.

Följ med oss på denna spännande resa genom vårt damrakhyvel test, där vi kommer att avslöja våra toppval och ge dig insikter för att fatta det bästa beslutet när du väljer din nya rakhyvel.

Vi är oberoende i våra tester men om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig.

Bäst i test av rakhyvel dam

1. Estrid Rakhyvel

Estrid rakhyvel

Testvinnare av bästa rakhyvel dam blev Estrid rakhyvel

Bäst i test blev Estrid Rakhyvel som utmärker sig med sin minimalistiska och eleganta design. Den finns i flera olika pastellfärger vilket gör den till en attraktiv produkt som kunder kan anpassa efter sin personliga stil. Handtaget är tillverkat av metall som ger en känsla av hållbarhet och en behaglig tyngd under användning. Det ergonomiska greppet säkerställer att rakhyveln är bekväm att hålla i, även med våta händer.

Rakningskvalitet

Estrid använder fem blad av hög kvalitet som är utformade för att följa kroppens konturer och ge en nära och smidig rakning utan irritation. Bladen är omgivna av en återfuktande remsa berikad med Aloe Vera och E-vitamin. Vilket bidrar till en skonsam glid över huden och minskar risken för rakbränna och inåtväxande hår. Många användare rapporterar en effektiv och behaglig rakningsupplevelse, även på känslig hud.

Hållbarhet och värde

Estrid står ut för sitt engagemang för hållbarhet. Rakhyveln är designad för att vara långvarig och varumärket erbjuder även ett abonnemangssystem för bladbyte. Vilket är praktiskt och minskar även avfall. Bladen levereras direkt till din dörr i återvunnen förpackning, vilket är ett stort plus för miljömedvetna konsumenter. Initialkostnaden för rakhyveln är rimlig, och med tanke på kvaliteten och hållbarheten så erbjuder Estrid ett utmärkt värde över tid.

Sammanfattning:

Rakhyvlarna säljs både som startkit och refills. Startkittet består av ett första handtag i stål, en vägghållare och två stycken rakblad. Refill paketet består av 4st nya 5-bladiga rakblad. Du kan även prenumerera på rakbladen och få dem hemskickade direkt i brevlådan så ofta du vill/behöver.

Estrid rakhyvel är en utmärkt produkt för de som söker en högkvalitativ, stilfull och hållbar lösning för sin rakningsrutin. Den kombinerar effektivitet och design med ett starkt fokus på användarvänlighet och hållbarhet. Med sitt abonnemangssystem för blad och miljövänliga initiativ, tilltalar Estrid inte bara dem som värdesätter en skonsam och nära rakning utan också de som önskar att göra etiska och hållbara val i sitt vardagsliv.

Fördelar:

 • Kan abonnera på rakblad och få dem hemskickade
 • Bra miljöval
 • Bra skärpa
 • Billiga
 • Smidiga
 • Veganska

Nackdelar:

 • Inga uppenbara nackdelar

2.Gillette Venus Extra Smooth Sensitive 4-Pack

Gillette Venus

Bästa rakhyvel dam för känslig hud blev Gillette Venus Extra Smooth Sensitive 4-Pack

Det är en rakhyvel som har imponerar med dess prestanda och komfort. Designen är ergonomisk och ligger bekvämt i handen, vilket gör det lätt att manövrera över olika kroppsdelar. Det extra släta huvudet och de mjuka räfflorna på rakbladen gör att hyveln glider smidigt över huden utan att orsaka irritation.

Rakhyveln är utformad för känslig hud. De extra skyddsåtgärderna minimerar risken för hudirritation och ger en skonsam rakning. Trots dess mildhet levererar rakhyveln fortfarande en nära och effektiv rakning, vilket gör den till en utmärkt balans mellan komfort och resultat.

Rakbladen är lätta att byta ut när det är dags, och hållbarheten är tillfredsställande. Förpackningen innehåller flera reservblad, vilket gör det bekvämt att ha dem till hands.

Sammanfattningsvis är Gillette Venus Extra Smooth Sensitive en pålitlig och effektiv rakhyvel för dem med känslig hud som söker en hudvänlig och bekväm rakupplevelse utan att kompromissa med resultatet.

 • Skonsam
 • Skön att använda
 • Minimerar irritation

3. Venus Tropical – 3 pack – bästa engångshyvel

Venus tropical

För dig som har en mycket känslig hud kan engångshyvlar vara ett av de bästa alternativen. Venus Tropical rakblad är en produkt från Gillette som riktar sig till kvinnor som söker en nära, bekväm och färgglad raknings-upplevelse. Dessa rakblad utmärker sig med sina livfulla, tropiska färger, vilket gör dem till ett roligt och iögonfallande tillägg.

Dessa rakblad levererar en exceptionellt nära och mjuk rakning, tack vare dess flerbladiga system och fuktgivande remsor. Bladen är tätt placerade för att minska irritation och dra bort hår med minimal ansträngning. Fuktgivande remsor berikade med botaniska oljor hjälper till att glida över huden, vilket reducerar risken för rakbränna och irritation. Resultatet är en jämn och behaglig rakningsupplevelse, även på känslig hud.

 • Engångshyvel
 • 3-pack
 • Bästa engångshyveln

4. Flawless Legs Flawless Epilator & Trimmer

Flawless

Bästa rakhyvel dam elektrisk blev Flawless Legs Flawless Epilator & Trimmer

Flawless Legs Flawless Epilator & Trimmer är en bärbar hårborttagningsenhet som erbjuder en smidig och effektiv metod för att avlägsna oönskat hår från benen och andra kroppsdelar. Med en design som fokuserar på komfort och användarvänlighet, har denna produkt snabbt blivit populär bland användare som söker efter en skonsam och smärtfri hårborttagning.

Flawless Legs Epilator & Trimmer är ergonomiskt utformad för att passa bekvämt i handen, vilket gör den enkel att använda över större ytor som benen. Dess kompakta storlek gör den också idealisk för resor eller snabb touch-up när du är på språng. Enheten är trådlös och laddningsbar, vilket eliminerar behovet av irriterande sladdar och ökar dess bärbarhet och användarvänlighet.

Denna epilator och trimmer använder avancerad teknologi för att ge en nära och mjuk rakning utan smärta eller irritation. Till skillnad från traditionella epilatorer som rycker bort hårstrån från rötterna så skär Flawless Legs håren nära hudytan. Vilket minimerar risken för inåtväxande hår och hudirritation. Resultatet är lena ben utan besväret och obehaget från vaxning eller traditionell epilering.

Sammanfattning

Flawless Legs Flawless Epilator & Trimmer är en utmärkt produkt för de som söker en smärtfri, effektiv och bekväm lösning för hårborttagning. Dess ergonomiska design, kombinerad med dess effektivitet och mångsidighet, gör den till en uppskattad produkt bland användare. Medan den kanske inte erbjuder permanenta resultat som vissa andra hårborttagningsmetoder så är dess förmåga att snabbt och smärtfritt avlägsna hår idealisk för daglig användning eller snabba touch-ups. Overall, är Flawless Legs en pålitlig och praktisk lösning för de som värderar smidighet och komfort i sin hårborttagningsrutin.

 • Enkel att använda
 • Bra alternativ om man inte vill använda hyvel
 • Inga irritationer

5. Gillette Venus Snap

Venus_snap

Gillette Venus Snap är en kompakt och praktisk lösning för kvinnor på språng. Dess unika försäljningsargument är dess bärbarhet, kombinerat med kvaliteten och komforten som är synonymt med Gillette Venus-serien.

Gillette Venus Snap är en idealisk rakhyvel för den moderna kvinnan som behöver en pålitlig och effektiv rakningslösning på språng. Dess kompakta storlek, kombinerat med Gillettes kvalitetsblad gör den till en ovärderlig produkt för alla som behöver snabba touch-ups eller som reser ofta. Med dess hållbara design och byte av blad är den inte bara praktisk utan också ekonomisk och miljövänlig. Venus Snap bevisar att bra saker verkligen kommer i små paket, och är ett utmärkt val för alla som söker en balans mellan funktionalitet, kvalitet och bekvämlighet.

6. Venus Edition Comfort glide Strawberry Rakhyvel

Venus edition comfort glide

Venus ComfortGlide Strawberry är en utmärkt rakhyvel för kvinnor som söker en effektiv och lyxig rakningsupplevelse. Den ergonomiska designen, högkvalitativa bladen och de unikt doftande fuktgivande remsorna samverkar för att erbjuda en exceptionell rakning. Doften av jordgubbar och den återfuktade hudkänslan efteråt är definitiva pluspunkter. Denna produkt är ett utmärkt val för de som värderar både prestanda och en liten extra beröring av lyx i sin dagliga rutin.

7. Gillette Venus Swirl

Venus_Swirl

Gillette Venus Swirl rakhyvel är en innovativ produkt designad för att erbjuda en exceptionell rakningsupplevelse för kvinnor. Med sin unika FlexiBall-teknologi och mikrofinblad, står Venus Swirl ut från mängden genom att erbjuda oöverträffad precision och anpassningsförmåga vid rakning.

Venus Swirl har en slående design med sitt lila handtag och den karakteristiska FlexiBall-teknologin som tillåter rakhyvelns huvud att svänga i flera riktningar. Denna flexibilitet gör det möjligt att smidigt följa kroppens konturer och nå svåråtkomliga områden med lätthet. Handtaget är ergonomiskt utformat för ett bekvämt grepp under hela rakningsprocessen.

Gillette Venus Swirl är en toppmodern rakhyvel som erbjuder kvinnor en premium rakningsupplevelse. Dess unika FlexiBall-teknologi och mikrofinblad kombinerar precision med komfort. Det gör det till ett utmärkt val för de som söker en högkvalitativ och anpassningsbar rakhyvel. Trots dess något högre pris, är den ökade prestandan och hållbarheten väl värd investeringen för de som prioriterar en nära, smidig och anpassningsbar rakning.

8. Gillette Venus Comfortglide Coconut plus Olay Rakhyvel 8 Blad

Venus Comfortglide coconut

Venus ComfortGlide Coconut utmärker sig med sina inbyggda fuktgivande remsor som är berikade med kokosolja

Kokosoljan ger en exceptionellt mjuk och glidande rakning. Dessa remsor eliminerar behovet av separat rakgel eller skum, vilket förenklar rakningsprocessen. Bladen är skarpa och hållbara, designade för att effektivt avlägsna hår utan irritation eller obehag. Vilket ger en nära och smidig rakningsupplevelse.

Den distinkta kokosnötsdoften är både mild och uppfriskande och bidragande till en njutbar rakningsupplevelse. Doften är inte överväldigande utan lämnar en subtil och behaglig känsla på huden. Efter rakning känns huden mjuk och återfuktad, tack vare de näringsrika egenskaperna hos kokosoljan i de fuktgivande remsorna.

Gillette Venus ComfortGlide Coconut är en utmärkt produkt för de som söker en effektiv, bekväm och njutbar rakningsupplevelse. Dess kombination av praktisk design, högkvalitativa blad, och den unika kokosnötsdoften sätter den apart från andra rakhyvlar på marknaden. För kvinnor som värderar både prestanda och lite lyx i deras skönhetsrutin, är denna rakhyvel ett utmärkt val.

9. Gillette Venus – för Könshår & Intimområdet

Galetter Venus för könshår

Venus rakhyvel för Könshår & Intimområdet

Att hitta rätt verktyg för att hantera känsliga områden som könshår kan vara en utmaning. Venus rakhyvel för könshår, utformad specifikt för denna uppgift och erbjuder en lösning som kombinerar Gillettes pålitlighet med skräddarsydda egenskaper för intimrakning.

Med blad utformade för att hantera grovt och krulligt hår minskar denna rakhyvel risken för inåtväxande hår och hudirritation. Fuktgivande remsor ovanför och under bladen bidrar till att skapa en skyddande barriär mellan bladet och huden, vilket ger en mjuk och behaglig rakning. Dess precisionstrimmer på baksidan av rakhyveln är perfekt för finjusteringar och svårtillgängliga områden, vilket ger en noggrann och anpassad finish.

Venus rakhyvel för könshår är ett utmärkt val för dem som söker en säker, effektiv och skonsam lösning för intimrakning. Dess design och funktioner adresserar specifikt de utmaningar som är förknippade med att raka känsliga områden, och erbjuder en högkvalitativ rakning.

Se även våra andra test av bästa mascaran eller bästa ansiktskrämerna

Så rakar du benen rätt:

Har du aldrig tänkt på att sättet du rakar dig kan vara anledningen till att huden också blir irriterad efter rakning. Har du någon gång fått utslag efter rakningen? Ett par små skärsår här och där samt inåtväxande hårstrån Det är inte alls kul! Om du rakar dig på rätt sätt kommer också varenda centimeter av din hud att bli alldeles silkeslen.

Förmodligen lärde du dig att raka dig ungefär på samma sätt som vi. Du fixade till dig inför en fest, höll benet över badkaret och använde en gammal rakhyvel, som du lånat av din pappa, och använde på tok för lite vatten och tvål. Och naturligtvis sa någon till dig att du inte borde raka dig alls, låter det bekant? Nu går vi igenom för att lära dig hur du effektivt rakar dig som ett proffs.

Lär dig hur du gör din säkraste, mjukaste och lenaste rakning hittills. Oavsett om du är en nybörjare eller skicklig kommer det bli lätt att raka benen om du följer dessa proffstips för en stressfri rakning.

Steg 1: Välj rätt rakhyvel

Ett slött rakblad är något din hud och ditt kroppshår klarar sig bättre utan. Det kommer till att resultera i skärsår och irritera din hud. Vi rekommenderar att du byter blad var femte till var sjunde rakning. Med en prenumeration på Estrids kit får du 4 nya superskarpa rakblad levererade till din brevlåda så ofta du behöver, så att du aldrig mer behöver raka dig med en rostig rakhyvel.

Steg 2: Exfoliera dagen innan du sak raka dig

Inåtväxande hår är hårstrån som böjer sig bakåt och fastnar under huden. De brukar klia och kan även göra ont. Ge din hud en mild exfoliering i duschen med hjälp av en sockerskrubb. Exfoliering är ett effektivt sätt att ta bort döda hudceller och öka hudens lyster.

Steg 3: Raka dig precis när du har duschat klart

Torrakning? Låt bli! då det kommer sluta i ren katastrof med en massa inåtväxande hår. Men här kommer ett riktigt proffstips: om du rakar dig precis när du har duschat klart så har din hud hunnit bli varmare och mjukare och porerna har öppnats upp. Då får du ett bättre resultat.

Steg 5: Raka mot hårets riktning

Det tar sin tid att nå bra resultat. Detta gäller även när du rakar benen. Använd en vass rakhyvel och raka försiktigt i långa, uppåtgående och stadiga drag mot hårets riktning. Var extra uppmärksam på kroppens kurvor, vinklar och vrår (vrister och knän): böj knät något när du rakar så att du kan följa dess naturliga form. Räta ut benet när det är dags att glida ovanför knät.

Steg 6: Skölj av rakhyveln regelbundet

Skölj av rakhyveln lite snabbt efter varje drag för att få bort hår och rakkräm – detta ger dig en jämnare rakning.

Steg 7: Återfukta. Varenda. Gång

När du är len som en persika klappar du benen torra så är det läge att smörja in sig med kroppskräm. Detta sista steg hjälper till att undvika hudirritationer och håller dina ben mjuka och lena.

Läs gärna också om vårt test av tandkrämer här.

FAQ – Frågor och svar:

Fråga 1:

Vilken är den bästa tidpunkten på dagen att raka kroppen?

Svar 1: Det är bäst att raka kroppen när du är avslappnad och har tid att göra det noggrant, vanligtvis under eller efter en varm dusch när porerna är öppna.

Fråga 2:

Vilket är det bästa rakverktyget för att raka kroppen som kvinna?

Svar 2: Många kvinnor föredrar att använda en rakhyvel speciellt utformad för kvinnor, men det finns också alternativ som epilatorer och vaxning.

Fråga 3:

Hur undviker jag rakbränna och irritation?

Svar 3: Använd alltid ett skarpt rakblad, applicera rakgel eller skum för att minimera friktion, och raka med håren, inte mot.

Fråga 4:

Kan jag använda samma rakhyvel på hela kroppen?

Svar 4: Ja, om det är en mångsidig rakhyvel kan du använda den på ben, armhålor och bikinilinje. Men för ansiktet eller andra känsliga områden bör du använda specialverktyg.

Fråga 5:

Hur ofta bör jag byta ut rakbladet?

Svar 5: Det beror på hur ofta du rakar dig, men generellt sett bör du byta rakbladet var 5-10 rakningar för att säkerställa en effektiv och irritation-fri rakning.

Fråga 6:

Är det säkert att raka bikinilinjen?

Svar 6: Ja, det går bra att raka bikinilinjen, men var försiktig för att undvika snitt och rakbränna. Använd en rakgel och raka långsamt och varsamt.

Fråga 7:

Hur kan jag förhindra inåtväxande hår?

Svar 7: Exfoliera din hud regelbundet och använd en mjuk borste eller handduk efter rakning för att förebygga inåtväxande hår.

Fråga 8:

Är det möjligt att raka håret på brösten?

Svar 8: Ja, du kan raka håret på brösten om du önskar. Se till att vara försiktig och använd en mild rakgel för att undvika irritation.

Fråga 9:

Hur undviker jag att få rakknölar?

Svar 9: Använd en ren rakhyvel, exfoliera huden regelbundet och undvik att raka samma område flera gånger.

Fråga 10:

Finns det några alternativ till rakning för hårborttagning?

Svar 10: Ja, det finns alternativ som vaxning, epilering, laserbehandling och depileringskrämer om du vill ha långvariga resultat eller minska behovet av daglig rakning. Välj det som passar dig bäst.

Vilka alternativ förutom rakhyvel finns?

Som kvinna finns det flera alternativ till att raka sig för att ta bort oönskad kroppshår. Dessa alternativ varierar i effektivitet, varaktighet och kostnad. Nedan är en översikt över några av de mest populära alternativen:

Alternativ:
 1. Vaxning: Vaxning är en effektiv metod för hårborttagning som tar bort hår från roten. Vaxet appliceras på huden och dras sedan av med en remsa, vilket tar med sig håren. Resultatet varar vanligtvis längre än rakning, vanligtvis i 3-6 veckor. Vaxning kan utföras hemma eller av professionella på salonger.
 2. Epilering: En epilator är en elektronisk enhet som har små pincettliknande mekanismer som rycker ut hårstråna från roten när enheten glider över huden. Resultaten varar i några veckor och blir gradvis tunnare med tiden. Epilering kan vara smärtsamt i början, men många vänjer sig vid det.
 3. Laserhårborttagning: Laserbehandling är en mer permanent metod för hårborttagning. En laserstråle riktas mot hårroten och förstör hårsäckarna, vilket hindrar ny hårväxt. Behandlingen kräver vanligtvis flera sessioner för att vara effektiv, och resultatet är varaktigt, även om det kan finnas behov av underhållsbehandlingar.
 4. Elektrolys: Elektrolys är en permanent hårborttagningsmetod där en nål införs i hårsäcken och en elektrisk ström används för att förstöra hårsäcken. Det är en tidskrävande process och kan kräva upprepade sessioner, men resultaten är permanenta.
 5. Depileringskrämer: Depileringskrämer innehåller kemikalier som löser upp håret vid hudytan. Denna metod är både smärtfri och enkel att använda. Emellertid är det värt att notera att resultatet vanligtvis inte varar lika länge som med vaxning eller epilering, och därför kräver den regelbunden upprepning
 6. Trådning: Trådning är en gammal teknik som används för att ta bort hår från ögonbryn, överläpp och ansikte. En tråd dras genom håret för att ta bort det från roten. Resultaten är precis och varar i några veckor.
 7. Sugaring: Sugaring är en naturlig metod som även liknar vaxning. En sockerbaserad pasta appliceras på huden och dras sedan av för att ta bort håret. Den är också lite mindre smärtsamt än vaxning och kan vara ett bra alternativ för känslig hud.
Valet av hårborttagningsmetod

Valet av hårborttagningsmetod beror även på dina personliga preferenser, budget och önskat resultat. Först och främst föredrar vissa mer permanenta lösningar såsom laserbehandling eller elektrolys. Å andra sidan kan andra föredra enklare och tillfälliga alternativ, såsom rakning eller depileringskrämer. Därför är det viktigt att noggrant överväga dina egna behov och känsligheter när du väljer den bästa metoden för just dig.

Mer om rakhyvlar:

Råd & Rön

Gillette

Betygsätt den här artikeln

Betyg: 5 / 5. Röster 4

Vissa länkar på den här sidan kan vara affiliate länkar, läs mer om affiliate här.

Last Updated on april 6, 2024 by Patrik

Rulla till toppen