Hem » Bästa massagepistol – Bäst i test 2024

Bästa massagepistol – Bäst i test 2024

Bästa massagepistol - Bäst i test

Bästa massagepistol – Att köpa en massagepistol kan vara ett utmärkt sätt att förbättra din muskelåterhämtning och minska spänningar efter träning eller långa arbetsdagar. Men innan du gör ditt köp finns det några viktiga saker att tänka på för att hitta rätt modell för dina behov. I den här guiden går vi igenom vilka som är de bästa massagepistolerna på marknaden och tar fram vilka som är de bästa köpen.

Vi har utvärderat och kontrollerat vad varje enhet har att erbjuda och vilka för och nackdelar de har. Massagepistoler men även massagekuddar och fotmassage kan vara ett bra sätt att återhämta sig efter hård träning.

Vi kan även rekommendera massagekudden Flowpillow Heat som är ett perfekt hjälpmedel mot bland annat rygg eller nacksmärtor.

I den här guiden jämför vi de här egenskaperna hos massagepistolerna:

 • Slagfrekvens
 • Slagdjup
 • Hastigheter
 • Bullernivå
 • Batteritid
 • Vikt och ergonomi
 • Tillbehör och munstycken

Vi är oberoende i våra tester men om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig.

Massagepistoler – Bäst i test – I denna guide:

Flowgun one
BÄST I TEST
Flowlife Flowgun One

Flowgun One ett utmärkt val för den som söker en pålitlig, effektiv och lättanvänd massagepistol. Dess olika hastighetsinställningar, lämplig slagdjup, bra tillbehör och lång batteritid gör den till vår favorit.

Theragun Elite
PREMIUMVAL
Theragun Elite

Theragun Elite är en högklassig massagepistol som utmärker sig med sin triangulära och ergonomiska design. Vi fann den här multigrepps-designen särskilt hjälpsam när man ska massera sig på svåråtkomliga områden som nedre delen av ryggen och baksidan av låren.

Flowgun heat
MASSAGEPISTOL MED VÄRME
Flowlife Heat

Flowlife Heat är en massagepistol som står ut på marknaden med sin kombination av både uppvärmning och massage på samma gång.

Musclepain pro
BÄSTA BUDGETVAL
Musclepain Pro

MusclePain Pro är ett bra och prisvärt alternativ till dig som vill ha en riktigt bra massagepistol till ett överkomligt pris. Den är smidig att använda och kommer med bra tillbehör och med ett av testets bästa batteritid.

Flowpillow heat
BÄSTA MASSAGEKUDDE
Flowpillow Heat

Är en perfekt liten och kompakt massagekudde som kombinerar djupvävnadsmassage med värmeterapi för att lindra muskelspänningar och främja avslappning. Storleken gör att du kan massera både rygg och nacke men även andra muskelgruppen på ett smidigt sätt.

Flowfeet
BÄSTA FOTMASSAGE
Flowfeet

Flowfeet erbjuder en kombination av kompressionsmassage och infravärme. Massagehuvuden roterar och knådar effektivt fotens muskler för att lindra spänningar medan kompressionsterapin använder lufttryck för att applicera ett skonsamt tryck runt fötterna för att öka blodcirkulationen.

1. Flowlife Flowgun One – Bäst i test

Flowgun one

Flowlife Flowgun One är massagepistolen som är vår testvinnare. Den sticker ut i mängden både för sina tekniska detaljer sin användarvänlighet och du får även med många tillbehör och munstycken till ett attraktivt pris. Det gör den till ett utmärkt val för både idrottsutövare och för den som söker lindring från muskelspänningar.

Slagfrekvens och slagdjup:

Flowgun One erbjuder ett slagdjup på 12 mm. Det är effektivt för att nå djupt in i musklerna och ge en genomgående massage. Den har fem olika hastighetsnivåer från 1600 RPM till 3200 RPM. Det tillåter användaren att finjustera intensiteten efter personliga behov och önskat tryck​​.

Hastigheter:

Maskinen är utrustad med Smart Pressure Technology. Det innebär att den automatiskt justerar hastigheten baserat på hur mycket tryck användaren applicerar. Detta ger en mycket anpassningsbar upplevelse som kan varieras från mycket mild till intensivt djupgående behandling​​.

Bullernivå:

Trots sin kraft är Flowgun One designad för att vara relativt tyst. Den håller sig under 65 decibel, vilket är mindre bullrigt än många andra massagepistoler på marknaden.

Batteritid:

Batteriet är robust med en kapacitet på 2600mAh vilket tillåter långvarig användning. En full laddning tar cirka 6 timmar och ger tillräckligt med kraft för flera olika sessioner. Det är idealiskt för användare som ofta är på resande fot eller som inte vill ladda enheten dagligen​​.

Vikt och ergonomi:

Med en vikt på endast 590 gram så är Flowgun One tillräckligt lätt nog för långa användningssessioner utan att orsaka trötthet. Den ergonomiska designen med ett välformulerat handtag gör den enkel både att hålla i och manövrera över olika kroppspartier​​.

Tillbehör och munstycken:

Flowgun One levereras med åtta olika munstycken, inklusive varianter för känsliga områden, djupmassage och triggerpunktsbehandling samt en smart förvaringsväska. Denna mångsidighet gör det möjligt att anpassa användningen efter olika typer av muskelspänningar och behov​​.

Sammanfattning:

Flowlife Flowgun One är en toppmodell bland massagepistoler. Tack vare dess avancerade funktioner och användarvänliga design. Dess mångsidighet och effektivitet gör den till ett utmärkt val för alla som letar efter ett verktyg för personlig massage och muskelåterhämtning. Med sin tysta drift, långa batteritid och praktiska tillbehör uppfyller den höga förväntningar och erbjuder en förstklassig massageupplevelse.

Fördelar:

 • Höga betyg av konsumenter
 • Testvinnare i många tester
 • Smart Pressure Technology – Anpassar automatiskt trycket
 • Batteritiden
 • Låg ljudnivå

Nackdelar:

 • Styrka: Även om slagdjupet på 12 mm är tillräckligt för de flesta användare så kan de som söker extremt kraftfull massage känna att enheten är något begränsad.

2. Theragun Elite – premiumval

Theragun Elite är en högklassig massagepistol som utmärker sig med sin triangulära och ergonomiska design. Vi fann den här multigrepps-designen särskilt hjälpsam när man ska massera sig på svåråtkomliga områden som nedre delen av ryggen och baksidan av låren.

På toppen finns det en OLED-skärm som visar aktuell hastighet, batteritid och en kraftmätare. Detta är en mycket användbar detalj om du tenderar att trycka för hårt på din muskelvävnad eller som i mitt fall inte tillräckligt hårt. Upp och ner pilkontrollerna under skärmen gör att du kan ändra Elites hastighet till 1750, 1900, 2100, 2200 eller 2400 slag per minut. Dessa hastigheter fungerar var som helst på kroppen, men du kan finjustera din Elite till en mer specifik hastighet med hjälp av Therabody-appen (tillgänglig för både iOS och Android).

Slagfrekvens och slagdjup:

Den levererar en slagfrekvens på mellan 1750 till 2400 slag per minut med ett slagdjup på 16 millimeter. Det ger en kraftfull och djupt penetrerande massage för musklerna. Med fem justerbara hastigheter kan användare anpassa intensiteten för att möta olika behov allt från avslappning till intensiv muskelbehandling.

Bullernivån:

Ljudnivån har fått en betydande förbättring från tidigare modeller. Med QuietForce Technology så arbetar Elite på en ljudnivå som är lägre än många av dess konkurrenter. Den minimerade bullernivån gör den perfekt för användning i hemmet eller på kontoret utan att störa omgivningen och ligger i klass med en eltandborste i ljudnivå.

Batteritid:

Batteritiden är imponerande med ett internt litiumjonbatteri som erbjuder upp till 120 minuters användning på en enda laddning. Detta gör den idealisk för långvarig användning under resor eller under en intensiv träningsperiod.

Vikt och ergonomi:

Vikten på 1 kg är välbalanserad och pistolen är utformad med en triangulär design för ergonomisk användning. Detta gör att du enkelt kan hålla och manövrera Theragun Elite utan att känna obehag eller trötthet i handleden.

Tillbehör och munstycken:

Den levereras med fem utbytbara munstycken som är utformade för olika delar av kroppen och olika typer av behandlingar. Varje munstycke är tillverkat av hållbara material och har en unik form för att optimera massageupplevelsen allt från stora muskelgrupper till specifika triggerpunkter.

Sammanfattningsvis så är Theragun Elite en premium massagepistol som erbjuder kraftfull prestanda, tyst drift och en rad användarvänliga funktioner. Dess avancerade teknik och ergonomiska design gör den till ett utmärkt val för alla som söker kvalitativ muskelavkoppling och rehabilitering.

Fördelar:

 • Ergonomiskt multigrepp
 • Bra kraft och slagdjup
 • Ljudnivån
 • Bra batteritid

Nackdelar:

 • Lite klumpig att bära med sig

3. Flowlife Flowgun Heat – med värmeterapi

Flowlife heat

Flowlife Heat är en massagepistol som står ut på marknaden med sin kombination av både uppvärmning och massage på samma gång. Greppet är lite bredare och har ett annat gummi än Flowgun one men vi hade inga problem med greppet men kan vara bra att veta om man har små händer.

Slagfrekvens och slagdjup:

Den har en slagfrekvens som varierar mellan 1600 och 3000 slag per minut och kan ställas in med 5 hastigheter. Dess slagdjup ligger på 10 millimeter, vilket är lägre än Flowgun one men ändå tillräckligt för att ge en effektiv djupvävnadsmassage.

Bullernivån:

Bullernivån är hanterbar, vilket innebär att den är relativt tyst vid användning även på högre hastigheter. Det gör att den är lämplig för både hemma och gymmiljöer utan att störa omgivningen.

Batteritid:

Batteritiden är rimlig med 1-2 timmars användning på en enda laddning och består av ett Li-ion batteri på 2400mAh. Detta är tillräckligt för flera behandlingssessioner innan den behöver laddas igen. Laddtiden ligger på ca 4-5timmar.

Vikt och ergonomi:

Med en vikt på 776gr är den bekväm att använda under längre perioder och utformad med ergonomi i åtanke. Dess greppvänliga handtag och balanserade konstruktion gör det enkelt att manövrera runt kroppen utan att belasta handleden. Det enda minuset är om du har väldigt små händer så kan greppet vara en aningen brett.

Tillbehör och munstycken:

Flowlife Heat levereras med 5st olika massage munstycken som möjliggör en skräddarsydd massageupplevelse. Den klarar att ge upp till 50°C i värme som ger både en skön massage samtidigt som det är bra för blodcirkulationen. Heat kan även ge kyla om man har behov av det. Den klarar att kyla ner till 11°C och det är ett effektivt sätt att hjälpa musklerna vid inflammation och skador.

Sammanfattningsvis så är Flowlife Heat en massagepistol med många funktioner som uppfyller behoven hos den som söker en djupgående och effektiv massage. Dess unika värme och kyl funktion, ergonomiska design och tillbehör gör den till ett attraktivt val.

4. Musclepain Pro – bästa budget massagepistol

Musclepain pro

MusclePain Pro är ett bra och prisvärt alternativ till dig som vill ha en riktigt bra massagepistol till ett överkomligt pris. Den är smidig att använda och kommer med bra tillbehör och med ett av testets bästa batteritid.

Slagfrekvens och slagdjup:

MusclePain Pro har en slagfrekvens som sträcker sig från 1 400 till 3 300 slag per minut. Det möjliggör en effektiv massage för olika muskelgrupper. Slagdjupet ligger på 12 mm och ger en djupvävnadsmassage som når in till de djupaste muskelfibrerna.

Hastigheter:

Massagepistolen erbjuder 10 olika hastighetsnivåer. Användare kan enkelt justera hastigheten genom att använda touch kontrollerna för att hitta den optimala nivån för deras komfort och behov.

Bullernivå:

Trots sin kraft är MusclePain Pro relativt tyst, med en bullernivå på 30-45 decibel vid högsta hastighet. Det gör det möjligt att använda den exempelvis framför TV utan att det stör.

Batteritid:

Massagepistolen är utrustad med ett kraftfullt uppladdningsbart litiumjonbatteri på 2500mAh som ger upp till 7 timmars kontinuerlig användning på en enda laddning. Detta gör den idealisk för långvarig massage och minimerar behovet av frekventa laddningar.

Vikt och ergonomi:

Med en vikt på 718 gram är den lätt nog att använda under längre perioder utan att orsaka hand- eller arm trötthet. Den har ett ergonomiskt handtag och en balanserad vikt som gör den enkel att hålla och använda i olika vinklar.

Tillbehör och munstycken:

MusclePain Pro kommer med 6 olika munstycken som är utformade för att rikta sig mot olika muskelgrupper och massagebehov samt en praktisk resväska. Dessa inkluderar bland annat standardboll, platt huvud, gaffelhuvud, kula . Varje munstycke kan enkelt bytas ut för att passa muskelgruppen du behöver massera.

Sammanfattning: Sammanfattningsvis är MusclePain Pro en utmärkt massagepistol som kombinerar kraft, mångsidighet och användarvänlighet. Den har ett brett utbud av funktioner och tillbehör som gör den till ett perfekt val för den som söker en pålitlig massagepistol för muskelåterhämtning och smärtlindring.

Fördelar:

 • Bra och smidig LED-Touch display
 • Höga konsument betyg
 • Bra batteritid

Nackdelar:

 • Slagdjupet är i minsta laget för den som behöver extra kraftfull massage

5. Flowpillow Heat – Bästa massagekudde

Flowpillow heat

Flowpillow Heat är en perfekt liten och kompakt massagekudde som kombinerar djupvävnadsmassage med värmeterapi för att lindra muskelspänningar och främja avslappning. Storleken gör att du kan massera både rygg och nacke men även andra muskelgruppen på ett smidigt sätt.

Massagefunktion: Flowpillow Heat använder sig av 4st roterande massagehuvuden som efterliknar knådande rörelser för att ge en djupgående massage samtidigt som den värmer. De roterande massagehuvudena är utformade för att nå de mest spända områdena vilket effektivt lindrar muskelspänningar och trötthet.

Värmefunktion: En av de unika egenskaperna hos Flowpillow Heat är den inbyggda infraröda värmefunktionen. Värmen bidrar till att förbättra blodcirkulationen och göra massagen ännu mer avslappnande. Värmeinställningen kan enkelt slås på eller av beroende på om man vill ha värme eller inte.

Portabilitet och design: Med sin kompakta storlek och ergonomiska form är Flowpillow Heat lätt att använda på olika delar av kroppen som nacke, axlar, rygg och ben. Dess lätta och bärbara design gör den idealisk för användning både hemma eller på kontoret eller till och med under resor.

Användarvänlighet: Massagekudden är mycket enkel att använda med sina intuitiva kontroller. Ett enkelt knapptryck aktiverar massagen och värmefunktionen och gör att du snabbt kan justera inställningarna efter dina behov.

Batteritid: Den klarar ca 2 timmars massage på en laddning vilket vi tycker är fullt tillräckligt. Det tar sedan ca 3 timmar att ladda den fullt igen.

Sammanfattning: Flowpillow Heat erbjuder en effektiv och prisvärd lösning för den som söker lindring från muskelspänningar och vill njuta av en avslappnande massage hemma eller på jobbet. Dess kombination av massage och värme gör den särskilt användbar för dem som behöver extra vård och avkoppling.

Fördelar:

 • Trådlös
 • Kompakt storlek
 • Låg ljudnivå
 • Prisvärd
 • Testvinnare bl.a hos Aftonbladet
 • 100 dagars öppet köp

Nackdelar:

 • Inga uppenbara nackdelar

6. Flowlife Flowfeet – Bästa fotmassage

Flowfeet

Flowlife Flowfeet är en massageprodukt som är designad för att ge en avslappnande, lyxig och terapeutisk fotmassage.

Massagefunktioner: Flowfeet erbjuder en kombination av kompressionsmassage och infravärme. Shiatsu-massagehuvuden roterar och knådar effektivt fotens muskler för att lindra spänningar medan kompressionsterapin använder lufttryck för att applicera ett skonsamt tryck runt fötterna för att öka blodcirkulationen.

Värmefunktion: Flowfeet har också en värmefunktion som ger extra komfort och avslappning. Den milda värmen hjälper till att ytterligare slappna av musklerna och förbättra effekten av massagen.

Användarvänlighet: Den är mycket enkel att använda tack vare enkla kontroller. Användare kan enkelt justera massageintensiteten och aktivera eller inaktivera värmefunktionen med en knapptryckning.

Design och portabilitet: Den kompakta och lätta designen gör den lätt att förvara och använda.. Den är även utformad för att passa de flesta fotstorlekar.

Strömförsörjning: Enheten drivs av en strömadapter och måste anslutas till ett eluttag för att fungera. Detta gör att den fungerar bäst i miljöer där den kan användas stationärt, snarare än för portabel användning.

Sammanfattning: Flowlife Flowfeet är ett utmärkt val för dem som söker en bekväm och effektiv fotmassage. Dess kombination av shiatsu-massage, kompressionsterapi och värmefunktion ger en komplett och avslappnande massageupplevelse. Produkten är lätt att använda och erbjuder ett prisvärt sätt att ge fötterna en välförtjänt paus efter en lång dag.

Allt du behöver veta om massagepistoler

Introduktion

Massagepistoler har blivit alltmer populära bland idrottare, fitnessentusiaster och personer som söker lindring från muskelspänningar och smärta. Dessa högteknologiska enheter använder snabb slagverkan för att massera muskler och förbättra blodcirkulationen. Här utforskar vi massagepistolernas historia, funktioner, fördelar samt hur man använder dem på rätt sätt och vilka egenskaper man bör tänka på vid köp.

Historisk bakgrund

Konceptet slagsverktyg som massagemetod är inte nytt men massagepistoler i sin nuvarande form är en relativt ny innovation. De första kommersiellt tillgängliga massagepistolerna dök upp under 2010-talet, skapade av kiropraktorer och idrottsfysioterapeuter för att hjälpa patienter med muskelrehabilitering. Sedan dess har tekniken snabbt utvecklats och har lett till ett stort utbud av modeller med olika funktioner och tillbehör.

Funktioner och teknik

Massagepistoler använder ett snabbt oscillerande huvud som levererar slag med olika frekvenser och slagdjup till musklerna. Nyckelfunktioner inkluderar:

 1. Slagfrekvens: Antal slag per minut som kan variera från cirka 1 200 till 3 200.
 2. Slagdjup: Hur djupt massagen tränger in i musklerna, vanligtvis från 10 till 16 mm.
 3. Hastigheter: Olika hastighetsnivåer för att anpassa massagen.
 4. Tillbehör: Olika massagehuvuden för att rikta sig mot olika muskelgrupper.
 5. Bullernivå: Ljudnivån från pistolen under användning, vilket är viktigt för komfort.
 6. Batteritid: Hur länge enheten kan användas på en enda laddning, vilket vanligtvis varierar från 2 till 6 timmar.

Fördelar

Massagepistoler erbjuder en rad fördelar:

 1. Muskellindring: Hjälper till att minska muskelspänning och lindra smärta.
 2. Förbättrad cirkulation: Ökar blodflödet till behandlade områden.
 3. Snabbare återhämtning: Hjälper muskler att återhämta sig snabbare efter träning eller skador.
 4. Ökad rörlighet: Ökar muskelns flexibilitet och rörlighet genom att minska muskelstelhet.
 5. Användarvänlighet: Ger professionell massage hemma utan behov av en massör.

Hur man använder en massagepistol

För bästa resultat bör massagepistoler användas korrekt:

 1. Starta med låg hastighet: Börja alltid med lägsta hastighet för att vänja musklerna vid slagverkan.
 2. Rör sig långsamt: Flytta pistolen långsamt över muskeln och spendera 1-2 minuter på varje område.
 3. Undvik ben: Använd endast pistolen på muskler och inte på ben eller leder.
 4. Tryck inte för hårt: Låt pistolens slagverkan göra jobbet. För mycket tryck kan orsaka obehag.
 5. Avsluta med stretching: Efter att ha använt massagepistolen så stretcha lite för att ytterligare öka rörligheten.

Köptips

När du köper en massagepistol är det viktigt att tänka på:

 1. Användningsområde: Välj en modell som passar dina behov oavsett om det är för professionell användning eller personlig användning.
 2. Slagfrekvens och slagdjup: Se till att pistolen har justerbara inställningar för olika muskelgrupper.
 3. Batteritid: Välj en enhet med batteritid som matchar din användning.
 4. Bullernivå: Välj en tyst modell om du är känslig för ljud.
 5. Tillbehör: Kontrollera att de tillbehör som medföljer är lämpliga för dina behov.

Slutsats

Massagepistoler är en effektiv metod för att förbättra muskelhälsa och återhämtning. Genom att förstå deras funktioner, fördelar och rätt användning kan du dra nytta av denna innovativa teknik för att förbättra ditt välbefinnande och dina träningsresultat.

Är det bra att använda massagepistol?

Massagepistoler har snabbt blivit populära verktyg för att lindra muskelspänningar och främja återhämtning, men är de verkligen bra för oss? Här är några fördelar och faktorer att tänka på:

Fördelar

 1. Minskar muskelsmärta: Massagepistoler kan hjälpa till att minska muskelvärk genom att öka blodflödet och lossa muskelknutar.
 2. Förbättrar rörlighet: Regelbunden användning kan öka muskelns rörlighet genom att minska stelhet.
 3. Snabb återhämtning: De snabba slagverkan kan påskynda återhämtning efter träning genom att minska mjölksyra i musklerna.
 4. Bekvämlighet: De är ett bärbart alternativ till massage och kan användas hemma eller på gymmet.

Faktorer att tänka på

 1. Använd med försiktighet: För mycket tryck eller felaktig användning kan orsaka blåmärken eller smärta.
 2. Undvik skadade områden: Använd inte på områden med öppna sår, inflammation eller frakturer.
 3. Konsultera en expert: Om du har kroniska muskelproblem är det bäst att rådfråga en fysioterapeut eller läkare innan du använder en massagepistol.

Kolla även in våra andra tester: Bästa kollagen eller blodtrycksmätare bäst i test.

Vanliga frågor och svar

Länkar:

Flowlife

Forbes

Betygsätt den här artikeln

Betyg: 5 / 5. Röster 2

Rulla till toppen