Hem » Bästa grill – Bäst i test av grillar 2024

Bästa grill – Bäst i test av grillar 2024

Bästa grill - bäst i test grillar

Bästa grill – När vårsolen börjar värma och dagarna blir längre, vaknar grill-lusten till liv hos många. Att köpa en ny grill är dock inte alltid så rakt på sak som det kan verka. Det finns en uppsjö av alternativ, från klassiska kolgrillar till avancerade gasgrillar och praktiska elektriska modeller. Denna guide är din kompanjon genom djungeln av grillar, så att du kan hitta den som passar just dina behov och din livsstil.

Vi är oberoende i våra tester men om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig.

Grillar – Bäst i test – I denna guide

Bästa kolgrill – Bäst i test – Weber Master-Touch GBS E-5750
Bästa gasolgrill – Weber Spirit II E-310 GBS
Kombinerad Kol & rökgrill – Metalcraft Memphis
Bästa elgrill – Weber Q 1400
Hopfällbar & flyttbar grill – Weber Traveler
Bästa bärbara grillen – Weber Go-Anywhere
Prisvärdaste Kamado – Kamado Sumo Maxi

1. Weber Master-Touch GBS E-5750 – Bästa kolgrill

Weber Master-Touch GBS E-5750

Bästa kolgrillen Weber Master-Touch GBS E-5750

Weber Master-Touch GBS E-5750 imponerar direkt med sin robusta konstruktion. Grillen är byggd med högkvalitativa material som garanterar lång hållbarhet. Den har en klassisk och elegant design som man känner igen. Den svarta porslinsemaljerade klotgrillen inte bara ser bra ut utan är också designad för att klara hålla sitt utseende år efter år.

Funktioner och användbarhet

Master-Touch GBS E-5750 är fullpackad med funktioner som förbättrar grillupplevelsen. Gourmet BBQ System (GBS) är kanske den mest anmärkningsvärda som tillåtande användare att byta ut grillgallret mot olika tillbehör såsom en stekpanna, pizzasten, eller en wok. Det öppnar upp för en mängd olika grillningsmetoder. Den kommer också med en inbyggd termometer på locket som gör att man enkelt kan övervaka grilltemperaturen.

Grillens Tuck-Away lockhållare är en annan praktisk funktion som gör det enkelt att hantera locket utan att behöva lägga det på marken. Rengöring är förenklat tack vare det One-Touch rengöringssystemet som gör det enkelt att samla upp askan i den löstagbara askkoppen.

Klicka här för att visa innehåll från YouTube.
Lär dig mer i YouTube’s integritetspolicy.

Grillkapacitet

Med en grilldiameter på 57 cm erbjuder Master-Touch gott om plats för att tillaga mat till en stor grupp. Värmedistributionen är jämn och den höga locket gör det möjligt att grilla större köttstycken eller till och med att använda grillen för indirekt grillning. Den porslinsemaljerade grillgallret håller värmen väl och bidrar till att ge maten de där eftertraktade grillmärkena.

Prisvärdhet

Weber Master-Touch GBS E-5750 ligger i den högre prisklassen för kolgrillar. Men med tanke på dess mångsidighet, byggkvalitet och de innovativa funktionerna så tycker vi att den erbjuder god valuta för pengarna. För grillentusiaster som letar efter en långsiktig investering så är denna grill ett utmärkt val som kommer hålla för många grillningar.

Slutsats

Weber Master-Touch är en utmärkt grill för den som vill kombinera traditionell kolgrillning med modern flexibilitet och innovation. Den är byggd för att hålla och kommer med en mängd funktioner som gör grillningen enklare och mer njutbar. Även om priset kan vara avskräckande för vissa så är dess mångsidighet, hållbarhet och prestanda värt investeringen. För dem som tar sin grillning på allvar så är Weber Master-Touch ett utmärkt val.

Fördelar:

 • Testvinnare & höga kundbetyg
 • Robust konstruktion
 • Smidig askkopp
 • Gourmet BBQ System ger många möjligheter

Nackdelar:

 • Dyr i inköp

Köp hos Bagaren och Kocken

Weber Master-Touch GBS E-5750

2. Weber Spirit II E-310 GBS – Bästa gasolgrill

Weber Spirit II E-310 GBS

Denna grill är en del av Webers Spirit II-serie som är känd för sin pålitlighet, användarvänlighet och utmärkta grillresultat. Med en rad uppskattade funktioner och Webers goda rykte för kvalitet så är Spirit II E-310 GBS ett populärt val.

Design och byggkvalitet

Weber Spirit II E-310 GBS har en öppen vagndesign som inte bara ser modern ut utan också erbjuder praktisk förvaring för grilltillbehör. Grillen är byggd med högkvalitativa material med porslinsemaljerade gjutjärnsgaller. Det bidrar till bra hållbarhet och lång livslängd. Den har tre brännare som ger en utmärkt värmefördelning över hela grillgallret. Dessutom är grillen utrustad med Webers GS4 grillsystem som omfattar förbättrade tändare, brännarrör, Flavorizer Bars och ett fettförvaltningssystem.

Funktioner och användbarhet

Grillens Gourmet BBQ System (GBS) grillgaller erbjuder bra flexibilitet. Där en sektion av gallret kan ersättas med olika tillbehör för att woka, steka eller till och med baka pizza på grillen.

Grillkapacitet

Med tre brännare och en total grillyta på 60 x 44 cm är Spirit II E-310 GBS tillräckligt stor för att bekvämt kunna laga mat till en mellanstor grupp människor. Värmefördelningen är jämn och tillförlitlig och gör det enkelt att laga en mängd olika rätter med precision. Flavorizer Bars är designade för att fånga upp droppande fett och juice. Det minskar risken för uppflamning och hjälper till att ge maten en rikare smak.

Underhåll och rengöring

Webers fettförvaltningssystem Spirit II E-310 GBS minimerar risken för utbrott och förenklar rengöringen. Fett och matrester leds bort från brännarna till en lättåtkomlig uppsamlingsbehållare. Det gör grillrengöringen snabb och enkel. Porslinsemaljerade ytor och grillgaller är också relativt lätta att rengöra och bidrar även till en bättre användarupplevelse.

Pris och värde

Spirit II E-310 GBS ligger i den övre mellanprisklassen för gasolgrillar. Med tanke på dess kvalitet, prestanda och de funktioner som erbjuds så ger grillen ett utmärkt värde för pengarna.

Slutsats

Weber Spirit II E-310 GBS är en utmärkt gasolgrill för den medvetna hemma grillaren som söker kvalitet, flexibilitet och pålitlig prestanda. Med sin väl genomtänkta design, användarvänliga funktioner och utmärkta grillresultat är den ett smart köp för den som vill uppgradera sin grill. Även om priset kan vara lite högre än vissa konkurrenters så motiveras det av den höga byggkvaliteten.

3. Metalcraft Memphis – Kol & rökgrill

Metalcraft Memphis

Metalcraft Memphis är en mycket prisvärd kombinerad kol & rökgrill.

Memphis består av en stor grilltunna som har bra med plats att grilla mycket samtidigt. Den har även ett extra galler som sitter högre upp inne i tunnan som gör att du kan hålla din färdiga grillmat varm. Utanpå locket har den även en termometer som göra att du kan hålla kolla på temperaturen inne i grillen.

Bredvid den stora grilltunnan finns även en integrerad liten sido-röktunna. Den gör att du kan smaksätta olika rätter med röksmak. Du kan prova med smaker av äpple, hickory eller cedersmak till ditt kött. Vi provade att röka frysta räkor. Det var supergott och vi rökade både för-marinerade och neutrala räkor och båda blev riktigt goda.

Slutsats

Memphis kombinerade kol & rökgrill har generöst med ytor och är perfekt för den som vill ha mycket plats för sin grill mat. Priset är väldigt bra för en så här stor grill och att den även kan användas för att röka eller smaksätta maten med rök är ett stort plus.

4. Weber Q 1400 – Bästa elgrill

Weber Q 1400

Weber Q 1400 är en elektrisk grill som erbjuder bekvämligheten med att grilla utan behovet av kol eller gas. Detta gör den till ett utmärkt val för dem som bor i lägenheter eller har begränsade utomhusutrymmen där öppen eld är förbjuden.

Design

Weber Q 1400 har en kompakt och robust design som gör den lätt att förvara och flytta runt. Grillens kropp och lock är gjorda av gjuten aluminium. Det bidrar inte bara till dess hållbarhet utan hjälper också till att behålla värmen effektivt. Den har också ett stort handtag som gör det enkelt att öppna och stänga locket.

Prestanda

Q 1400 har en 2200-watts värmeelement som ger tillräckligt med kraft för att hantera allt från stekar till grönsaker med lätthet. Den elektriska värmekällan innebär att du kan uppnå en jämn temperatur över hela grillgallret och det minskar risken för att maten bränns vid. Dock kan den ta lite längre tid att förvärma jämfört med en gas- eller kolgrill. Ett av de stora plusen möjligheten att grilla med indirekt värme. Det ger dig möjlighet att tillaga mat som behöver längre tid på sig utan att bli förbränd.

Användarvänlighet

Weber Q 1400 är mycket enkel att använda. Den har en enda reglerknapp för att justera temperaturen som gör det enkelt att hitta den rätta värmen för olika typer av mat. Den är också lätt att rengöra, tack vare dess non-stick grillgaller och droppbricka som enkelt kan tas bort och tvättas. Grillens elektriska natur innebär också att du slipper hantera kol eller gasflaskor, vilket är en stor fördel för många användare.

Prisvärde

När det gäller pris ligger Weber Q 1400 i det högre segmentet jämfört med andra elektriska grillar på marknaden. Men med tanke på dess byggkvalitet, prestanda och varumärkets rykte för långvarig hållbarhet så tycker vi att den är värd sin investering. Dessutom erbjuder Weber utmärkt kundservice och en solid garanti.

Sammanfattning

Weber Q 1400 är en utmärkt elektrisk grill för de som värdesätter bekvämlighet och kvalitet. Den är idealisk för små utrymmen och erbjuder imponerande grillprestanda utan krånglet med kol eller gas. Även om priset kan vara lite högre så är hållbarhet, användarvänlighet och stöd från Weber faktorer som rättfärdigar kostnaden. För stadens grillentusiaster eller för de med begränsat utomhusutrymme är Weber Q 1400 ett starkt val.

5. Weber Traveler – Portabel & hopfällbar

Weber Traveler

Weber Traveler är en bärbar gasgrill designad för de som älskar att grilla på resande fot. Oavsett om det gäller camping eller bara en dag i parken så erbjuder Weber Traveler en optimal lösning för utomhus grillning.

Design

Weber Traveler är konstruerad med portabilitet i åtanke. Den hopfällbara designen gör den enkel att transportera och förvara. Det är idealiskt för dem med begränsat utrymme eller som har behovet av att flytta grillen ofta. När den är utfälld erbjuder den en stabil och robust grillplattform som är viktigt för att säkerställa att grillningen går smidigt och säkert. Den har stort grillgaller som ger tillräckligt med utrymme för att laga mat till en familj eller en mindre grupp människor.

Prestanda

Weber Traveler använder sig av gas som värmekälla och det möjliggör snabb förvärmning och enkel temperaturkontroll. Den är utrustad med en högeffektiv brännare som ger jämn värme över hela grillgallret. Grillens förmåga att snabbt nå höga temperaturer gör det möjligt att enkelt grilla kött med de där eftertraktade grill märkena samtidigt som man behåller saftigheten inuti.

Användarvänlighet

Från en enkel tändning med en tryckknapp till den lätta rengöringen tack vare dess genomtänkta design. Allt i denna grill är utformat för att göra grillprocessen så enkel och bekymmersfri som möjligt. Den hopfällbara designen är inte bara bra för transport och förvaring utan den gör också grillen snabb att ställa upp och börja använda.

Prisvärde

Med tanke på Weber-märkets rykte för kvalitet och hållbarhet så kan Weber Traveler uppfattas som en rimlig investering för entusiastiska grillare som är ofta på språng. Även om den kan vara dyrare än vissa andra bärbara grillar på marknaden så rättfärdigar den robusta konstruktionen, prestandan och användarvänliga funktioner priset för många.

Sammanfattning

Weber Traveler är en utmärkt bärbar gasgrill som inte kompromissar med kvalitet eller prestanda. Den är perfekt för äventyrare och utomhusentusiaster som vill njuta av god grillad mat var de än befinner sig. Dess genomtänkta design och portabilitet, tillsammans med Weber’s kända byggkvalitet och kundservice gör den till en värdefull investering.

6. Weber Go-Anywhere – Bärbar

Weber Go-Anywhere

Weber Go-Anywhere är en kompakt och bärbar grill för den som älskar att grilla på olika platser, från bakgårdar till stranden eller på campingplatser. Den har en unik design och är väldigt smidig att ta med sig på utflykten eller campingen. Den ersätter helt och hållet behovet av att använda sig av engångsgrillar

Design

Weber Go-Anywhere kännetecknas av sin minimalistiska och funktionella design. Grillen finns tillgänglig i både gas- och kolversion. Det ger konsumenterna valfrihet beroende på vad man gillar mest. Den rektangulära formen optimerar grillutrymmet samtidigt som den behåller en kompakt storlek. Grillens lock och bas är tillverkade av högkvalitativt, porslinsemaljerat stål som inte bara bidrar till hållbarheten utan gör den också enkel att rengöra. Dess integrerade ventilationshål säkerställer ett jämnt luftflöde för effektiv förbränning och temperaturkontroll.

Prestanda

Trots sin mindre storlek levererar Weber Go-Anywhere en imponerande grillupplevelse. Kolmodellen använder ett platt grillgaller som distribuerar värmen jämnt. Det gör det möjligt att effektivt grilla allt från hamburgare och korv till grönsaker och fisk. Gasmodellen är utrustad med en justerbar brännare som ger användaren full kontroll över grilltemperaturen och är perfekt för både långsam och snabb grilling.

Portabilitet

Namnet ”Go-Anywhere” är talande – denna grill är designad för att vara så portabel som möjligt. Med dess låga vikt, kompakta mått och praktiska bärhandtag kan den enkelt tas med överallt. Den låsbara locket säkerställer att grillen är säker att transportera och när den inte används så tar den minimalt med förvaringsutrymme. För den som värderar friheten att enkelt kunna ta med sig sin grill på utflykter så erbjuder Weber Go-Anywhere en oslagbar lösning.

Prisvärde

Weber Go-Anywhere ligger i en prisvärd prisklass särskilt med tanke på Weber-märkets rykte för kvalitet och hållbarhet. Konstruktionen och mångsidighet gör den till en smart investering för de som vill ha en högpresterande, bärbar grill. Det är en utmärkt instegsmodell för nybörjare och ett praktiskt alternativ för erfarna grillare som behöver en portabel lösning.

Sammanfattning

Weber Go-Anywhere är en exceptionell grill för de som värderar portabilitet, prestanda och prisvärde. Den erbjuder en imponerande grillupplevelse trots sin kompakta storlek. Grillens robusta design säkerställer att den kan stå emot de utmaningar som kommer med att vara på vägen. Oavsett om du är en ivrig campare, en entusiastisk vandrare eller helt enkelt någon som gillar att grilla i parken så är Weber Go-Anywhere ett utmärkt val som kombinerar bekvämlighet med kvalitet.

7. Kamado Sumo Maxi – Bästa keramiska grillen

Kamado Sumo Maxi

En kamado grill är en äggformad keramisk grill vars design är tusentals år gammal och härstammar från antika Japan. Den är känd för sin förmåga att isolera och behålla värme. Det gör den idealisk för en mängd matlagningstekniker såsom grillning, rökning, bakning och rostning. Kamado grillar är mycket uppskattade för sin precision i temperaturkontroll och erbjuder användarna en unik och mångsidig matlagningsupplevelse. Dessa grillar kombinerar traditionella metoder med moderna behov av kvalitet och bekvämlighet. Det lockar matlagningsentusiaster som vill utforska olika kulinariska tekniker utomhus.

Kamado Sumo Maxi är en grill som har fått mycket bra användarbetyg och som kostar under hälften av de dyrare modellerna kostar. Den är så gott som underhållsfri då man bara kan bränna bort eventuell smuts i hög värme. Tänk dock på att man absolut inte får använda tändvätska då den kan lagras/fasta i keramiken.

Läs även: Bäst i test gasolgrillar, stekpanna bäst i test eller bästa airfryer.

Köpguide – Vilken grill ska du välja?

Att köpa en ny grill kan vara ett stort beslut. Särskilt med tanke på alla de olika typerna och modellerna som finns tillgängliga på marknaden. Här är en köpguide som hjälper dig att välja den grill som bäst uppfyller dina behov och preferenser.

1. Bestäm grilltyp

Först och främst bör du bestämma vilken typ av grill du är intresserad av. De vanligaste typerna är:

 • Gasolgrillar: Snabba och bekväma och perfekta för frekvent användning. De erbjuder enkel temperaturkontroll och rengöring.
 • Kolgrillar: Ger maten en rökig smak som många föredrar. Kräver mer tid för tändning och temperaturkontroll.
 • Elektriska grillar: Bäst för de som bor i lägenheter eller platser där öppen eld är förbjuden. De är lätta att använda men erbjuder inte samma smak som kol- eller gasolgrillar.
 • Pelletgrillar: Använder träpellets för att ge en rik röksmak. De är mångsidiga och kan användas för att grilla, röka, baka, och mer.

2. Överväg storlek

Tänk på hur stor grill du behöver. Om du ofta lagar mat för stora grupper behöver du en grill med större grillområde och eventuellt flera brännare. För mindre familjer eller tillfälliga grillaftnar kan en mindre modell vara tillräcklig.

3. Material och hållbarhet

Grillar finns i olika material som rostfritt stål, gjutjärn, och aluminium. Rostfritt stål är populärt för sin hållbarhet och korrosionsbeständighet. Gjutjärn ger utmärkt värmebehållning men kan kräva mer underhåll.

4. Funktioner och tillbehör

Titta på vilka funktioner och tillbehör som erbjuds – som:

 • Sidobrännare för att tillaga såser eller sidorätter
 • Integrerade termometrar för exakt temperaturkontroll
 • Grillverktyg och rengörings-kit
 • Rökkammare för de som vill röka mat

5. Budget

Sätt en budget för ditt köp. Det finns grillar i alla prisklasser och det är viktigt att överväga vilka funktioner och material som är värda att investera i för dig.

6. Läs tester och recensioner

Innan du gör ditt köp så kolla in omdömen och recensioner från andra köpare. Detta kan ge värdefull insikt om grillens prestanda och hållbarhet.

7. Tänk på placering

Överväg var du ska placera grillen och om du behöver kunna flytta på den. Vissa grillar kommer med hjul för enklare förflyttning.

Sammanfattning

Att välja rätt grill innebär att noggrant överväga dina behov, budget och de funktioner du värdesätter mest. Oavsett om du föredrar snabbheten och bekvämligheten hos en gasolgrill. Eller den traditionella smaken från en kolgrill, eller något däremellan så finns det en grill som passar perfekt för dig. Lycka till med ditt köp!

Kolgrill, gasolgrill eller elgrill – Fördelar & nackdelar

När det kommer till grillsäsongen står många inför valet mellan kolgrill, gasolgrill och elgrill. Varje typ har sina fördelar och nackdelar. Vilket kan påverka smakupplevelsen, bekvämligheten och användbarheten. Denna artikel går igenom fördelar och nackdelar för att hjälpa dig göra ett välgrundat val inför ditt nästa grillköp.

Kolgrill

Fördelar:

 • Autentisk smak: Kolgrillen är känd för att ge en rik, rökig smak som är svår att efterlikna med andra grilltyper. Den är idealisk för grillentusiaster som värdesätter smak över bekvämlighet.
 • Hög värme: Kolgrillar kan nå mycket höga temperaturer. Det är perfekt för att skapa en krispig yta på köttet utan att torka ut det inuti.
 • Enkelhet: Kolgrillar har färre delar som kan gå sönder jämfört med gasol- och elgrillar. Det gör dem relativt enkla att underhålla.

Nackdelar:

 • Tid och ansträngning: Att tända kol och vänta på att det ska bli klart för grillning tar tid och kräver mer ansträngning än att bara vrida på en knapp.
 • Svår temperaturkontroll: Det kräver övning och kunskap att kontrollera värmen på en kolgrill. Vilket kan göra det utmanande för nybörjare.
 • Rengöring: Kolgrillar kräver mer rengöring, eftersom aska och kolrester måste tas om hand efter varje användning.

Gasolgrill

Fördelar:

 • Bekvämlighet: Gasolgrillar är lättanvända med enkel tändning och snabb uppvärmning. Det gör dem till ett utmärkt val för snabba måltider och spontana grillkvällar.
 • Temperaturkontroll: Med justerbara brännare kan du enkelt kontrollera värmen. Det gör det lättare att grilla olika typer av mat perfekt.
 • Rengöringsvänlig: Utan aska att ta hand om är gasolgrillar generellt lättare att rengöra än kolgrillar.

Nackdelar:

 • Mindre rökig smak: Även om vissa gasolgrillar kommer med rökboxar så kan det vara svårt att matcha den autentiska rökiga smaken som kolgrillar erbjuder.
 • Kostnad: Gasolgrillar är ofta dyrare i inköp än kolgrillar och du behöver också köpa och fylla på gasflaskor.
 • Komplexitet: Med fler rörliga delar än en kolgrill så kan gasolgrillar kräva mer underhåll och är mer sårbara för tekniska problem.

Elgrill

Fördelar:

 • Användarvänlig: Elgrillar är extremt enkla att använda och kräver bara en eluttag. De är också snabba att värma upp och har ofta bra temperaturkontroll.
 • Ingen öppen eld: Eftersom de inte använder öppen eld så är elgrillar ofta tillåtna på platser där kol- eller gasolgrillar inte är det som balkonger i flerfamiljshus.
 • Minimal rengöring: Utan kol eller gasol att hantera så är elgrillar lätta att rengöra och underhålla.

Nackdelar:

 • Begränsad smak: Precis som med gasolgrillar så kan det vara svårt att uppnå den rökiga smaken som kolgrillar erbjuder.
 • Beroende av eluttag: Du är begränsad till att grilla där det finns tillgång till ström, vilket kan vara

Läs även våra andra test, bästa resväskan, stavmixer bäst i test eller bästa smörgåsgrillen.

Vanliga frågor & svar

Länktips:

Expressen – Grilla

Netonnet – Grillmetoder

Betygsätt den här artikeln

Betyg: 5 / 5. Röster 3

Last Updated on maj 18, 2024 by Patrik

Rulla till toppen