Hem » Stavmixer bäst i test – Bästa stavmixern 2024

Stavmixer bäst i test – Bästa stavmixern 2024

Stavmixer bäst i test

Stavmixer bäst i test – Med sin mångsidighet och effektivitet kan en stavmixer förenkla många matlagningsprocesser, allt från att mixa soppor och såser till att förbereda smoothies och baby-mat. Här kommer en djupgående köpguide om stavmixer som hjälper dig att välja rätt modell för dina behov.

Vad är en Stavmixer?

En stavmixer är en liten, handhållen elektrisk mixer med en motor i ena änden och ett blad i den andra. Den är designad för att vara portabel och lätt att använda direkt i en kastrull eller en skål.

En stavmixer kan vara en game changer i ditt kök. Med rätt modell kan du enkelt och snabbt förbereda allt från smoothies till soppor och mycket mer. När du väljer stavmixer så fokusera på kraft, tillbehör och användarvänlighet för att säkerställa att du får en modell som uppfyller dina matlagnings- och bakningsbehov.

Vi är oberoende i våra tester men om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig.

Stavmixer – Bäst i test – I denna guide:

Braun multiquick9

Braun MultiQuick 9

Bäst i test
Bamix maxx

Bamix Maxx

Bästa premiumval
Wilfa sm1000fp

Wilfa SM-1000FP

Bästa budgetval
Russel Hopps stavmixer

Russell Hobbs

Billigaste stavmixern

1. Braun MultiQuick 9 (MQ9147X) – Bäst i test

Braun MultiQuick 9 (MQ9147X)

Braun MultiQuick 9 (MQ9147X) är Brauns flagship och är en högpresterande stavmixer som fått beröm för sin mångsidighet och effektivitet i köket. Med sin kraftfulla 1200-watts motor och innovativa ActiveBlade-teknologi, som gör att bladen rör sig upp och ner så klarar den av att finhacka även de mest tåliga ingredienserna med mindre ansträngning än traditionella stavmixrar.

Den är testvinnare bland annat hos Techradar och M3.

Det här paketet (MQ9147X) kommer fullspäckat med bra tillbehör som gör att du kan använda den till alla möjliga olika sysslor. Paketet innehåller allt från ballongvisp till en puremixer, samt större och mindre matberedartillbehör som kan hacka, blanda, krossa is​. Dessa tillbehör är designade för att enkelt kunna bytas ut med enkla knapptryckningar, vilket gör enheten mycket användarvänlig​.

Design och byggkvalitet

Braun MultiQuick 9 utmärker sig med en ergonomisk design och hållbara material. Den är utrustad med ActiveBlade-teknologin där bladet rör sig upp och ner. Detta ger en mer effektiv blandning och kan hantera tuffare ingredienser jämfört med traditionella stavmixrar. Dess robusta motor på 1200 watt gör den till en av de starkaste i sin klass och den är utformad för att leverera bra resultat även under tung användning​​.

Klicka här för att visa innehåll från YouTube.
Lär dig mer i YouTube’s integritetspolicy.

Funktioner och prestanda

Denna stavmixer kommer med ett brett utbud av tillbehör, inklusive visp, matberedare och iskross. Det gör den lämplig för en mängd olika matlagningsuppgifter allt från att göra smoothies till att hacka grönsaker och till och med krossa is​​. Med imode-teknologin kan användaren välja mellan tre hastighetsinställningar för att anpassa mixningen efter olika matlagningsbehov. Enheten är även utrustad med en så kraftfull motor och har visat sig kunna hantera tuffa ingredienser som nötter och hård ost med lätthet​.

Användarvänlighet

MultiQuick 9 är designad för enkel användning. Den har ett intuitivt gränssnitt med hastighetskontroller som är lätta att nå och justera under användning. Tillbehören är enkla att byta ut, vilket gör det snabbt och smidigt att växla mellan olika matlagningsfunktioner. Rengöringen är också enkel, då de flesta av tillbehören är diskmaskinssäkra.

Slutsats

Braun MultiQuick 9 är en exceptionellt kraftfull stavmixer som är väl lämpad för ambitiösa hemmakockar som vill ha en pålitlig och mångsidig enhet som kan hantera en mängd olika matlagningsuppgifter. Medan priset är högt så tycker vi att dess prestanda, hållbarhet och bredd av tillbehör är värt investeringen för den som vill ha det bästa inom köksteknik.

Fördelar:

 • Testvinnare hos Techradar & M3
 • Höga konsumentbetyg
 • Stark motor på 1200W
 • Enkel rengöring
 • Bra utbud av tillbehör

Nackdelar:

 • Enda nackdelen är säkerhetsfunktionen som stänger av mixern när den inte används

Återförsäljare:

2. Bamix Maxx – Bästa premiumval

Bamix maxx

Bamix Maxx har en imponerande prestanda och är en av de kraftfullaste stavmixrarna i Bamix-sortimentet. Med en motor på 350W är den designad för att hantera en bred uppsättning av matlagningsuppgifter. Det gör den till en favorit bland seriösa hemmakockar och de som ofta lagar mat i stora mängder.

Viktiga funktioner:

 • Kraftfull 350W-motor: Ger starka mixnings möjligheter och klarar kontinuerlig användning utan att överhettas.
 • Variabla hastigheter: Två hastighetsinställningar tillåter fin kontroll över blandningen, med hastigheter upp till 22 000 varv per minut. Det underlättar en mängd olika texturer från släta puréer till grova hack.
 • Mångsidiga tillbehör: Inkluderar olika flerfunktionsblad, visp, vispblad och ett ”S”-blad som är designade för att utföra uppgifter som att vispa ägg och grädde till att mala kött och hacka hårda grönsaker.

Prestanda:

Bamix Maxx är mycket effektiv för blandning och bearbetning. Användarna uppskattar dess förmåga att producera konsekventa resultat, oavsett om de gör smoothies, såser eller till och med krossar is. Den extra hastigheten och kraften gör den skicklig på att snabbt bearbeta större partier ingredienser effektivt.

Design och konstruktion:

Bamix Maxx har en ergonomisk design som är bekväm att hålla i även under långvarig användning. Byggkvalitet är robust och ett tecken på dess schweiziska tillverkningsarv. Den är designad för att hålla även vid tung användning. Stavmixerns design har också teknik mot stänk som hjälper till att hålla köket rent under användning.

Användarvänlighet:

Den är enkel att använda med lättillgängliga hastighetsknappar. Bamix Maxx är också enkel att rengöra, med de flesta delarna som går att diska i diskmaskin. Dock är skaftet inte avtagbart, men det är förseglat och rengörs enkelt under rinnande vatten.

Överväganden:

 • Pris: Den är en premium produkt som ligger i det högre prisskiktet. Det kan vara en faktor att överväga för användare.
 • Storlek och vikt: Vissa användare kan tycka att den är något tyngre än andra modeller, vilket kan vara en faktor om du letar efter en lättare blender för snabba uppgifter.

Slutsats:

Bamix Maxx är ett utmärkt val för dem som behöver en kraftfull och tillförlitlig mixer som kan hantera olika köksuppgifter effektivt. Dess robusta motor och hastighet som tillsammans med högkvalitativa tillbehör gör den till ett bra val för den som vill ha det bästa. Även om det kan vara en betydande investering så motiverar hållbarhet och prestanda kostnaden för den som kommer att använda den frekvent.

Fördelar:

 • Motorn har livslång garanti från tillverkaren
 • Handtillverkad i Schweiz
 • Premium produkt
 • Olika knivar ingår
 • För den som kommer använda mixern flitigt

Nackdelar:

 • Dyr i inköp

Återförsäljare:

3. Wilfa SM-1000FP – Bästa budgetval

Wilfa sm-1000FP

Wilfa SM-1000FP är ett kraftfullt stavmixer paket med en motor på 1000 watt. Den är utformad för att hantera allt från enkla till de mest krävande matlagningsuppgifterna och levereras med visp, minihackare och en kanna med lock. Den är vårt bästa budgetval.

Funktioner och användbarhet

Wilfa SM-1000FP har steglös hastighetskontroll som ger dig fullständig kontroll över blandningsprocessen genom en enkel fingerrörelse. Dess handtag är gummerat för ett fast och bekvämt grepp och underlättar användningen även under längre perioder. Enheten inkluderar användbara tillbehör såsom en minihackare och en visp.

Prestanda

Stavmixern är särskilt effektiv för att bereda soppor, hummus och liknande rätter. Minihackaren fungerar även utmärkt för att hacka nötter för en hemmagjord müsli​. Den starka motorn och en tillförlitlig konstruktion gör att den kan hantera även de tuffare ingredienserna utan problem.

Design och byggkvalitet

Wilfa SM-1000FP har en robust konstruktion och en stilren design. Detta gör den inte bara praktisk utan också en attraktiv tillägg till köksbänken. Dess delar är avtagbara vilket underlättar rengöringen och underhållet.

Slutsats

Wilfa SM-1000FP är ett utmärkt val för den som söker en kraftfull och pålitlig stavmixer till ett bra pris. Om du är ute efter en stavmixer som kombinerar kraft med precision och användarvänlighet så är Wilfa SM-1000FP definitivt ett bra köp.

Fördelar:

 • Kraftfull motor på 1000w
 • Bra kvalitet
 • Ingår flera tillbehör

Nackdelar:

 • Aningen hög ljudnivå

Återförsäljare:

4. Russell Hobbs – Billigaste stavmixern

Russel Hobbs

Russell Hobbs stavmixer är känd för sin prisvärdhet, funktionalitet och här får du en mixer till extremt bra pris.

Prestanda

Dessa mixrar är uppskattade för deras starka prestanda i en mängd olika köksuppgifter. Desire 3-in-1-modellen är utrustad med en motor på 500W, vilket gör den effektiv för att blanda, hacka och vispa. Användarna uppskattar de många tillbehör som följer med dessa modeller, vilket ökar deras mångsidighet för uppgifter som att puréa soppor, skapa emulsioner och förbereda smoothies.

Design och konstruktion

Stavmixern har ergonomisk design som säkerställer komfort och enkel användning. En halkfri bas och säkerhetsfunktioner, såsom en säkerhetslås mekanism bidrar till en användarvänlig upplevelse genom att ge stabilitet och förhindra oavsiktlig aktivering.

Användarvänlighet och underhåll

Den erbjuder okomplicerade kontroller med två hastighetsinställningar och en puls-funktion. Det gör den tillgänglig även för nybörjare. Rengöringen är också enkel då de flesta delar är diskmaskinssäkra.

Värde för pengarna

Russell Hobbs stavmixrer ger utmärkt värde för pengarna. Den är generellt billigare än andra märken med liknande funktioner. Det gör den till ett utmärkt val för prismedvetna konsumenter som söker en tillförlitlig köksapparat utan att behöva spendera en förmögenhet.

Total tillfredsställelse

Generellt är användare mycket nöjda med Russell Hobbs stavmixrer för dess effektiva blandningsförmåga och den bekvämlighet de erbjuder i vardagsmatlagningen. Även om den kanske inte har de mest avancerade funktionerna som man hittar hos dyrare modellerna så gör dess pris och solida prestanda den till ett smart val för den prismedvetne.

Fördelar:

 • Effektiv mixer för daglig användning
 • Mycket prisvärd
 • Motor på 500W

Nackdelar:

 • Inga avancerade funktioner

Andra tester som kan vara intressanta: Smörgåsgrill bäst i test, bästa riskokare

Köpguide

Att köpa en stavmixer kan vara ett utmärkt sätt att förenkla köksarbetet, från att förbereda soppor och såser till att mixa smoothies och göra barnmat. Här är en detaljerad köpguide som hjälper dig att välja rätt stavmixer baserat på dina behov och budget.

1. Effekt och motorstyrka

En av de viktigaste faktorerna att överväga när du köper en stavmixer är motorstyrkan som vanligtvis mäts i watt. En kraftfull motor (runt 500 watt eller mer) är att föredra om du planerar att använda mixern för att bearbeta hårdare ingredienser som nötter eller is. För enklare användning som att mixa kokta grönsaker eller göra smoothies så kan en motor på 200 till 400 watt vara tillräcklig.

2. Hastighetsinställningar

Stavmixrar kommer vanligtvis med flera hastighetsinställningar. Vissa modeller har steglösa hastighetsregler som låter dig justera hastigheten mer precist, medan andra har två till tre förinställda hastigheter. För de flesta hushåll är en mixer med minst två hastighetsinställningar lämplig. Men om du önskar mer kontroll över textur så se till att välja en modell med flera eller justerbara hastigheter.

3. Tillbehör och funktioner

Många stavmixrar kommer med extra tillbehör som kan öka deras mångsidighet. Vanliga tillbehör inkluderar visp, hackare och mätkopp. Vissa mer avancerade modeller kan även inkludera tillbehör för att mosa potatis, skära grönsaker eller till och med en matberedartillsats. Bestäm vilka funktioner som är viktiga för dig och se till att de tillbehör du behöver ingår eller finns tillgängliga att köpa separat.

4. Material och design

Bladen på en stavmixer bör vara tillverkade av rostfritt stål för hållbarhet och hygien. Handtagets ergonomi är också viktig, speciellt om du planerar att använda mixern ofta eller för mer krävande uppgifter. En välbalanserad och lätt modell med ett bekvämt, halkfritt handtag är att föredra.

5. Lätt att rengöra

Överväg hur enkel stavmixern är att rengöra. Många moderna stavmixrar har avtagbara delar som är diskmaskinssäkra och som gör rengöringen snabb och enkel. Detta är en viktig faktor att tänka på, särskilt om du planerar att använda mixern regelbundet.

6. Pris och varumärke

Priset på stavmixrar kan variera avsevärt. Budgetmodeller kan kosta så lite som några hundra kronor medan premiummodeller kan kosta flera tusen. Bestäm din budget och jämför funktioner och tillbehör inom den prisklassen. Kända varumärken som Braun, Philips, och KitchenAid är ofta mer pålitliga och erbjuder längre garantier.

Sammanfattning

Välj en stavmixer som bäst uppfyller dina matlagningsbehov och budget. Tänk på motorstyrka, hastighetsinställningar, tillbehör, användarvänlighet, och pris innan du gör ditt slutgiltiga val. En väl utvald stavmixer kan vara en stor tillgång i köket och förenkla många matlagningsuppgifter.

Fördelar med en stavmixer

En stavmixer är en mycket användbar och mångsidig köksapparat som erbjuder flera fördelar för både vardagsmatlagning och mer avancerade kulinariska uppgifter. Här är några av de främsta fördelarna med att använda en stavmixer:

 1. Mångsidighet: Stavmixern kan användas för att mixa, blanda, hacka och även vispa olika ingredienser. Den är idealisk för att göra allt från smoothies och soppor till såser och barnmat.
 2. Platsbesparande: Till skillnad från stora matberedare tar stavmixern mycket lite utrymme i köket, vilket gör den idealisk för små kök eller för personer med begränsat förvaringsutrymme.
 3. Lätt att använda: Stavmixrar är enkla att hantera och kräver inte mycket förberedelse. Du sänker helt enkelt mixern i behållaren med ingredienser och börjar mixa.
 4. Direkt mixning i kokkärl: En stor fördel med stavmixern är möjligheten att mixa direkt i kokkärlet, vilket minskar disk och gör det enkelt att tillreda maträtter som soppor och såser.
 5. Enkel rengöring: Många modeller av stavmixrar har avtagbara delar som kan diskas i diskmaskin, vilket gör rengöringen snabb och enkel.
 6. Precision: Med en stavmixer kan du lätt kontrollera konsistensen av din maträtt genom att justera hastigheten och mixningstiden. Detta är särskilt användbart för recept som kräver finjustering av textur.

Dessa egenskaper gör stavmixern till en viktig del av köksutrustningen för både nybörjare och erfarna kockar. Den hjälper till att förenkla matlagningsprocessen och ger dig möjlighet att experimentera med nya recept på ett enkelt och effektivt sätt.

Kolla även in våra andra test stekpannor, test våffeljärn eller mandolin bäst i test.

Vanliga frågor & svar

Länkar:

Råd & Rön

Aftonbladet

Betygsätt den här artikeln

Betyg: 5 / 5. Röster 2

Last Updated on maj 25, 2024 by Patrik

Rulla till toppen