Hem » Bästa steamer – Bäst i test 2024

Bästa steamer – Bäst i test 2024

Steamer bäst i test

Att välja vilken som är den bästa steamer innan köp är inte lätt. Vi går här igenom vilka som är de bästa på marknaden. Steamers erbjuder en snabb och bekväm lösning för att hålla kläder, gardiner och textilier i optimalt skick. Ångan tränger igenom fibrerna och slätar ut veck, samtidigt som de eliminerar bakterier och fräschar upp tyget. De är användbara för alla, från modeentusiaster som vill hålla sina kläder i toppskick till personer som behöver snabbt fräscha upp sina plagg innan en viktig händelse.

Dessa klädångare erbjuder ett snabbt och effektivt avlägsnande av rynkor och fräschar upp kläder utan att använda strykjärn. I denna analys kommer vi att utforska vikten av steamers, granska de fyra bästa på marknaden samt överväga vilka faktorer som är viktiga att tänka på vid köp.

Vi är oberoende i våra tester men om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig.

Steamer – Bäst i test – I denna guide:

Philips GC800
BÄST I TEST
Philips 8000 Series GC800


Vår testvinnande steamer blev Philips GC800 – Den är mest allround och det är den som får kläderna att bli rynkfria snabbast. Den har en effekt på 1600W samt en ångkapacitet på 32 g/min.

Betyg 4,7/5

Electrolux E7HS1
BÄSTA BUDGET STEAMER
Electrolux Refine 700

Den når inte riktigt upp till vår testvinnare i kraft och ångstyrka. Men för ungefär halva priset får man en mycket bra steamer från Electrolux. Det kanske är det smartaste köpet för den som ska testa en steamer för första gången eller för den som inte vill lägga för mycket pengar på sitt köp

Betyg 4,3/5

Tefal DT9100
BRA VAL
Tefal Access Steam Care Plus DT9100

Tefals Access steam care plus DT9100 är en bra och gedigen steamer på 1600W och som har en ångkapacitet på 30 g/min. Den når inte riktigt upp till första platsen men är inte långt efter.

Betyg 4,5/5

Philips GC362-80
RESE STEAMER
Philips Steamer GC362/80

Det är en bra steamer för sitt pris men inte mer. Den klarar inte att hålla jämna steg med de andra vi testade men är även billigare så man får som oftast vad man betalar för. Den har en effekt på 1300W samt en ångkapacitet på 24 g/min.

Betyg 3,9/5

1. Philips 8000 Series GC800 – Bäst i test

Philips GC800

Bästa steamern i vårt test blev Philips GC800 – Den är mest allround och som får kläderna att bli rynkfria snabbast och har en effekt på 1600W samt en ångkapacitet på 32 g/min.

Efter att ha testat Philips 8000 Series GC800 kan jag inte vara annat än super nöjd med den. Den är enkel att använda, kraftfull och väldigt effektiv. Den tar bort skrynklor och veck från alla typer av tyger, även ömtåliga som siden och ull. Steamern är också snabb att värma upp och har även en stor vattentank (230  ml) som räcker för flera olika plagg. Den har två olika ånglägen du kan välja mellan. Max och Eco som anpassar ångmängden efter tyget. Jag föredrar själv helst Max-läget för att få bästa resultat snabbast.

Klicka här för att visa innehåll från YouTube.
Lär dig mer i YouTube’s integritetspolicy.

Youtube – Philips 8000serie

Utan att titta på bruksanvisningen hade jag lite problem till en början med att försöka lista ut hur man tar bort vattentanken. Men förutom det är det ganska enkelt att få klädångaren att fungera direkt. Uppstarten går verkligen snabbt – allt som krävs är 60 sekunder. När jag trycker på Start-knappen börjar den att blinka för att indikera att uppvärmningen pågår. I det ögonblicket den slutar att blinka betyder det att steamern är redo att användas. Klädångaren har också en uppvärmd sula som förhindrar att plaggen kondenseras och den ger då även ett snabbt resultat. Den är lätt att fylla på med vatten och rengöra tack vare den smarta avkalkningstekniken. Den är även smidig att förvara och ta med sig på resor för att snabbt göra dina kläder skrynkelfria.

Fördelar: Enkel att använda, ger mycket bra resultat, snabb och effektiv.

Nackdelar: Lite hög ljudnivå

Hitta bästa återförsäljare:

2. Tefal Access Steam Care Plus DT9100

Tefal DT9100

På andra plats hamnar Tefals Access steam care plus DT9100. Det är en bra och gedigen steamer på 1600W och som har en ångkapacitet på 30 g/min.

DT9100 är en klädångare som bidrar till att göra strykningen enklare och effektivare. Jag har testat den här modellen och här går jag igenom mina observationer och åsikter om den.

Den har tre olika hastighets lägen för att justera ångkapaciteten samt även en låsknapp så man inte ska behöva hålla in knappen hela tiden. Steamern levereras med 3 meter lång sladd och har en tank som håller tillräckligt med vatten för att klara ca 3-4 olika plagg.

Designmässigt är Tefal Access Steam Care Plus DT9100 modern och elegant. Den har en ergonomisk design som gör den enkel att hantera och manövrera. Med en stabil bas och praktiskt handtag är det lätt att använda denna steamer.

Bra med 3 olika ångnivåer och stor vattentank

DT9100 erbjuder flera användbara funktioner som tre ångnivåer och en vertikal ångfunktion. Den går snabbt att värma upp och det gör det möjligt att komma igång med ångningen på nolltid. Den är smidig och tar effektivt bort lätta veck och fräschar snabbt upp kläder, betydligt snabbare än ett strykjärn hade gjort.

En annan bra sak med DT9100 är den stora vattentanks-kapaciteten (210ml). Det innebär att du kan använda ångaren under längre perioder innan du behöver fylla på vatten. Den har enkel påfyllning och tydliga indikatorer som gör det bekvämt att hantera vattennivån.

Den levereras med olika tillbehör som en borste för att underlätta ångningen av tjockare tyger och en klädhängare för bekväm användning. Dessa tillbehör ökar flexibiliteten och gör det möjligt att anpassa användningen efter olika typer av kläder.

Sammanfattningsvis så är DT9100 en pålitlig och effektiv klädångare som passar för både vardaglig användning och speciella tillfällen. Dess användarvänliga design och olika funktioner gör det möjligt att enkelt integrera den i din strykrutin.

Fördelar: Snabb uppvärmning och bra effekt.

Nackdelar: Kan vara lite svår att fylla på nytt vatten.

3. Electrolux Refine 700 – Bästa budget steamer

Electrolux Refine 700

Electrolux Refine 700 E7HS1-4MN är en steamer som erbjuder en kombination av kraft, precision och smidig strykning till ett bra pris. Den har en effekt på 1400w och en vattenbehållare på 100ml.

Enheten är utrustad med flera ånginställningar som gör det möjligt att anpassa ångnivån efter det specifika material man arbetar med. Detta tillsammans med en precisionsspets som gör det enkelt att nå svåråtkomliga områden och erbjuda en mer detaljerad behandling där det behövs. Dessutom har den ett knapplås som gör att du inte behöver hålla inne knappen under tiden som du använder den..

Steamern levereras med en 3m lång sladd som gör att du inte behöver vara rädd för att den inte ska räcka till. Den har även droppstopp som gör att du inte behöver vara rädd att få fläckar på kläderna. Det ingår även flera olika munstycken samt en förvaringsväska med krok för att kunna hänga den när den inte används.

Den når inte riktigt upp till våra testvinnare i kraft och ångstyrka. Men för ungefär halva priset får man en mycket bra steamer från Electrolux som även blev testvinnare i Aftonbladets senaste test. Det här är kanske det smartaste köpet för den som ska testa en steamer för första gången eller för den som inte vill lägga för mycket pengar på sitt köp.

Fördelar: Prisvärd, smidig förvaringsväska

Nackdelar: Vattentanken i minsta laget

Hitta bästa återförsäljare:

4. Philips Steamer GC362/80

Philips Steamer GC362-80

Philips Steamer GC362/80 – Vi har sett att andra test sidor har den som sin testvinnare och vi hade stora förväntningar på den innan vi testade den men blev besvikna av resultatet. Det är en bra steamer för sitt pris men inte mer. Den klarar inte hålla jämna steg med de andra vi testade men är även billigare så som oftast får man vad man betalar för.

GC362/80 har en effekt på 1300W samt en ångkapacitet på 24 g/min. Det märks att den har lite mindre effekt än de andra klädångarna i testet då den lite längre tid innan den blir varm. Vattentanken är även den i minsta laget då den bara har kapacitet för 70ml vilket bara är en tredjedel så stor som våra testvinnare. De märks när man använder den att man behöver fylla på den rätt så ofta men kan vara bra att den är lite mindre om du ska använda den som rese-steamer.

Om du har tänkt att använda steamern till många olika plagg samtidigt så rekommenderar vi att välja någon av de andra 2 lite dyrare i testet. Men om du bara använder den till något plagg i taget och om du kan vänta lite för uppvärmningen så blir resultatet när du använder den helt klart godkänt.

Fördelar: Passar bra till resor

Nackdelar: Tar lång tid på sig att bli varm, Liten vattentank.

Se även våra andra test – Bäst i test av strykjärn eller vilken som är bästa eltandborste.

Behöver du hjälp med finansiering? Vi har tagit fram vilka som har den bästa räntan på privatlån men även bästa sparräntan sparkonto.

Guide inför köp av steamer

Att välja rätt klädångare kan vara avgörande för att förenkla din dagliga rutin och hålla dina kläder i toppskick. Här är en omfattande guide för att hjälpa dig att fatta ett informerat beslut vid köp av en steamer.

1. Effekten:

En av de mest kritiska faktorerna att överväga är ångproduktionen och enhetens effekt. En kraftfull steamer kan effektivt ta bort veck och fräscha upp dina kläder. Leta efter modeller med hög wattstyrka och som har en snabb uppvärmningstid för att spara tid.

2. Vattentanken:

En tillräckligt stor vattentank är viktig för att undvika att ständigt fylla på vatten. En modell med en generös kapacitet minskar avbrotten och låter dig ånga flera plagg i följd.

3. Temperaturkontroll:

Möjligheten att ställa in olika ångningslägen och att justera temperaturen är viktiga för att kunna behandla olika typer av tyger och plagg.

4. Design:

En användarvänlig och ergonomisk design gör den lätt att använda. Kolla efter en enhet med ett bekvämt handtag och en stabil bas för att undvika att bli trött efter en längre användning.

5. Tillbehör:

Flera tillbehör, som borstar och klädhängare, kan öka mångsidigheten hos din enhet. Det gör det enklare att hantera olika typer av kläder och material.

6. Storlek:

För dem med begränsat utrymme kan en kompakt och lätt steamer vara en fördel. Kolla på vikten och dimensionerna för att se om den passar dina förvarings- och transportbehov.

7. Säkerhetsfunktioner:

Inbyggda säkerhetsfunktioner som automatisk avstängning vid överhettning eller vid lågt vatten är viktiga för säker användning och för att skydda enheten från skador.

8. Recensioner:

Läs recensioner och få användarfeedback innan du köper. Andra konsumenters erfarenheter ger insikt i prestanda, hållbarhet och eventuella problem med en specifik modell.

9. Varumärke:

Välkända varumärken inom klädvård, som Philips eller Tefal har ofta pålitliga produkter. Kvalitet är en viktig faktor för att säkerställa långvarig användning.

10. Priset och garantin:

Fastställ en budget för din och jämför olika priser. Ta också hänsyn till den medföljande garantin för att säkerställa att du har garanti om det skulle uppstå problem.

Genom att noggrant överväga dessa faktorer kan du välja en steamer som passar dina specifika behov och krav.

Frågor och svar:

Kolla även våra andra tester – Bästa dammsugaren, bästa brödrosten, bästa robotdammsugaren eller vilken skrivare som är bäst i test

Länkar:

Philips

Tefal

Så här gjorde vi testet

För att utvärdera prestandan hos olika steamers så genomförde vi ett noggrant och strukturerat test. Vi fokuserade på flera aspekter som effektivitet, användarvänlighet, ångkapacitet och konstruktionens hållbarhet. Här är stegen vi följde:

1. Val av steamers

Vi valde fyra olika enheter från välrenommerade märken som hade bra betyg av konsumenter och i tester. Vi valde även med varierande prisnivåer och specifikationer för att få en bred bild av deras prestanda.

2. Förberedelse av testmiljö

Testmiljön sattes upp i ett rum med kontrollerad temperatur och luftfuktighet för att säkerställa att alla steamers testades under samma förhållanden.

3. Testscenarier

Vi skapade flera testscenarier för att utvärdera varje steamer:

  • Uppvärmningstid: Vi mätte tiden det tog för varje steamer att nå driftstemperatur från kall start.
  • Ångvolym och -kvalitet: Vi bedömde mängden och kvaliteten på ångan genom att använda steamern på olika tygtyper.
  • Ergonomi och användarvänlighet: Vi utvärderade handtagets komfort, ångknappens placering och hur lätt det var att fylla på vattenbehållaren.
  • Räckvidd och flexibilitet: Vi bedömde sladdens längd och steamerns rörlighet samt om den kunde användas både vertikalt och horisontellt.

4. Testning och dokumentation

Varje steamer användes för att behandla ett antal plagg och textilier. Vi noterade hur snabbt och effektivt varje steamer tog bort skrynklor samt eventuella problem eller brister som uppstod under användningen.

5. Bedömning och poängsättning

Efter genomförda tester sammanställde vi resultaten och bedömde varje steamer utifrån följande kriterier:

  • Effektivitet: Hur snabbt och väl den tog bort skrynklor.
  • Användarvänlighet: Hur bekväm och enkel enheten var att använda.
  • Ångkvalitet: Hur jämn och kraftfull ångan var.
  • Byggkvalitet: Hur robust och välbyggd steamern kändes.

Varje kriterium betygsattes på en skala från 1 till 5 och vi sammanställde en totalpoäng för att utse den bästa steamern.

6. Sammanfattning av resultat

Slutligen sammanställde vi en detaljerad rapport med våra fynd. Vi gick igenom styrkor och svagheter för varje enhet och gjorde sedan rekommendationer baserade på olika användningsområden.

Betygsätt den här artikeln

Betyg: 4.9 / 5. Röster 12

Last Updated on juli 3, 2024 by Patrik

Rulla till toppen