Hem » Bästa steamer – Bäst i test 2024

Bästa steamer – Bäst i test 2024

Last Updated on februari 25, 2024 by Patrik

Steamer bäst i test

Att välja vilken som är bästa steamer innan köp är inte lätt. Vi går här igenom vilka som är de bästa steamers på marknaden. Steamers erbjuder en snabb och bekväm lösning för att hålla kläder, gardiner och textilier i optimalt skick. Med ångan tränger de igenom fibrerna och släpper ut rynkor, samtidigt som de eliminerar bakterier och fräschar upp tyget. De är användbara för alla, från modeentusiaster som vill hålla sina kläder i toppskick till personer som behöver snabbt fräscha upp sina plagg innan en viktig händelse.

Dessa klädångare erbjuder snabb och effektiv avlägsnande av rynkor och fräschar upp kläder utan att använda strykjärn. I denna analys kommer vi att utforska vikten av steamers, granska de tre bästa på marknaden, samt överväga viktiga faktorer att tänka på vid köp.

Vi är oberoende i våra tester men om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig.

Bäst i test av steamer – I denna guide:

Testvinnare – Philips 8000 Series GC800
Bästa alternativ – Tefal Access Steam Care Plus DT9100
Bästa budget streamer – Philips Steamer GC362/80

1. Philips 8000 Series GC800 – Bäst i test

Philips GC800

Bästa steamern i vårt test blev Philips GC800 – Den är mest allround och som får kläderna att bli rynkfria snabbast och har en effekt på 1600W samt en ångkapacitet på 32 g/min.

Jag har testat Philips 8000 Series ca 10ggr nu och jag är super nöjd med den. Den är enkel att använda, kraftfull och väldigt effektiv. Den tar bort skrynklor från alla typer av tyger, även ömtåliga som siden och ull. Steamern är också snabb att värma upp och har även en stor vattentank (230  ml) som räcker för flera olika plagg. Den har två olika ånglägen du kan välja mellan. Max och Eco, som anpassar ångmängden efter tyget. Jag föredrar själv helst Max-läget för att få bästa resultat snabbast.

Klicka här för att visa innehåll från YouTube.
Lär dig mer i YouTube’s integritetspolicy.

Youtube – Philips 8000serie

Utan att titta på bruksanvisningen hade jag lite problem till en början med att försöka lista ut hur man tar bort vattentanken. Men förutom det är det ganska enkelt att få klädångaren att fungera direkt. Uppstarten går verkligen snabbt – allt som krävs är 60 sekunder. När jag trycker på Start-knappen börjar den att blinka för att indikera att uppvärmningen pågår. I det ögonblicket den slutar att blinka betyder det att steamern är redo att användas. Klädångaren har också en uppvärmd sula som förhindrar att plaggen kondenseras och den ger då även ett snabbt resultat. Den är lätt att fylla på med vatten och rengöra tack vare den smarta avkalkningstekniken. Den är även smidig att förvara och ta med sig på resor för att snabbt göra dina kläder skrynkelfria.

Fördelar: Enkel att använda, ger mycket bra resultat, snabb och effektiv.

Nackdelar: Lite hög ljudnivå

Hitta bästa återförsäljare:

2. Tefal Access Steam Care Plus DT9100

Tefal DT9100

På andra plats hamnar Tefals Access steam care plus DT9100. Det är en bra och gedigen steamer på 1600W och som har en ångkapacitet på 30 g/min.

Tefal Access Steam Care Plus DT9100 är en klädångare som syftar till att göra strykningen enklare och effektivare. Jag har testat den här modellen och här går jag igenom mina observationer och åsikter om dess prestanda och funktioner.

Den har tre olika lägen för att justera ångkapaciteten samt även en låsknapp så man inte ska behöva hålla in knappen hela tiden. Steamern levereras med 3 meter lång sladd och har en tank som håller tillräckligt med vatten för att klara ca 3-4 olika plagg.

Design: Designmässigt är Tefal Access Steam Care Plus DT9100 modern och elegant. Den har en ergonomisk design som gör den enkel att hantera och manövrera. Med en stabil bas och praktiskt handtag är det lätt att använda denna steamer.

Funktioner:

DT9100 erbjuder flera användbara funktioner, inklusive tre ångnivåer och en vertikal ångfunktion. Den är snabb att värma upp, vilket gör det möjligt att komma igång med ångningen på nolltid. Den är smidig och tar effektivt bort lätta veck och fräschar upp kläder, vilket är praktiskt för daglig användning.

Vattentanken: En fördel med DT9100 är dess generösa vattentanks-kapacitet (210ml). Detta innebär att du kan använda ångaren under längre perioder innan du behöver fylla på vatten. Enkel påfyllning och tydliga indikatorer gör det också bekvämt att hantera vattennivån.

Tillbehör: Tefal Access Steam Care Plus DT9100 levereras med olika tillbehör, inklusive en borste för att underlätta ångningen av tjockare tyger och en klädhängare för bekväm användning. Dessa tillbehör ökar flexibiliteten och gör det möjligt att anpassa användningen efter olika typer av kläder.

Sammanfattningsvis är Tefal Access Steam Care Plus DT9100 en pålitlig och effektiv klädångare som passar för både vardaglig användning och speciella tillfällen. Dess användarvänliga design och olika funktioner gör det möjligt att enkelt integrera den i din strykrutin.

Fördelar: Snabb uppvärmning och bra effekt.

Nackdelar: Kan vara lite svår att fylla på nytt vatten innan man lärt sig hur man får av tanken.

3. Philips Steamer GC362/80

Philips Steamer GC362-80

Philips Steamer GC362/80 blev bästa budget streamer. Vi har sett att andra test sidor har den som sin testvinnare och vi hade stora förväntningar på den innan vi testade den men blev besvikna av resultatet. Det är en bra steamer för sitt pris men inte mer. Den klarar inte hålla jämna steg med de andra vi testade men är även billigare så som oftast får man vad man betalar för.

GC362/80 har en effekt på 1300W samt en ångkapacitet på 24 g/min. Det märks att den har lite mindre effekt än de andra klädångarna i testet då den lite längre tid innan den blir varm. Vattentanken är även den i minsta laget då den bara har kapacitet för 70ml vilket bara är en tredjedel så stor som våra andra i testet. De märks när man använder den att man behöver fylla på den rätt så ofta men kan vara bra att den är lite mindre om du ska använda den som rese-steamer.

Om du har tänkt att använda steamern till många olika plagg samtidigt så rekommenderar vi att välja någon av de andra 2 lite dyrare i testet. Men om du bara använder den till något plagg i taget och om du kan vänta lite för uppvärmningen så blir resultatet när du använder den helt klart godkänt.

Fördelar: Prisvärd, bra resultat, passar bra som resesteamer.

Nackdelar: Tar långtid på sig att bli varm, Liten vattentank.

Se även våra andra test – Bäst i test av strykjärn eller vilken som är bästa eltandborste.

Behöver du hjälp med finansiering? Vi har tagit fram vilka som har den bästa räntan på privatlån men även bästa sparräntan sparkonto.

Guide inför köp av steamer

Att välja rätt klädångare (steamer) kan vara avgörande för att förenkla din dagliga rutin och hålla dina kläder i toppskick. Här är en omfattande guide för att hjälpa dig att fatta ett informerat beslut vid köp av en steamer.

1. Effekten:

En av de mest kritiska faktorerna att överväga är ångproduktionen och enhetens effekt. En kraftfull steamer kan effektivt ta bort veck och fräscha upp dina kläder. Leta efter modeller med hög wattstyrka och som har en snabb uppvärmningstid för att spara tid.

2. Vattentanken:

En tillräckligt stor vattentank är viktig för att undvika att ständigt fylla på vatten. En modell med en generös kapacitet minskar avbrotten och låter dig ånga flera plagg i följd.

3. Temperaturkontroll:

Möjligheten att ställa in olika ångningslägen och att justera temperaturen är viktiga för att kunna behandla olika typer av tyger och plagg.

4. Design:

En användarvänlig och ergonomisk design gör steameren lätt att använda. Kolla efter en enhet med ett bekvämt handtag och en stabil bas för att undvika att bli trött efter en längre användning.

5. Tillbehör:

Flera tillbehör, som borstar och klädhängare, kan öka mångsidigheten hos din steamer. Det gör det enklare att hantera olika typer av kläder och material.

6. Storlek:

För dem med begränsat utrymme kan en kompakt och lätt steamer vara en fördel. Kolla på vikten och dimensionerna för att se om den passar dina förvarings- och transportbehov.

7. Säkerhetsfunktioner:

Inbyggda säkerhetsfunktioner, som automatisk avstängning vid överhettning eller vid lågt vatten, är viktiga för säker användning och för att skydda enheten från skador.

8. Recensioner:

Läs recensioner och få användarfeedback innan du köper. Andra konsumenters erfarenheter ger insikt i prestanda, hållbarhet och eventuella problem med en specifik modell.

9. Varumärke:

Välkända varumärken inom klädvård, som Philips eller Tefal , har ofta pålitliga produkter. Kvalitet är en viktig faktor för att säkerställa långvarig användning.

10. Priset och garantin:

Fastställ en budget för din steamer och jämför olika priser. Ta också hänsyn till den medföljande garantin för att säkerställa att du har garanti om det skulle uppstå problem.

Genom att noggrant överväga dessa faktorer kan du välja en steamer som passar dina specifika behov och krav.

Frågor och svar:

Kolla även våra andra tester – Bästa dammsugaren eller vilken skrivare som är bäst i test

Länkar till mer information om steamers:

Philips

Tefal

Betygsätt den här artikeln

Betyg: 5 / 5. Röster 3

Rulla till toppen