Hem » Bästa rakapparat herr – Bäst i test 2024

Bästa rakapparat herr – Bäst i test 2024

bästa rakapparat

Bästa rakapparat herr – I den här guiden går vi igenom olika tester av rakapparater för skägg, huvud och kropp samt tar fram vilka som är bäst i test.

Att hitta rätt elektriska rakapparat bör vara enkelt och okomplicerat. Tyvärr är det en djungel av olika märken och modeller av olika slag. Vilken av rakapparaterna som är bäst för dig beror på både vad du ska använda den till, vilket slags hårväxt du har och även vilken budget du vill lägga på en ny rakapparat. Därför har vi tagit fram vinnarna i olika kategorier och hoppas du hittar vad du letar efter. Letar du även efter hårtrimmer kan du se vårt bäst i test av hårtrimmers.

Vi är oberoende i våra tester men om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig.

Bäst i test av rakapparater för män– I denna guide:

Bäst i test & premiumval – Braun Series 9 Pro+
Testvinnare budget – Braun series 3 300S
Bästa rakapparat för huvudet – Remington XR1600 Ultimate
Bäst allround & kroppsrakning – Philips OneBlade Pro360 Face+Body

1. Braun Series 9 Pro+ Bäst i test premiumval

Braun Series 9 Pro+ - Bäst i test

Braun series 9 pro+ är en grym uppföljare till en redan väldigt bra serie från Braun och är vår vinnare i premium segmentet.

Som en hängiven användare av elektriska rakapparater står jag fast vid mitt påstående att Series 9 pro+ är den absolut bästa rakapparaten på marknaden. Här går vi igenom både fördelar och eventuella nackdelar.

Skillnader mellan Braun Series 9 Pro och Braun Series 9 Pro+

Braun Series 9 Pro+ är nästan identisk med den ursprungliga Series 9 – åtminstone till ytan. Höljet har samma ergonomiska design, vilket jag gillar och som jag sa redan i min ursprungliga recension. Rakapparaten själv är väldigt lätt, men ändå tillräckligt tung för att passa bra i din hand utan att känna att du kommer att tappa den. Den släta designen har heller inte många finesser på utsidan. Främst bara en LED-skärm som visar batteriets livslängd, en svängbar huvudenhet och även en låsknapp. Det ger den ett elegant och stilrent utseende. Även andra standardfunktioner finns fortfarande kvar, som 100% vattentätt användande, 60 minuters batteritid och möjlighet till snabbladdning.

Det absolut viktigaste på en rakapparat är självklart själva rakbladet. Precis som originalet har Braun Series 9 Pro+ 5 olika raknings element som skär dina skäggstrån till en babylen hud. Nytt för Series 9 Pro+ är dock att dessa blad nu är tillverkade av kirurgiskt rostfritt stål som förblir skarpa. Det möjliggör en mer effektiv rakning under ännu längre tid (de ursprungliga bladen var titan). Braun Series 9 Pro+ har precis som den ursprungliga versionen, en ultratunn Pro Lift blad (som ser ut som en guldkant på rakbladet. Den hjälper till att lyfta håret bort från din hud och möjliggör en ännu närmare rakning och mer grundlig klippning.

Testrakningar:

Det tar ca 2-3min att raka sig med Braun Series 9 Pro+ (ibland mindre, beroende på när man rakade mig sist). Men där den verkligen sticker ut mot konkurrenterna är hur nära huden den rakar. Det är som du hade använt en rakhyvel. De flesta av dom nya funktionerna fokuserar på att mer effektivt lyfta bort håret från din hud för möjliggöra en närmare, jämnare rakning. Jag märkte direkt att detta stämde. Direkt efter rakningen känns min hud babylen, som om jag inte har något skägg alls.

Braun Series 9 Pro+ har Sonic Technology med 40 000 mikrovibrationer per sekund för att försiktigt lyfta dina skäggstrån. Vilket möjliggör en närmare rakning och bättre glid över din hud. Den har också Auto-Sense teknologi som gjorde den ursprungliga 9 Serien så bra. Den känner automatiskt av skäggens densitet och justerar automatiskt för att kraftfullt klippa igenom alla tjocklekar av ansiktshår, även upp till sju dagars stubb.

Det kommer också med en ny och förbättrad rengöringsstation som inte bara laddar din rakapparat. Den har också en uppdaterad rengöringslösning som även smörjer rakbladen för att hjälpa dem att fungera bättre omedelbart. Det är även för att hålla dem vassa och skyddade på lång sikt. Självklart får vi heller inte glömma laddningsfodralet (också inkluderat med Series 9 Pro+), som är ett måste för alla som reser mycket eller som inte har plats på för den kompletta rengöringsstationen.

Fördelar: Rakar bättre och renare än konkurrenterna, Nya skarpare blad, ny rengöringstation, bra för känslig hud

Nackdelar: Dyr

Hitta bästa återförsäljare:

2. Braun series 3 300S – Bästa budgetval

Braun series 3 300S

Braun som länge har varit synonymt med högkvalitativa rakapparater, och deras Series 3-modeller är inget undantag utan du får en väldigt bra rakapparat till ett bra pris.

För det första är designen enkel och ergonomisk. Den är lätt att hantera och ligger bekvämt i handen under användning. Trots sin enkelhet känns den ändå relativt robust och hållbar, vilket ger förtroende att den kommer hålla länge.

När det kommer till prestandan så imponerar Braun Series 3 300s. De dubbla skär bladen och det inbyggda trimningssystemet arbetar effektivt för att ge en nära och bekväm rakning. Jag uppskattar särskilt det flexibla huvudet, som följer ansiktets konturer för att minimera irritation och den klarar att skära nära även på svåråtkomliga områden.

En annan fördel med denna rakapparat är dess vattentäta design. Det gör det möjligt att använda den både torr och våt, vilket ger flexibilitet för användarens preferenser. Dessutom gör den vattentäta designen rengöringen både enkel och bekväm.

En nackdel som jag har märkt är att det kan ta lite längre tid att uppnå en perfekt rakning jämfört med de andra rakapparaterna vi har kollat på.

Sammanfattningsvis är Braun Series 3 300s en pålitlig och effektiv rakapparat som erbjuder god valuta för pengarna. Dess prestanda, hållbarhet och användarvänliga design gör den till ett utmärkt val för dem som letar efter en pålitlig rakapparat för vardagsbruk.

Fördelar: Bra batteri, väldigt prisvärd modell som är pålitlig.

Nackdelar: Saknar trimmer och tar längre tid att raka sig än de dyrare modellerna i testet.

3. Remington XR1600 Ultimate – Bästa rakapparat huvud

Remington XR1600 Ultimate

Remington och deras XR1600 RX7 Ultimate rakapparat är vinnaren i bästa rakapparat huvud.

För det första är designen imponerande. Rakapparaten har en modern och snygg estetik som direkt drar uppmärksamheten till sig. Den ergonomiska utformningen gör den enkel att hålla och använda under långa sessioner utan att orsaka obehag. Man kan själv lätt raka sig över hela huvudet då ergonomin är gjord så den är lätt att hålla i.

När det gäller prestanda levererar Remington XR1600 RX7 Ultimate.. Den är utrustad med avancerad teknologi som gör det möjligt för rakbladen att följa huvudets konturer med precision, vilket resulterar i en nära och bekväm rakning varje gång. Jag uppskattar också den inbyggda sensoriska teknologin som anpassar sig efter hår densitet och anpassar rakningen därefter.

En av de största fördelarna med Remington XR1600 RX7 Ultimate är dess batteritid och snabba laddning. Med en enda laddning kan rakapparaten användas under en lång tid, och den snabba laddningstekniken gör att den kan laddas upp på nolltid när batteriet är lågt.

Sammanfattningsvis är Remington XR1600 RX7 Ultimate en högpresterande rakapparat som levererar utmärkt resultat gång på gång. Dess avancerade teknologi, mångsidighet och användarvänliga design gör den till ett utmärkt val för dem som letar efter en premium rakapparat för daglig användning.

4. Philips OneBlade Pro360 Face+Body

Philips OneBlade Pro360 Face+Body

Bästa rakapparaten allround och för kroppsrakning blev Philips Oneblade Pro 360 Face+Body.

OneBlade-serie har snabbt blivit populär bland användare världen över. Det är inte konstigt då de har tagit fram en produkt som är annorlunda och som fungerar fantastiskt bra till många olika saker.

Först och främst är designen av Philips OneBlade Pro360 modern och funktionell. Den är kompakt och lätt att hantera, vilket gör den perfekt för resor eller för att ha med sig på språng. Den ergonomiska designen passar bekvämt i handen och gör rakningen enkel och bekväm.

Vad som skiljer Philips OneBlade Pro360 från traditionella rakapparater är dess unika teknologi. Den är utrustad med en roterande huvud som kan röra sig 360 grader, vilket gör det möjligt att följa ansiktets konturer med precision. Detta resulterar i en nära rakning och gör det enkelt att komma åt även svåråtkomliga områden.

Inställningar och tillbehör:

En av de mest imponerande funktionerna med rakapparaten är dess mångsidighet. Den är utformad för att klara av både rakning och trimning av olika slags hår vilket gör den till en mångsidig produkt för alla rakningsbehov. Med olika längdinställningar kan även användarna skapa olika stilar och anpassa sin rakning efter sina preferenser. Det medföljer en kam med olika längdinställningar från 0.5 upp till 9 mm.

En annan fördel med Philips OneBlade Pro360 är dess användarvänlighet. Den är enkel att rengöra och underhålla, och den är också vattentät vilket gör det möjligt att använda den både i duschen och vid handfatet utan bekymmer. Batteriet är bra och snabbladdat, det tar ca 1 timme att ladda det fullt.

Philips OneBlade Pro360 är en imponerande rakapparat som erbjuder både prestanda och mångsidighet. Dess unika design och avancerade teknologi gör den till ett utmärkt val för dem som letar efter en bekväm och effektiv rakapparat för daglig användning.

Fördelar: Användarvänlig, bra för både ansikte & kropp,

Nackdelar: Kan vara för klen för kraftig skäggväxt

Hitta bästa återförsäljare:

Kolla gärna in våra andra tester, bäst i test av locktänger, bästa mascaran eller tandblekning bäst i test.

Guide till att välja rätt rakapparat

Vad du behöver tänka på innan du köper:

Att välja rätt rakapparat kan vara avgörande för din dagliga skönhetsrutin. Med så många alternativ på marknaden kan det dock vara överväldigande att bestämma vilken som är bäst för dig. Här är några viktiga faktorer att tänka på innan du gör ditt köp:

1. Typ av rakning: Det första steget är att avgöra vilken typ av rakning du föredrar. Vill du ha en elektrisk rakapparat för torr rakning eller en som kan användas med rakgel eller skum för våtrakning? Att veta detta kommer att hjälpa dig att smalna ner dina alternativ och fokusera på de modeller som passar dina preferenser.

2. Känslig hud: Om du har känslig hud är det viktigt att välja en rakapparat som är skonsam mot huden för att minimera irritation och utslag. Titta efter modeller som är utrustade med skonsamma rakblad och eventuellt en flexibel huvud som kan anpassa sig efter ansiktets konturer utan att orsaka obehag.

3. Prestanda och effektivitet: Rakapparatens prestanda är avgörande för dess effektivitet. Titta efter modeller som har starka motorer och skarpa rakblad för att ge en nära rakning utan att dra i håret. En rakapparat med flera skärblad eller roterande huvuden kan också vara mer effektiv för att klippa ner stubb jämnt och snabbt.

4. Batteritid och laddningstid:

Om du reser ofta eller behöver använda rakapparaten på språng, är det viktigt att överväga batteritiden och laddningstiden. Titta efter modeller med lång batteritid och snabb laddningsteknik för minimal avbrott i din skönhetsrutin.

5. Våt- och torr användning: Om du föredrar att raka dig i duschen eller använda rakgel för en mer nära rakning, överväg en rakapparat som är vattentät och kan användas för både våt- och torr rakning. Detta ger dig flexibilitet och bekvämlighet när det gäller din rakningsrutin.

6. Tillbehör och extrafunktioner: Många rakapparater kommer med extra tillbehör och funktioner som kan förbättra din rakningsupplevelse. Det kan inkludera trimmer huvuden för att forma skägget, precisions trimmare för att fixa detaljer eller olika längdinställningar för att skapa olika stilar. Tänk på vilka extrafunktioner som är viktiga för dig och välj en rakapparat som uppfyller dina behov.

Sammanfattning: Att välja rätt rakapparat är en personlig process som beror på dina individuella preferenser och behov. Genom att ta hänsyn till faktorer som typ av rakning, hudkänslighet, prestanda och extrafunktioner kan du hitta den perfekta rakapparaten som passar din livsstil och ger dig en smidig och bekväm rakningsupplevelse varje gång.

Vanliga frågor & svar

Se även våra andra tester om – bäst i test eltandborstar, bästa ögonkrämen eller dammsugare bäst i test.

Länkar för fördjupning:

Braun rakapparater

Philips Oneblade

Betygsätt den här artikeln

Betyg: 4.8 / 5. Röster 4

Last Updated on juli 10, 2024 by Patrik

Rulla till toppen