Hem » Bästa hårtrimmer – Bäst i test 2024

Bästa hårtrimmer – Bäst i test 2024

Bästa hårtrimmer - Bäst i test

Att välja bästa hårtrimmer man ska köpa är inte lätt då det finns en uppsjö av hårklippningsmaskiner på marknaden. I den här guiden går vi igenom de absolut bästa köpen du kan göra om du är på jakt efter en hårtrimmer med bra kvalitet. Vi kommer att undersöka några viktiga faktorer att överväga för att säkerställa att du väljer en hårtrimmer som inte bara passar dina krav utan också optimerar din klippupplevelse. Letar du efter en bra rakapparat så kolla även in vårt test av bästa rakapparaten.

Vi är oberoende i våra tester men om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig.

Bäst i test av hårtrimmer – I denna guide:

Bäst i test – Wahl 79602 Elite Pro
Bästa proffs hårtrimmer – Oster 97
Bästa trådlösa klippmaskinen – Philips Series 9000/HC9450
Testvinnare budget hårtrimmer – Remington HC4250 QuickCut

1. Wahl 79602 Elite Pro – Bäst i test

Wahl 79602 Elite Pro - Bäst i test

Vinnaren av bästa hårtrimmer blir Wahl 79602 Elite Pro – redan vid uppackningen så känner jag tyngden och premiumkänslan i den här hårklippningsmaskinen. Det som till slut gjorde den till vinnare är priset samt att det medföljer en mängd saker när du köper den här trimmern. Den levereras med en förvaringsväska, cape, rengöringsborste och olja + 10 stycken distanser för 1,5mm, 3 mm, 4,5 mm, 6 mm, 10 mm, 13 mm, 16 mm, 19 mm, 22 mm och 25 mm. Allt du behöver utan att behöva köpa något extra.

Wahl har alltid gjort bra maskiner och med Elite Pro har varumärket verkligen tagit det ett steg längre. Denna modell är stadigare, dess kraftfullare prestanda är mycket påtaglig, och det finns verkligen en ”elit”, premiumkänsla hos den. Den hårda plastkroppen med krom färgade linjer hjälper definitivt till att höja premiumkänslan.

Wahl Elite Pro-motorn överträffar andra Wahl-modeller. Medan andra modeller kan stöta på problem med tjockare hårtyper och större volymer, så klipper Elite Pro igenom dem utan problem.

Jag gillar verkligen känslan den har när du plockar upp den. Visst, den är tyngre än andra maskiner för hemmabruk, men den känns väldigt professionell. En del av vikten beror på denna modells kraftfullare motor. Baksidan med vikten är definitivt värt det enligt min åsikt. Sedan har vi bladen med precisa klippningar som även med mer ”problemtyper” av hår klipper igenom med både bra motorstyrka och bladkvalitet.

Vad som ingår Wahl Elite Pro köpet
Bild på vad som ingår i paketet när du köper Wahl 79602 Elite Pro.

Wahl Elite Pro levereras med speciella rostfria stålblad för en smidig klippning. Bladen är även självslipande, så du behöver inte göra något underhåll.

Som en hårtrimmer för hemmabruk är denna modell helt klart kung i sitt segment. Men förvänta dig ändå inte prestanda som en fullfjädrad frisörmaskin. Det ska den väl egentligen inte vara heller med tanke på dess galna bra pris och vad som ingår i paketet.

Jag vill ändå klargöra att på grund av dess starka motor kan Elite Pro kännas lite tung för vissa. Som jag nämnde är det inte ett problem för mig, eftersom jag tycker att avvägningen ändå är värd det.

Om du föredrar en fullfjädrad frisörmaskin så kommer den som nr2 på vår lista och det är även den jag själv använder i mitt jobb som frisör. Men för hemmabruk och för sitt pris så blir det Wahl Elite Pro som kniper första platsen i det här testet.

Fördelar:

 • Stabil konstruktion
 • Hög prestanda
 • Högkvalitativa kammar ingår
 • Enkel att använda
 • Smidiga blad för klippning

Nackdelar:

 • Kan kännas tung för vissa
 • Ej sladdlös

2. Oster 97 – Bästa proffstrimmer

Oster 97

Oster 97 är en klassisk och pålitlig hårklippare som är en föredragen modell bland professionella frisörer och barberare. Den är känd för sin robusta konstruktion och kraftfulla prestanda. Här är en närmare titt på dess fördelar och eventuella nackdelar.

Oster 97 kommer att skära genom vilket hår som helst och bara be om mer. För tjockt eller vått hår är den det absolut bästa alternativet. även om det tydligt inte är det mest prisvärda. Ännu mer imponerande är att den inte bara kommer att glida genom allt hår du riktar den mot utan den kommer även att göra det överraskande tyst.

Designen är väldigt cool, gammaldags och rakt på sak. Det innebär en kraftig avrundad kropp som har en räfflad finish för bra grepp. Eftersom detta är en hårtrimmer för proffsen erbjuder den också både snabbt och enkelt byte av blad och rengöring.

Nackdelen med proffsstatusen är dock tyvärr tydlig på priset. Enheten som säljs kommer i en ganska rå form, med endast ett 0,25 mm blad och inga kammar. Du får sedan själv köpa till extra blad i vilka storlekar du behöver vilket gör att den blir dyr om du behöver många olika storlekar på skären.

Oster 97 är utrustad med en kraftfull motor som ger imponerande klipphastighet och kapacitet. Den är byggd för att hålla över tid och motstå slitage. Bladen är även självslipande och behåller sin skärpa över tid, vilket minimerar behovet av frekvent underhåll.

Fördelar:

 • Kraftfull motor
 • Robust konstruktion
 • Kvalitetsblad
 • Proffsmaskin som kommer hålla flera år

Nackdelar:

 • Vikten
 • Priset och grundutrustningen

3. Philips Series 9000 – Bästa trådlösa trimmer

Philips HC9450

Philips Series 9000 representerar en avancerad och innovativ hårklippare från Philips, ett företag känt för sina högkvalitativa klipp produkter. Denna modell är särskilt designad för att möta höga krav på precision och användarvänlighet. Här är en djupare titt på dess funktioner, fördelar och eventuella nackdelar.

Fördelar:
 1. Digital swipe Interface: En av de mest framstående egenskaperna hos Philips Series 9000 är dess digitala Swipe-interface. Detta innovativa gränssnitt gör det enkelt att justera klipplängden och välja önskad inställning med en enkel svepning på enhetens touch-skärm. Det ger en modern och användarvänlig upplevelse.
 2. Högkvalitativa klippblad: Klipparen är utrustad med rostfria stålblad som är självslipande och precisions-skurna. Detta garanterar en jämn och effektiv klippning varje gång, samtidigt som de är lätta att underhålla.
 3. Justerbar klipplängd och kam automatik: Den erbjuder en imponerande variation av klipplängder, och den medföljande kam-automatiken gör det enkelt att justera längden och skapa olika frisyrer. Detta ger användaren flexibilitet och precision i klippningen.
 4. Lång batteritid och snabb laddning: En betydande fördel är den långa batteritiden på Philips Series 9000. Dessutom stöder den snabb laddning, vilket är praktiskt för dem som är i farten och snabbt behöver ladda enheten.
 5. Ergonomisk design och slittåligt material: Enheten har en ergonomisk design för bekväm användning och är konstruerad med slittåligt material för att säkerställa hållbarhet över tid.
Nackdelar:
 1. Touch-Screen känslighet: Även om det digitala Swipe-gränssnittet är en innovativ funktion, kan vissa användare uppleva att touch-skärmen är känslig och reagerar på lätta beröringar. Det kan kräva lite vana innan den fungerar perfekt.

Philips Series 9000 är en imponerande hårklippare som levererar hög precision och avancerade funktioner. Den digitala Swipe-interfacet ger en modern touch till användarupplevelsen och de högkvalitativa klippbladen gör klippningen effektiv och bekväm. Även om priset inte är dyrt så är det väl motiverat för den som söker avancerad teknik och pålitlig prestanda i en hårklippare.

4. Remington HC4250 QuickCut

Remington HC4250

Remington HC4250 QuickCut blev bästa budget hårtrimmer och är en kompakt och unik hårklippare som skiljer sig från traditionella modeller med sin ergonomiska design och användarvänliga funktioner. Den är utformad för att ge snabba och enkla klippningar samtidigt som den erbjuder flexibilitet och bekvämlighet. Här är en närmare titt på dess egenskaper och prestanda.

Fördelar:
 1. Kompakt och ergonomisk design: Det mest iögonfallande draget hos Remington HC4250 är dess kompakta och ergonomiska design. Den runda formen och den ergonomiska handtaget gör den enkel att hantera och manövrera. Dess kompakta storlek gör den också enkel att förvara och ta med på resan.
 2. Självslipande blad: Klipparen är utrustad med självslipande blad som bibehåller sin skärpa över tid. Detta minimerar behovet av frekvent underhåll och säkerställer en konsekvent klippkvalitet.
 3. Snabb och enkel klippning: QuickCut är designad för snabb och enkel klippning. Den breda klippzonen och det kraftfulla klippbladet gör det möjligt att täcka större yta per drag, vilket resulterar i snabba klippningar utan att kompromissa med resultatet.
 4. Sladdlös och bra batteritid: Den trådlösa funktionen gör det möjligt att använda klipparen utan att vara begränsad av sladdar. Batteritiden är tillräckligt lång för flera klippningar innan ny laddning behövs.
 5. Tvättbar: Remington HC4250 är helt tvättbar, vilket underlättar rengöringen efter användning. De självslipande bladen och den vattentåliga designen gör att klipparen kan rengöras under rinnande vatten.
Nackdelar:
 1. Begränsad klipplängd: En eventuell nackdel är den begränsade justeringsmöjligheten för klipplängden. Trots att den levereras med nio kammar för längdjustering så kan vissa användare önska ytterligare variation i klipplängder.
 2. Inte iIdealisk för tjockt hår: Medan QuickCut fungerar bra för många hårtyper, kan personer med mycket tjockt hår uppleva att klippningen tar längre tid än med kraftfullare klippare.

Remington HC4250 QuickCut är en smidig och effektiv hårklippare som passar dem som söker bekvämlighet och snabba klippningar. Dess kompakta och ergonomiska design gör den särskilt lämplig för hemmabruk och resor. Även om den har vissa begränsningar när det gäller klipplängds-justering så erbjuder den tillräckligt med funktioner för en pålitlig och bekväm klippupplevelse. För dem som prioriterar enkelhet och kompakt design kan QuickCut vara ett bra val inom budgetsegmentet.

Kolla gärna in våra andra tester – bästa rakhyvlar för dam, bästa tandblekning eller vilken tandkräm som är bäst.

Köpguide när du ska köpa ny hårtrimmer

Att välja rätt hårtrimmer kan göra en stor skillnad för din klippning. Här är några viktiga faktorer att överväga innan du köper en hårtrimmer:

Typ av användning: Definiera syftet med din hårklippning. Ska trimmern användas för att klippa hår, trimma skägg eller kroppsbehåring? Vissa trimmers är specialiserade för specifika ändamål, medan andra är mer mångsidiga.

Trådlös eller sladdansluten: Bestäm om du föredrar en trådlös hårtrimmer för rörelsefrihet eller en sladdansluten för konstant strömförsörjning. Trådlösa modeller ger flexibilitet, men se till att batteritiden är tillräcklig för ditt användningsbehov. Sladdanslutna har oftast starkare motor.

Längdjustering och tillbehör: Kontrollera längdsjusteringen och se till att trimmern kommer med olika kammar för att möjliggöra olika längder och stilar. Flera tillbehör som kammar, rengöringsborstar och olja för bladen kan vara fördelaktigt.

Bladkvalitet och underhåll: Kvaliteten på bladen är avgörande för en effektiv klippning. Välj trimmers med högkvalitativa, självslipande blad som kräver minimalt underhåll. Kolla även hur enkelt det är att rengöra och underhålla trimmern.

Ergonomisk design:

En bekväm och ergonomisk design är viktig för en smidig användning. Trimmers med ett bra grepp och balans underlättar klippningen och minskar trötthet under längre sessioner.

Vattentålighet: Om du föredrar att kunna rengöra trimmern under rinnande vatten eller använda den i duschen, se till att den är vattentålig. Vattentäta trimmers ger enkel rengöring och underlättar underhållet.

Pris och budget: Fastställ din budget innan du börjar söka efter en hårtrimmer. Det finns modeller som passar alla prisklasser, så det är viktigt att hitta en som uppfyller dina krav utan att spräcka din budget.

Varumärke och recensioner: Ta reda på vilka varumärken som är kända för högkvalitativa hårtrimmers och läs recensioner från andra användare. Detta ger insikt i tillförlitligheten och prestandan för den specifika modellen du överväger.

Ljudnivå: Om du värdesätter tyst drift, kolla trimmerns ljudnivå. Vissa modeller är konstruerade för att vara tystare än andra, vilket kan vara särskilt viktigt om du planerar att klippa ditt hår hemma på känsligare tider.

Garanti och kundsupport: Undersök garantivillkoren och kundsupporten som erbjuds av tillverkaren. En längre garantiperiod och pålitlig kundsupport kan vara viktiga om du stöter på problem med din trimmer.

Genom att överväga dessa faktorer kommer du att kunna göra en informerad och välgrundad beslut när du köper din nästa hårtrimmer.

Andra tester som kan vara intressanta:

Se gärna vårt test av bästa locktången eller vilken ansiktskräm som blev bäst i test.

Länkar/Källor:

Wahl

Osterpro

Betygsätt den här artikeln

Betyg: 5 / 5. Röster 5

Last Updated on juli 10, 2024 by Patrik

Rulla till toppen