Hem » Bästa resväska – Bäst i test 2024

Bästa resväska – Bäst i test 2024

bästa resväska, bäst i test

Bästa resväska: Resväskor spelar en central roll i vårt sätt att resa. De innehåller våra personliga tillhörigheter, skyddar dem under resan och hjälper oss att hålla ordning. Här går vi igenom de vanligaste storlekarna för resväskor samt olika fördelar och nackdelar för att hjälpa dig välja rätt väska för din nästa resa.

Det är viktigt att välja rätt storlek på väskan och framförallt vikten ska vara låg. Ju lägre vikt på väskan desto mer kan du lasta med dig och ändå klara flygbolagens viktkrav.

Viktiga tips

 • Investera i en digital bagagevåg: Detta gör att du kan väga ditt bagage hemma och undvika oväntade avgifter vid incheckningen.
 • Märk din väska: En väl synlig bagage-tag med ditt namn och kontaktuppgifter minskar risken för förlorat bagage.
 • Packa smart: Tänk på vad du verkligen behöver ta med. Överpackning kan leda till onödiga avgifter och tyngre väskor att bära.

Vi är oberoende i våra tester men om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig.

Resväska bäst i test – I denna guide jämför vi:

Epic Phantom
BÄST I TEST
Epic Phantom SL

Epic Phantom SL blev bäst i test och är en robust och gedigen resväska som kommer hålla för många resor.

American Tourister bon Air
Bästa budgetval
American Tourister Bon Air

Den har rymlig interiör, är lätt-hanterlig och har ett överkomligt pris

Samsonite Citybeat
Bästa kabinväskan
Samsonite Citybeat

Den har perfekta mått och vikt för en kabinväska som gör att man kan maxa packningen. Det tillsammans med smarta detaljer och en robust hållbar konstruktion gör den till vår vinnare bland kabinväskor.

Cabin Max anode
Billigaste kabinväskan
Cabin Max Anode

Cabin Max Anode är en riktigt billig och bra kabinväska som finns i många olika färger. Storleken är perfekt anpassad för att vara tillåten även hos lågprisflygen som Ryanair och Easyjet.

Samsonite Magnum
Extra stor resväska
Samsonite Magnum Eco

Med en höjd på 81cm är Magnum Eco utformad för längre resor eller för de som behöver extra utrymme för sina tillhörigheter.

American tourister wavebreaker
Bästa resväskan för barn
American Tourister Wavebreaker

American Tourister Wavebreaker är en utmärkt kabinväska och med Disney bilderna gör den resan lite roligare för barnet.

1. Epic Phantom SL – Bäst i test

Typ: Stor resväska Garanti: 5 år Volym: 95L TSA-Lås: Ja Höjd: 76 cm Bredd: 52 cm Djup: 30 cm Vikt: 3,8 kg

Epic Phantom SL

Epic Phantom SL blev bäst i test och är en robust och gedigen resväska som kommer hålla för många resor. Den är från svenska märket Epic och finns i flera olika färger och storlekar och har en väldigt låg vikt. Den kommer med 5 års garanti och har även utbytbara slitdelar som hjul och handtag.

Byggkvalitet

Epic Phantom SL har en hård skal-konstruktion tillverkad av ett speciellt återvinningsbart polymermaterial. Det ger den en unik blandning av både lättvikt och hållbarhet. Den kommer med 4 st tystgående och lättrullade hjul, justerbart draghandtag samt gummibeklätt bärhandtag. Väskan har även integrerat TSA-lås som säkerställer att dina tillhörigheter är säkra under resan.

Kapacitet och Interiör

Phantom SL finns i flera storlekar och det gör den lämplig för allt från korta affärsresor till längre semesteräventyr. Interiören är smart och välplanerad med flera fack och avdelare som underlättar organisationen av dina tillhörigheter. Dessutom bidrar kompressions remmar till att hålla dina saker på plats.

Rörlighet

Den är utrustad med fyra dubbla spinnerhjul som erbjuder 360-graders rörlighet. Det gör den extremt smidig att manövrera genom trånga flygplatskorridorer och ojämna ytor. Teleskophandtaget är robust och justerbart och ger en bekväm dragkänsla för resenärer av olika höjder.

Hållbarhet

Tack vare sitt högkvalitativa material och sin konstruktion så står sig Epic Phantom SL väl mot de påfrestningar som kommer med frekvent resande. Skalets motståndskraft mot repor och stötar är mycket imponerande och det säkerställer att väskan behåller sitt estetiska utseende över tid.

Pris

Epic Phantom SL ligger i ett lite högre prissegment och det reflekterar dess premiumkvalitet. För den prismedvetne resenären kan kostnaden vara en avvägning men för de som prioriterar hållbarhet, säkerhet och design är det en värd investering.

Sammanfattning

Epic Phantom SL erbjuder en kombination av stil, funktionalitet och hållbarhet som gör den till en utmärkt följeslagare på resan. Med dess användarvänliga funktioner, robusta konstruktion och eleganta design så tillgodoser den behoven hos både affärs- och fritidsresenärer. Även om priset kan vara en tröskel för vissa så är dess långsiktiga värde och prestanda svårt att förbise.

Fördelar:

 • Låg vikt & robust konstruktion
 • Integrerat TSA-lås
 • 360-graders spinnerhjul
 • Teleskophandtag
 • Rymlig & smart interiör
 • Vattentålig dragkedja
 • Kvalitet och garanti

Nackdelar:

 • Aningen trög dragkedja men blir bättre med tiden

2. American Tourister Bon Air – Bästa budgetval

Typ: Stor resväska Garanti: 2 år Volym: 91L TSA-Lås: Ja Höjd: 75 cm Bredd: 54 cm Djup: 29 cm Vikt: 4,2 kg

American Tourister Bon Air

Bon Air-serien från American Tourister imponerar med sin hårda hållbara polypropylenkonstruktion och robusta yttre skal som är både lätt och motståndskraftigt mot stötar och repor.

Väskan har en säker låsmekanism med ett TSA-lås. Det är en nödvändighet för resor till och inom USA och ger extra sinnesfrid när det gäller säkerheten för dina tillhörigheter.

Kapacitet

American tourister bild på insidan

Bon Air är överraskande rymlig. Det huvudsakliga facket är utformat för effektiv packning och maximalt utnyttjande av utrymmet med korsande packnings-remmar och en avdelare med en extra ficka för att organisera mindre föremål. Denna interna layout gör det enkelt att hålla dina tillhörigheter organiserade och lätta att komma åt under resan.

Manövrerbarhet

Bon Air har fyra hjul som erbjuder 360 graders rörlighet. Detta gör väskan oerhört lätt att hantera genom flygplatser och trånga utrymmen och minskar belastningen på armar och axlar. Det justerbara teleskophandtaget är både starkt och ergonomiskt och ger en behaglig upplevelse för resenärer.

Värde

American Tourister är känt för att erbjuda kvalitet till ett överkomligt pris och Bon Air är inget undantag. Denna resväska erbjuder en fantastisk balans mellan pris och prestanda. Vilket gör den till ett utmärkt värde för både tillfälliga semesterfirare och affärsresenärer.

Slutsats

American Tourister Bon Air kombinerar hållbarhet, funktionell design på ett sätt som uppfyller behoven hos de flesta resenärer. Den har rymlig interiör, är lätt-hanterlig och har ett överkomligt pris som gör den till ett idealisk val för dina resor. Oavsett om du är en frekvent affärsresenär eller en turist så erbjuder Bon Air en tillförlitlig, stilfull lösning till ett bra pris.

Bästa återförsäljare:

3. Samsonite Citybeat – Bästa kabinväskan

Typ: Kabinväska Garanti: 5 år Volym: 42L TSA-Lås: Ja Höjd: 55 cm Bredd: 40 cm Djup: 20 cm Vikt: 2,0 kg

Samsonite Citybeat

Samsonite Citybeat kabinväska är utformad för att maximera packningsutrymmet samtidigt som den uppfyller de flesta flygbolags begränsningar för handbagage. Den har extremt låg vikt vilket gör att man kan packa mer utan att vikten blir för hög.

Den har smarta detaljer som en stor utvändig förvaringsficka som gör att man kan ha exempelvis surfplatta eller tidningar lätt tillgängliga. Måtten på väskan är maxade för att klara flygbolagens krav och det gör den till ett perfekt val för kortare resor.

Hållbarhet

Samsonite är känd för sin tillverkningskvalitet och Citybeat kabinväska är tillverkad av hållbara material som är designade för att stå emot slitage från resor. Dragkedjor, hjul och handtag är av mycket hög kvalitet. Det minskar risken för skador och förlänger väskans livslängd. Dess robusta konstruktion garanterar att dina tillhörigheter skyddas under resan.

Funktionalitet

Citybeat kabinväska är en mjuk resväska full av funktionella detaljer. Det teleskopiska handtaget kan justeras för att passa olika användares höjd. Invändigt erbjuder väskan organisatoriska funktioner som korsband och flera fack som hjälper till att hålla dina tillhörigheter organiserade och lättillgängliga.

Pris

Samsonite Citybeat är ett prisvärt alternativ inom kabinväskor. Även om den kanske är dyrare än vissa konkurrerande märken så tycker vi att den är värt sitt pris. Samsonites rykte för både sin robusta kvalitet samt utmärkta kundservice och garanti är ytterligare faktorer som bidrar till dess totala värde.

Slutsats

Samsonite Citybeat kabinväska är ett utmärkt val av stil, hållbarhet och funktioner. Den har perfekta mått och vikt för en kabinväska som gör att man kan maxa packningen. Det tillsammans med smarta detaljer och robust, hållbar konstruktion gör den till vår vinnare bland kabinväskor.

Bästa återförsäljare:

4. Cabin Max Anode – Billig kabinväska

Typ: Kabinväska Garanti: 3 år Volym: 40L TSA-Lås: Ja Höjd: 55 cm Bredd: 40 cm Djup: 20 cm Vikt: 2,2 kg

Cabin Max anode

Cabin Max Anode är en riktigt billig och bra kabinväska som finns i många olika färger. Storleken är perfekt anpassad för att vara tillåten även hos lågprisflygen som Ryanair och Easyjet.

Med dess teleskophandtag, 360-graders rörliga hjul och ett brett utbud av färger och inkluderat TSA-lås så är denna väska designad för att ge både bekvämlighet och säkerhet på dina resor.

Teleskophandtaget är robust och ergonomiskt designat och ger en smidig användarupplevelse. Det justerbara handtaget gör det enkelt för individer av alla längder att dra väskan utan ansträngning. Väskan har fyra spinnerhjul som erbjuder 360-graders manövrerbarhet. Detta gör det exceptionellt enkelt att navigera genom trånga flygplatser, ojämna trottoarer och andra utmanande miljöer. Hjulens smidighet garanterar att väskan kan rullas bredvid dig i alla riktningar. Det förbättrar avsevärt resans smidighet och komfort.

Cabin Max Anode resväskan är en utmärkt väska för den som värdesätter både funktionalitet och stil till ett lågt pris. Dess praktiska design, kombinerat med användarvänliga funktioner gör den till en idealisk resväska för både korta affärsresor och lite längre semesteräventyr.

5. Samsonite Magnum Eco – Extra stor resväska

Typ: Extra-stor resväska Garanti: 5 år Volym: 139L TSA-Lås: Ja Höjd: 81 cm Bredd: 55 cm Djup: 35 cm Vikt: 4,6 kg

Samsonite Magnum Eco

Samsonite Magnum Eco 81cm är ett utmärkt exempel på hur traditionell resväske-innovation möter miljömedvetenhet. Den är en del av Samsonites åtagande att minska miljöpåverkan, kombinera hållbarhet med funktionell design och säkerhet.

Design och material

Magnum Eco framhäver Samsonites engagemang för hållbarhet genom att använda återvunnet material för dess tillverkning. Skalets polypropylen är tillverkat av återvunnen plast, vilket minskar avfallet och koldioxidutsläppen utan att kompromissa med väskans hållbarhet och styrka. Designmässigt är Magnum Eco både elegant och funktionell med sina rena linjer och strukturerad yta som är resistent mot repor och märken.

Kapacitet

Med en höjd på 81cm är Magnum Eco utformad för längre resor eller för de som behöver extra utrymme för sina tillhörigheter. Den rymliga interiören är väl organiserad med elastiska korsband och en dividerande panel med fickor för effektiv packning och organisation. Den här modellen erbjuder en generös packningskapacitet som kan hantera allt du behöver ta med dig på dina äventyr.

Hållbarhet

Magnum Eco är inte bara gjord för att vara miljövänlig utan också för att hålla för många års användning. Den robusta konstruktionen står emot de tuffa kraven från moderna resor och de integrerade 3-punktslåsen erbjuder extra säkerhet. Den är utrustad med fyra smidiga spinnerhjul som garanterar enkel manövrering genom flygplatser och stadsgator. Det ergonomiska teleskophandtaget bidrar till en bekväm transport.

Miljö

Genom att använda återvunna material för både yttre skal och interiöra komponenter så sätter den en standard för framtida produktutveckling inom branschen. Denna resväska är ett utmärkt val för miljömedvetna resenärer som inte vill kompromissa med kvalitet och funktionalitet.

Slutsats

Samsonite Magnum Eco 81cm erbjuder en perfekt balans mellan hållbarhet, design och praktisk användning. Dess miljövänliga material som tillsammans med Samsonites kända kvalitet och design gör den till en idealisk följeslagare för långa resor. Om du är en medveten konsument som söker en pålitlig, säker och rymlig resväska som också bidrar till en mer hållbar framtid så är Magnum Eco ett utmärkt val.

6. American Tourister Wavebreaker – Bästa barnresväska

Typ: Kabinväska Garanti: 3år Volym: 36L TSA-Lås: Ja Höjd: 55 cm Bredd: 40 cm Djup: 20 cm Vikt: 2,6 kg

Wavebreaker med musse pigg

Wavebreaker-kabinväskan har en distinkt design med ett hållbart ytskikt som finns med olika Disney figurer. Dess dynamiska och färgglada utseende gör den lätt igenkännlig på bagagebandet.

Hållbarhet

American Tourister är känt för att skapa produkter som står emot resornas påfrestningar och Wavebreaker är inget undantag. Dess hårdskaliga yttre är gjort för att tåla stötar och repor samt skydda dina tillhörigheter under resan. Dragkedjor, handtag och hjul är av god kvalitet.

Funktionalitet

Kabinväskan erbjuder ett fullt fodrat interiör med packningsband och en avdelare för enkel organisering. De fyra spinnerhjulen ger smidig manövrerbarhet och gör det enkelt att navigera genom flygplatser. Teleskophandtaget är justerbart och lämpar sig för resenärer av olika längder.

Slutsats

American Tourister Wavebreaker är en utmärkt kabinväska och med Disney bilderna gör den resan lite roligare för barnet. Wavebreaker är ett bra val med en hållbar konstruktion, 4st lättrullade hjul, teleskop handtag som gör väskan lätt för barnet att hantera.

Läs även våra andra tester om bästa airfryer eller eltandborste bäst i test.

Köpguide resväska

Att välja rätt resväska kan göra stor skillnad för din reseupplevelse. Här är en köpguide för att hjälpa dig att hitta den perfekta väskan för dina behov:

1. Storlek och vikt

 • Bestäm syftet: Behöver du en stor väska för långa resor eller en liten för korta turer? Tänk på längden och typen av dina resor.
 • Flygbolagsrestriktioner: Kontrollera de specifika mått- och viktgränserna för handbagage och incheckat bagage hos de flygbolag du vanligtvis reser med. Detta för att undvika extra avgifter.

2. Typ av Väska

 • Hårda skal: Bra för att skydda ömtåliga föremål men kan vara tyngre och mindre flexibla när du ska packa i bagageutrymmen.
 • Mjuka väskor: Erbjuder mer flexibilitet och utrymmen för expansion. De är ofta lättare och med ytterfickor för enkel åtkomst till dokument och andra småsaker.
 • Ryggsäckar och duffelbagar: Perfekt för äventyrsresor eller som handbagage. Lätta att bära och passar bra i bagagehyllor eller under sätet framför dig.

3. Hjul

 • Två hjul: Bättre för ojämna ytor då de tenderar att vara mer robusta.
 • Fyra hjul (spinner): Lättare att manövrera på platta ytor, kan rulla i flera riktningar och minskar belastningen på din arm.

4. Material

 • Polykarbonat: Lätt och hållbart, bra för hårda skal.
 • Nylon/Polyester: Lättvikt för mjuka väskor, olika grad av vattentålighet och hållbarhet.
 • Aluminium: Premiumval för hållbarhet och säkerhet, men oftast tyngre och dyrare.

5. Funktioner

 • Förstora: Vissa väskor har en extra dragkedja för att utöka packutrymmet.
 • Fickor och organisation: Inre och yttre fack kan göra packningen mer organiserad.
 • Lås: TSA-godkända lås är att föredra för resor till och inom USA.

6. Pris och märke

 • Priset varierar kraftigt beroende på märke, material och funktioner. Bestäm din budget och jämför funktioner mellan olika märken inom den budgeten.
 • Läs recensioner och se efter garantier. En bra garanti kan vara en indikation på en tillverkares förtroende för sin produkt.

7. Färger och design

 • Välj en färg eller design som sticker ut för att enkelt kunna identifiera din väska på bagagebandet.
 • Kom ihåg att mörka färger inte visar smuts lika mycket som ljusare alternativ.

Sammanfattning

När du köper en resväska så tänk på din resstil, destination och personliga behov. Investering i en hållbar väska från ett pålitligt märke kan spara dig tid, pengar och besvär på lång sikt. Glöm inte att jämföra priser och läsa recensioner innan köp.

Tips på hur du packar resväskan

Att packa sin resväska kan kännas som en vetenskap i sig. Med rätt tekniker kan du inte bara maximera utrymmet utan också säkerställa att dina tillhörigheter når din destination i bästa skick. Här är en guide för att packa din resväska på bästa sätt.

Börja med en lista

Innan du ens öppnar din resväska så börja med att göra en packlista. Detta minimerar risken för att du glömmer något viktigt och hjälper till att begränsa överpackning.

Välj rätt resväska

Baserat på längden och syftet med din resa så välj en väska som bäst passar dina behov. En hållbar och välorganiserad väska med flera fack kan göra underverk för att hålla dina saker organiserade och skyddade.

Rulla, vika eller komprimera

 • Rulla kläderna: Rullade kläder tar upp mindre plats och blir mindre skrynkliga än vikta. Perfekt för casual kläder som t-shirts och jeans.
 • Vika för finare plagg: Vika kläder längs med dess naturliga veck för att minska skrynklor på finare plagg som kostymer och klänningar.
 • Kompressionspåsar: Använd kompressionspåsar för att minska volymen på bulkiga föremål som jackor och tröjor.

Använd allt utrymme

Skor kan fyllas med små föremål som strumpor eller laddare för att maximera utrymmet. Använd även de inre facken för att organisera mindre föremål och elektronik.

Prioritera viktiga föremål

Packa värdesaker och nödvändigheter i ditt handbagage. Inkludera även ombyteskläder och grundläggande hygienartiklar i fall ditt incheckade bagage försvinner.

Anpassa efter destination

Tänk på vädret och planera ditt packande därefter. Använd lagermetoden för kallare klimat och lätta, luftiga kläder för varmare destinationer.

Skydda flytande varor

För att undvika läckage ska du packa vätskor i återförslutbara plastpåsar och se till att de är väl förseglade. Följ flygbolagens regler för mängden vätskor som får tas med i handbagaget.

Säkerhet först

Använd TSA-godkända lås för att skydda ditt bagage utan att bryta säkerhetsprotokollen. Se till att ha lätt tillgång till ditt pass, ID och resehandlingar.

Använd en packningsapp

För den tech resenären kan en packningsapp vara ett utmärkt verktyg för att hålla koll på vad du har packat och vad som fortfarande behöver packas.

Sammanfattning

Effektiv packning är nyckeln till en stressfri resa. Genom att följa dessa tips kan du säkerställa att du utnyttjar utrymmet i din resväska till fullo samtidigt som du håller dina tillhörigheter organiserade och skyddade. Oavsett om du är borta över helgen eller planerar en längre utflykt, kommer smart packning att göra din resa mer njutbar och bekymmersfri.

Kolla även in våra andra test, stavmixer bäst i test.

Vanliga frågor & svar

Länktips:

Ving – packlista inför semester

Goodhousekeeping – Test av resväskor (engelska)

Betygsätt den här artikeln

Betyg: 5 / 5. Röster 2

Last Updated on maj 10, 2024 by Patrik

Rulla till toppen