Hem » Bästa Mascaran 2024 – Bäst i test – Ultimata guiden

Bästa Mascaran 2024 – Bäst i test – Ultimata guiden

Last Updated on februari 22, 2024 by Patrik

Bästa Mascaran 2024 - Bäst i test

Vilken den bästa mascaran är beror på vilka ögonfransar man har. Vi har tagit fram ”bäst i test” i kategorierna:

 • Bästa mascaran för korta fransar
 • För volym
 • För känsliga ögon
 • För raka fransar
 • För äldre

En av de viktigaste och oumbärliga skönhetsprodukterna i varje kvinnas sminkväska är mascaran. Mascaran har förmågan att öppna upp ögonen och ge en illusion av längre och fylligare fransar. Men med ett överflöd av mascaror på marknaden kan det vara svårt att välja den perfekta.

Jag är den personen som alltid vill ha tjockare, längre, och mer volym i mina fransar och jag har testat det mesta för att få det. Extra fransar, fransfärgningar, ögonfransförlängningar, det som finns har jag testat! Jag har till och med övervägt regelbundna frans-lyft! Men här är grejen – alla dessa alternativ är både dyra, kräver tid och återkommande behandlingar. Till slut så återkommer jag alltid till en riktigt bra mascara istället.

För att underlätta ditt val har vi genomfört omfattande tester och jämfört olika mascaror för att hitta de bästa på marknaden. Här är vår lista över de bästa mascarorna:

Vi är oberoende i våra tester men om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig.

1. Maybelline Sky High – Bäst för korta fransar

Maybelline Sky Lash

Maybelline Lash Sensational Sky High mascara – Vinnaren i bästa mascaran för korta fransar.

Av alla mascaror jag har testat så är den här den absolut bästa och ger ett imponerande resultat genom att ge en dramatisk längd och volym till fransarna. Jag har själv korta fransar och den här mascaran är den i testet som gör störst skillnad för mig.

Borsten:

Det första jag märker när vi öppnar mascaran är den medföljande borsten. Den är smal och flexibel men inte för böjlig, avsmalnande och är så enkel att använda. Den spiralformade borsten fångar och separerar varje frans, vilket ger en ökad förlängningseffekt. Den glider väldigt lätt genom fransarna och är fantastiskt bra på att fånga de små, svåråtkomliga fransarna på ögonens inre och yttre hörn. Summa summarum så får borsten högsta betyg av mig.

Resultatet:

Jag applicerar snabbt två lager av Sky High på mina fransar och bara älskar resultatet. Direkt ser mina fransar mycket längre ut! De har mer volym och både känns och ser längre ut. Mascaran är väldigt lätt att bygga med och den lägger sig vackert på fransarna utan att klumpa sig.

Varaktighet:

Mascaran känns lite rinnig och blöt när man börjar använda den. Jag var först rädd för att den inte skulle hålla en hel dag men när den väl har torkat så rör den sig inte. Efter att ha använt den en hel dag så har jag inte några fläckar eller avrinningar så det blir högsta betyg i även varaktighet.

Negativt:

Efter att ha applicerat mascaran på morgonen så testade jag att lägga på mer senare under dagen. Det fungerade tyvärr inte bra alls, den började flagna och krackelera. Ärligt talat gick allt bra tills jag la till de extra lagren, speciellt när den väl har torkat är mascaran inte byggbar och gör sig bäst orörd.

Olika sorter:

Mascaran finns i 3 olika varianter – Alla har samma borste och innehåller samma bambuextrakt och fibrer och utlovar samma otroliga längd. Här är skillnaderna på de tre olika Sky High mascarorna:

 • Helrosa med svart text i mitten – (som bilden ovan) Sky High Mascara orginal
 • Helrosa med blå text i mitten – Sky High Mascara Waterproof, samma som orginalet men vattenfast.
 • Svart förpackning med rosa text – Sky High Mascara Cosmic Black, samma som orginalet men med mer intensivt svart i färgen

Den vattenfasta mascaran håller sig på plats oavsett väderförhållanden, vilket är ett stort plus för långvarig användning. Cosmic black rekommenderas till den som vill ha extra svärta på sina fransar. Alla 3 sorterna tvättas enkelt bort med lite varmt vatten och du behöver varken dra eller skrubba för aggressivt mot dina fransar och ögonlock.

Fördelar: Ger bra volym och längd. Lätt att applicera, bra pris.

Nackdelar: Svår att fylla på när den väl har torkat in

2. Lancôme Lash IdôleBästa mascaran för volym

Landcome lash idole mascara

Lancôme Lash Idôle Mascara – bästa mascaran för volym

Mascaran har levererat ett imponerande resultat för mina ögonfransar. Först och främst är jag imponerad av den unika designen på borsten, som effektivt fångar varje frans och skapar en fantastisk volym och längd. Borsten separerar fransarna på ett snyggt sätt och gör det möjligt att applicera mascaran jämnt från rot till spets.

Mascaran är otroligt lätt och byggbar, vilket ger flexibilitet för att skapa olika ögonfransar. Oavsett om jag vill ha en naturlig effekt eller en mer dramatisk och intensiv look, har den visat sig vara klara båda utan problem. Det är imponerande hur den ger intensiv svärta utan att klumpa ihop sig eller tynga ner fransarna.

Enastående är även dess förmåga att hålla sig på plats under hela dagen, vilket gör att du inte behöver oroa dig för smulande eller smetande mascara. Mascaran sitter bekvämt kvar på fransarna. Appliceringen är mjuk och kräver inte hårt gnuggande, vilket är en bonus för att undvika skada på ögonfransarna.

Även om mascaran har överträffat mina förväntningar på många sätt, bör det noteras att den kanske inte är den mest idealiska om du föredrar att lägga flera lager mascara. Jag har märkt att det kan då leda till en viss flagning. Sammantaget är jag dock mycket nöjd med denna mascara och skulle definitivt rekommendera den till dem som söker efter en högkvalitativ produkt för att framhäva och vårda sina ögonfransar.

Sammanfattningsvis är Lancôme Lash Idôle Mascara ett fantastiskt val för dem som söker bra längd, volym och elegans. Mascaran ger en professionell finish och är ett utmärkt tillskott till din sminkkollektion.

Fördelar: Bästa mascaran för volym, bra borste som ger solfjädereffekt

Nackdelar: Kan flagna om du lägger flera lager

3. IsaDora Hypo Allergenic Volume

Isadora Hypotes Allergenic

IsaDora Hypo Allergenic Volume – bäst i test av mascaror för känsliga ögon

Mascaran är en välkomnande mascara för dem med känsliga ögon eller kontaktlinser, och den levererar på flera nivåer. Med dess hypoallergena formula är den skonsam och mild, vilket gör den idealisk för personer med känsliga ögon.

Mascaran ger en vacker definition och separation åt varje frans utan att klumpa, vilket resulterar i en naturlig och öppen blick. Den är också lätt att bygga upp för dem som föredrar en mer dramatisk effekt.

Den smala borsten når även de minsta fransarna och ger precision vid applicering. Dessutom är den berikad med vårdande ingredienser för att främja fransarnas hälsa.

4. Clinique High Impact Zero Gravity – Bäst för raka fransar

Clinique high impat zero gravity

Clinique High Impact Zero Gravity Mascara – bästa mascaran för raka fransar

Mascaran som bäst kan lyfta och böja fransarna till nästa nivå utan det sliter på fransarna. Borsten och mascaran gör tillsammans att ögonfransarna både lyfts och böjs. Den håller i flera timmar och du behöver inte fylla på mer under dagen samt att du inte behöver någon franstång utan den används bäst utan.

Den böjda borsten lyfter och fixerar fransarna samtidigt som den inre kurvan lyfter varje frans. Medan den yttre kurvan samtidigt hjälper till att fixera och hålla hela lyftet på plats.

5. PÜR Cosmetics Mascara Fully Charge – Bäst för äldre

Pur Cosmetics mascara fully charge

PÜR Cosmetics Mascara Fully Charge – bästa mascaran för äldre

Den här antiage-mascaran innehåller en magnetisk polymer som omsluter fransarna. Mascaran lyfter och separerar fransarna för ett långvarigt resultat. Innehåller antiage-ingredienser som fördröjer fransarnas naturliga åldersprocess genom att vårda fransarna och den förebygger även att de ramlar av för tidigt.

Den är lätt och byggbar, vilket gör det möjligt att skapa både en naturlig och intensivare frans-stil. Mascaran ger en imponerande volym och längd utan att klumpa ihop sig, och resultatet håller sig snyggt under hela dagen.

Det som sticker ut för mig är att mascaran är berikad med vårdande ingredienser som bidrar till att stärka och vårda ögonfransarna. Det känns bra att veta att jag inte bara får en vacker look, utan också tar hand om mina fransar samtidigt.

Sammanfattningsvis är jag väldigt nöjd med denna mascara och skulle definitivt rekommendera den för dem som söker en pålitlig och effektiv produkt för sina ögonfransar.

Kolla gärna in våra andra tester där vi tar fram den bästa ansiktskrämen eller bästa hårtrimmer.

Vi har även gjort tester på – bäst i test av locktänger och bäst i test av rakapparater.

Ytterligare läsning om mascara

Att hitta den perfekta mascaran är som att hitta den sista pusselbiten för att skapa den ultimata sminkningen. Mascara har en unik förmåga att öppna upp ögonen, rama in blicken och ge fransarna en oemotståndlig längd och volym. Vi kommer vi att utforska hemligheterna bakom mascarans magi.

Varför använda mascara?

Mascaran har varit en stapelvara i sminkväskan i årtionden, och dess popularitet visar inga tecken på att minska. Varför? Svaret ligger i dess förmåga att förvandla ögonen på ett ögonblick. Genom att mörka och definiera fransarna ger mascaran en dramatisk effekt som öppnar upp ögonen och skapar en fokuspunkt för hela ansiktet.

De olika typerna av mascara

 1. Volym-mascara: Perfekt för dem som vill ha fylligare och tjockare fransar. Denna mascara bygger upp volymen genom att täcka varje frans med en generös mängd produkt.
 2. Längd-mascara: Idealisk för att skapa längre och mer definierade fransar. Denna typ av mascara innehåller ofta fibrer eller förlängande ingredienser för att ge en illusion av längre fransar.
 3. Krus-mascara: För dem som vill ha vackert krusiga fransar. Krus-mascaran ger en böjd effekt och skapar en öppen och vaken look.
 4. Vattenfast mascara: Perfekt för långa dagar eller vattenaktiviteter. Den vattenfasta formulan förhindrar att mascaran rinner eller smetas.

Hur man applicerar mascara som ett proffs

 1. Börja med en ögonfransböjare: För extra böjning, använd en ögonfransböjare innan du applicerar mascara.
 2. Applicera i zigzag-rörelser: För att undvika klumpar, applicera mascaran i små zigzag-rörelser från rot till topp.
 3. Bygg upp vid behov: Om du vill ha mer volym eller längd, låt varje lager torka något innan du applicerar nästa.
 4. Använd en rengöring för att ta bort: För att undvika att skada dina fransar, använd en mild ögonmakeupborttagning för att ta bort mascaran försiktigt.

Hur får man bort vattenfast mascara?

Att ta bort vattenfast mascara kan vara lite knepigare än att ta bort vanlig mascara, men det är viktigt att göra det försiktigt för att undvika att skada ögonfransarna eller den känsliga huden runt ögonen. Här är några steg för att effektivt ta bort vattenfast mascara:

 1. Använd en bra ögonmakeupborttagning:
  • Välj en mild och oljebaserad ögonmakeupborttagning speciellt formulerad för att ta bort vattenfast mascara. Oljebaserade produkter bryter ner mascarans vattenfasta egenskaper effektivt.
 2. Applicera ögonmakeupborttagningen på en bomullsrondell:
  • Fukta en bomullsrondell med ögonmakeupborttagningen. Du behöver inte använda mycket produkt; en liten mängd är oftast tillräcklig.
 3. Placera bomullsrondellen på ögat:
  • Placera den fuktade bomullsrondellen försiktigt på ögat och tryck lätt. Låt den sitta där i några sekunder för att ge ögonmakeupborttagningen tid att lösa upp mascaran.
 4. Gnid inte för hårt:
  • Gnugga inte för hårt eller dra i ögonfransarna när du tar bort mascaran. Det kan skada fransarna och den känsliga huden runt ögonen.
 5. Svep försiktigt bort mascaran:
  • Svep försiktigt bomullsrondellen bort från ögat i en nedåtgående rörelse. Upprepa detta tills all mascara är borta.
 6. Använd en mild ansiktsrengöring:
  • Efter att du har tagit bort mascaran kan du tvätta ansiktet med en mild ansiktsrengöring för att få bort eventuella återstående produkter och hålla huden ren.
 7. Följ upp med en fuktgivande ögonkräm:
  • Applicera en fuktgivande ögonkräm för att återfukta området runt ögonen efter att du har tagit bort mascaran.

Kom ihåg att vara försiktig och undvika att gnugga för mycket, särskilt om du har känsliga ögon eller bär kontaktlinser. Om du upplever irritation, överväg att byta till en mildare ögonmakeupborttagning eller konsultera en hudläkare.

Läs mer om bästa tandkrämerna eller vilket schampo som är bäst mot mjäll.

Frågor & Svar

Länktips:

Råd & Rön – Maxa din mascara

Wikipedia – Mascara

Betygsätt den här artikeln

Betyg: 5 / 5. Röster 4

Rulla till toppen