Hem » Smörgåsgrillen som är bäst i test 2024 – För goda varma mackor

Smörgåsgrillen som är bäst i test 2024 – För goda varma mackor

Smörgåsgrill bäst i test

Alla smörgåsentusiaster vet att en varm pressad smörgås är svår att slå—brödet blir krispigt och rostat medan insidan är varm samtidigt som osten har smält ihop med de andra ingredienserna.

Att köpa en smörgåsgrill kan vara ett utmärkt sätt att diversifiera dina måltidsalternativ hemma. Dessa mångsidiga köksapparater kan användas för att göra allt från varma smörgåsar till quesadillas och till och med omeletter. En bra smörgåsgrill erbjuder en snabb och bekväm lösning för dig att göra allt från varma mackor till att steka kött beroende på modell.

Vad är en smörgåsgrill?

En smörgåsgrill ofta kallad sandwich maker, paninigrill, smörgåsjärn eller klämgrill är en liten köksapparat som har plattor som pressar och värmer smörgåsar eller andra ingredienser mellan dem. Det skapar en varm, pressad smörgås med karaktäristiska räfflade eller släta ytor. Här är en guide för att hjälpa dig välja rätt smörgåsgrill för dina behov.

Vi är oberoende i våra tester men om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig.

Smörgåsgrill bäst i test – I denna guide:

BÄST I TEST
Krups Grcic

Krups Grcic är en enkel smörgåsgrill utan krusiduller eller finesser. Det gör grillen väldigt lätt att använda med endast av/på knapp och ett lock för att öppna/stänga. Om du letar efter en pålitlig, högpresterande smörgåsgrill med bra pris som kommer hålla många år. Då är Krups Grcic ett utmärkt val.

Sage-smart-grill
BÄSTA PREMIUMVAL
Sage The Smart Grill Pro

När priset inte bestämmer så får du här en grym maskin med 2400W värmeelement. Den kan göra allt från att värma smörgåsar till grilla kött eller steka pannkakor. Med avtagbara grillplattor som kan maskindiskas är den väldigt lättskött.

OBH Nordica Onyx
BÄSTA BUDGETVAL
OBH Nordica Onyx paninigrill

Med tanke på den robusta konstruktionen och den stora grillytan man får till ett rimligt pris så tycker vi att den är prisvärd. Den ligger i en budgetprisklass men erbjuder värde som kan jämföras med lite dyrare modeller. Det gör den till ett smart köp för den prismedvetne konsumenten.

1. Krups Grcic – Bäst i test

Krups Grcic

När det kommer till hushållsapparater så är det ibland svårt att veta om man köper en hjälte i köket eller bara en till pryl som ska samla damm bakom glassmaskinen. Men med tysk-designade Krups Grcic smörgåsgrill kan du andas ut. Den här lilla apparaten är som att ha en mini-kock hemma som gör fantastiska goda varma mackor.

Med en stilren minimalistisk design i svart finish och med en solid konstruktion så är denna smörgåsgrill både elegant och robust. Jag har använt mig av den här smörgåsgrillen i ett par år och den känns lika robust och bra som när jag köpte den. Storleken är optimal för standardkök med dimensioner som gör den lätt att förvara utan att den tar upp för mycket plats.

Grillytor

Här är en bild på grillytorna som är stora och lätt formade/räfflade.

Hur är den att använda?

Grillen är enkel att använda och har på framsidan en av/på knapp samt 2st lampor som visar när den har kommit upp i arbetstemperatur som tar ca 2min. Den står stadigt på köksbänken och har stora smörgåsjärn med höga kanter som gör att inte smält ost rinner ur den. Den har kapacitet att grilla 2 mackor åt gången med storleken 12cm x 12cm per sida och har ett stabilt handtag med ett lås uppe på som gör att den pressar brödskivorna lagom hårt.

Järnen är inte avtagbara för rengöring men de höga kanterna runt om samt non-stick beläggning gör ändå att grillen är lätt att rengöra.

Värms den upp tillräckligt snabbt?

 • Effekt: Krups Grcic har en effekt på 850 watt och det är kraftfullt nog för snabb och jämn tillagning. Detta gör att du kan grilla smörgåsar, paninis och även andra rätter effektivt utan långa väntetider.
 • Grillytor: De stora grillytorna har en non-stick beläggning av hög kvalitet som minskar behovet av extra olja eller smör och underlättar en hälsosammare matlagning.
 • Indikatorlampor: Enkla men effektiva, dessa lampor visar tydligt när grillen är uppvärmd och redo att användas samt när maten är färdiggrillad.
 • Mått: Längd: 29,5cm, Bredd:31,6cm, Höjd: 15,5cm, Vikt: 2,4kg

Sammanfattning

Krups Grcic är en enkel smörgåsgrill utan krusiduller eller finesser. Det gör grillen väldigt lätt att använda med endast av/på knapp och ett lock för att öppna/stänga. Om du letar efter en pålitlig, högpresterande smörgåsgrill som kommer hålla många år, då är Krups Grcic ett utmärkt val. Den kombinerar kraftfull prestanda med användarvänlighet och elegans med ett rimligt pris.

Fördelar:

 • Testvinnare och höga konsument betyg
 • Snabb uppvärmning
 • Lätt att hålla ren

Nackdelar:

 • Kan ej maskin-diskas

2. Sage The Smart Grill Pro – Premiumval

Sage The Smart Grill Pro

Sage Smart Grill Pro har en robust och elegant design, med en borstad rostfritt stål finish som signalerar kvalitet vid första anblicken. Grillen känns stadig och hållbar, vilket är precis vad man förväntar sig från ett premiummärke som Sage.

Det första som slår en är den stora grillplattan som kan användas i flera olika positioner: sluten som en kontaktgrill, halvöppen för större mängder mat, eller helt öppen som en traditionell grillplatta. Denna flexibilitet är perfekt för att hantera allt från små smörgåsar till stora familjemiddagar eller för att snabbt steka några pannkakor.

Den har inbyggda smarta sensorer

Sage Smart Grill Pro är fullspäckad med tekniska finesser:

 • Element IQ®: Sage’s patenterade Element IQ®-teknologi med värmeelement på 2400W för att ge optimal värmefördelning beroende på vad och hur du lagar mat.
 • Inbyggda sensorer: Grillen är utrustad med smarta sensorer som mäter tjockleken på din mat och justerar tillagningstiden och temperaturen därefter. Det är som att ha en egen kock som vaktar över din matlagning.
 • Förinställda matprogram: Med förinställda program för olika typer av kött, inklusive biff, lamm, fisk och hamburgare, tar Sage bort all komplexitet från grillningen. Välj bara vad du vill laga och låt grillen göra resten.
 • Justerbar höjd: Justerbara fötter och en flytande toppplatta gör det enkelt att grilla tjocka ciabattor eller tunna snittar utan problem.

När det gäller prestanda levererar Sage Smart Grill Pro över förväntan. Den snabba uppvärmningen och jämn värmefördelning tack vare Element IQ® säkerställer att maten tillagas effektivt och jämnt. Avtagbara grillplattor gör den enkel att rengöra efteråt.

Ost smälter perfekt och bröd får en krispig och gyllenbrun yta samt kött tillagas med precision. Den justerbara temperaturen och inbyggda timern ger full kontroll över tillagningsprocessen och är idealiskt för de som älskar att finjustera sin matlagning.

De avtagbara och diskmaskinssäkra grillplattorna är en dröm för rengöring. Inga fler timmar av skrubbande; låt bara maskinen göra jobbet. Den släta ytan och det minimala antalet skrymslen och vrår minimerar även platsen där mat och smuts kan samlas.

Slutsats

Med en prislapp i det högre segmentet är Sage Smart Grill Pro definitivt en lite större investering. Men för den kvalitet och de funktioner du får så erbjuder den här grillen en kombination av stil, prestanda och innovation som är svår att matcha.

Om du är en teknikentusiast som också älskar att laga mat eller om du bara vill uppgradera din köksutrustning med något som kan hantera nästan allt då är Sage Smart Grill Pro utan tvekan ett utmärkt val.

Fördelar:

 • 2400W värme element
 • Avtagbara plattor som kan maskindiskas
 • Smarta inställningar

Nackdelar:

 • Priset

3. OBH Nordica Onyx paninigrill

OBH Nordica Onyx paninigrill

OBH Nordica Onyx Paninigrill har en modern och stilren design som smälter in väl i de flesta köksmiljöer. Chassit är ändå robust även om det är tillverkat av mycket plast.

Onyx grillen kostar även några tusen kronor mindre än lyxmodellen från Sage. Skillnaden är naturligtvis stor då den här är byggd mycket mer i plast och det påverkar kvalitetsintrycket. Den känns billigare eftersom den är billigare och som oftast så får man vad man betalar för.

Nu ska vi inte jämföra för mycket mot vår premiummodell. Den här smörgåsgrillen är inte på något sätt dålig, den har mycket bra värme effekt på 1000W och har även kort uppvärmningstid. Onyx har stor grillyta och även en smidig låda som samlar upp smulor och överflöd av fett och ost.

Grillytan är täckt av en non-stick beläggning som inte bara underlättar tillagningen utan den gör också rengöringen enkel. Den generösa grillplattan är tillräckligt stor för att rymma flera smörgåsar eller portioner samtidigt och är praktiskt för större hushåll.

Sammanfattning

Med tanke på den robusta konstruktionen och den stora grillytan man får till ett rimligt pris så tycker vi att den är prisvärd. Den ligger i en budgetprisklass men erbjuder värde som kan jämföras med lite dyrare modeller. Det gör den till ett smart köp för den prismedvetne konsumenten.

Fördelar:

 • Stor grillyta
 • Klarar bröd av olika tjocklekar
 • Prisvärd

Nackdelar:

 • Känns något plastig

Kolla även in våra andra tester: Brödrost bäst i test, bästa stekpannan eller riskokare bäst i test.

Köpguide smörgåsgrill

En smörgåsgrill är en liten hushållsapparat som har två upphöjda plattor som pressar och värmer smörgåsar eller andra ingredienser mellan dem. Det skapar en varm och pressad smörgås.

Viktiga funktioner att överväga

Plattornas yta

 • Räfflade plattor: Skapar karaktäristiska grillmärken och är bra för paninis och grillade smörgåsar.
 • Släta plattor: Ger en jämn stekyta, idealisk för att förbereda omeletter eller till och med steka kött.
 • Avtagningsbara plattor: Underlättar rengöringen eftersom de kan tas bort och diskas separat.

Temperaturkontroll

 • Justerbar temperatur: Låter dig anpassa värmen efter vad du tillagar och som ger bättre resultat för olika typer av smörgåsar och ingredienser.
 • Fast temperatur: Enklare modeller har en fast inställning som är optimerad för standard smörgåsar.

Storlek och kapacitet

 • Enkel eller dubbel: Vissa modeller kan göra en dubbel smörgås eller två smörgåsar samtidigt som är användbart för större hushåll.
 • Kompakt storlek: Idealisk för små kök eller för de som inte planerar att använda grillen så ofta.

Material och konstruktion

 • Non-stick yta: Väldigt viktigt för att förhindra att maten fastnar och för att förenkla rengöringen.
 • Material: Rostfritt stål är hållbart och lätt att rengöra, medan plastmodeller kan vara lättare men mindre hållbara.

Extra funktioner

 • Indikatorlampor: Visar när enheten är på och när den har nått önskad temperatur.
 • Flytande gångjärn: Anpassar sig efter tjockleken på din smörgås för jämn tillagning.
 • Lås för förvaring: Hjälper till att hålla enheten platt för enklare förvaring i skåp eller lådor.

Några populära märken och modeller

 • Breville: Känd för hög kvalitet och hållbarhet med flera modeller som har innovativa funktioner.
 • Krups: Tysk tillverkare som producerar kvalitet till ett rimligt pris.
 • Cuisinart: Erbjuder en rad smörgåsgrillar med avtagningsbara plattor och flera temperaturinställningar.
 • Tefal: Har prisvärda alternativ som är enkla att använda och rengöra.
 • George Foreman: Populär för sina grillar men har också utmärkta smörgåsgrillar med non-stick ytor.
 • Philips: Erbjuder kompakta och effektiva smörgåsgrillar som är perfekta för mindre kök.

4. Prisintervall

Smörgåsgrillar kan variera i pris från några hundra kronor för enklare modeller till flera tusen kronor för de med fler funktioner och högre kvalitet. Bestäm din budget och jämför funktioner inom det prisspannet.

5. Var kan du köpa en smörgåsgrill?

 • Stora elektronikkedjor: Som Elgiganten, MediaMarkt, och NetOnNet.
 • Köksutrustningsbutiker: Som Cervera, Bagaren och Kocken, eller IKEA.
 • Onlineplatser: Amazon, Prisjakt och andra onlinebutiker har ett brett utbud och ofta detaljerade recensioner från användare.

6. Underhåll och skötsel

 • Rengöring: Följ tillverkarens instruktioner för rengöring. Många modeller har avtagningsbara plattor som kan diskas i diskmaskin.
 • Förvaring: Se till att enheten är helt torr innan du ställer undan den. Använd gärna den inbyggda låsfunktionen för att spara utrymme.

7. Slutliga tips

 • Läs recensioner: Kolla vad andra köpare säger om modellen du överväger.
 • Kolla bäst i test hos Testlabbet
 • Garanti: Kontrollera garantitiden och vad den täcker.
 • Användningsområde: Tänk på hur ofta och till vad du planerar att använda din smörgåsgrill.

Genom att noggrant överväga dessa punkter kan du hitta den smörgåsgrill som bäst passar dina behov och gör dina måltider både roligare och mer varierade. Lycka till med ditt köp!

Vanliga frågor & svar

Länktips:

T3 – Recension om Sage smörgåsgrill

Betygsätt den här artikeln

Betyg: 5 / 5. Röster 4

Last Updated on juni 13, 2024 by Patrik

Rulla till toppen