Hem » Bästa Airfryer – Bäst i test 2024

Bästa Airfryer – Bäst i test 2024

bästa airfryer bäst i test

Bästa Airfryer – I jakten på en hälsosammare matlagning har airfryers blivit populärt i många hem. Dessa apparater erbjuder ett sätt att ”fritera” mat med minimal eller ingen olja alls. Det resulterar i lägre kaloriinnehåll och mindre fett. Men med så många modeller på marknaden så är det inte lätt att välja. Vilken airfryer är bäst? Vår omfattande jämförelse hjälper till att ge dig svaren.

Vi är oberoende i våra tester men om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig.

Airfryer bäst i test – I denna guide jämför vi:

Cosari-Premuim

Cosori Premium II plus

Testvinnare – Bäst i test
Pris: ca 3000
Severin 2430

Severin 2430

Bästa budget Airfryer
Pris:ca 1000
Philips airfryer 5000XXL

Philips Airfryer 5000

Stark kandidat till att knipa första platsen
Pris: ca 2000
OBH Nordica XXL2in1

OBH Nordica Easy Fry & Grill XXL

Grilla och fritera samtidigt
Pris: ca 2000
Ninja foodi dual

Ninja Foodi Dual Zone

Bästa airfryer med dubbla zoner
Pris: ca 2000
Onyx4L

Onyx Cookware 4L

Bästa lilla airfryer
Pris: ca 1000

1. Cosori Premium II plus – Bäst i test

Kapacitet: 6.2 liter Antal program: 11 Effekt: 1700W Antal: 3-6 pers Höjd: 42 cm Bredd: 36 cm Djup: 47 cm Vikt: 8,8 kg

Cosori Premium II plus

Cosari Premium II plus blev vår testvinnare och bäst i test.

Som produkttestare finns det inget mer tillfredsställande än att hitta en produkt som kryssar i alla rätt rutor och Cosori Premium II Plus Airfryer gör precis det. Den är av idealisk storlek för att laga mat till 3-6 personer åt gången och fönstret på framsidan av korgen är bara genialisk! Det gör att du kan kika på maten under tillagning utan att behöva stanna och öppna. Efter bara några veckors användning kan jag säga att detta är en grej jag inte kan vara utan.

Uppgradering

Cosori Premium II Plus är en uppgradering av Cosoris bästsäljare och testvinnare Cosori Premium.

En av förbättringarna i denna modell är dess ADAPT-IQ teknologi som säkerställer snabb förvärmning på under 5 minuter. Positivt är även att ljudnivån har sänkts till endast 55db. Dessutom är airfryern nydesignad med vinklad skärm för lättare hantering samt sitt tydliga ”Clear-Cook” fönster med inre belysning. Det tillåter användarna att övervaka matlagningen utan att behöva öppna korgen och behåller därmed matlagningstemperaturen och reducerar tillagningstiden. Airfryern kommer med 11 förprogrammerade program för att få så bra resultat som möjligt och finns tillgänglig i färgerna svart eller grå.

ADAPTIQ Teknologi

Cosori Premium II Plus skiljer sig från mängden med sin ADAPT-IQ teknologi. Det garanterar en jämn och effektiv matlagning. Denna teknologi innebär snabb förvärmning på under 5 minuter och 360° luftcirkulation för att säkerställa att maten blir jämnt tillagad och får en perfekt krispig yta. Oavsett om det är frysta pommes frites, färsk broccoli eller en saftig biff så levererar Cosori jämna och tillfredsställande resultat.

Tyst drift

Med en ljudnivå på endast 55db är Cosori Premium II Plus betydligt tystare än många andra luftfritöser på marknaden. Detta gör den till en utmärkt köksapparat för användning även under tider då man önskar hålla en låg ljudnivå i hemmet.

VeSync-appen

Integrationen med VeSync-appen lyfter användarupplevelsen till en ny nivå. Genom att ge tillgång till en mängd recept och möjligheten att spara egna recept med anpassade tider och temperaturer.

Enkel rengöring

Rengöringen av denna enhet enkel och okomplicerad, tack vare den avtagbara och diskmaskinssäkra korgen. Den non-stick belagda korgen minimerar behovet av skrubbande och underlättar en snabb och effektiv rengöringsprocess.

Sammanfattningsvis så är Cosori Premium II Plus en effektiv och användarvänlig airfryer som erbjuder en mängd funktioner designade för att göra matlagningen enklare och hälsosammare. Dess moderna design med fönster och inre belysning, tysta drift samt kapacitet för att laga mat till hela familjen. Det tillsammans med den innovativa ADAPTIQ-teknologin och integrationen med VeSync-appen gör den till en favorit hos oss.

Fördelar:

 • Uppdaterad modell med nya funktioner
 • Clear-Cook fönster med inre belysning
 • Shake funktion
 • Tyst drift
 • VeSync-appen ge tillgång till en mängd recept

Nackdelar:

 • Lite dyrare än våra andra modeller i testet.

Återförsäljare:

2. Philips Airfryer 5000

Kapacitet: 6.2 liter Antal program: 16 Effekt: 2000W Antal: 3-6 pers Höjd: 33 cm Bredd: 30 cm Djup: 41 cm Vikt: 8,2 kg

Philips airfryer 5000XXL

Philips Airfryer 5000 är utmanaren som bara ligger lite efter vår testvinnare. De största skillnaderna är att Cosori har ett fönster på framsidan, vinklad skärm samt tystare drift. Annars är Philips 5000 en väldigt bra och effektiv varmluftsfritös som även har ett bättre pris och placerar sig som nr 2 i vårt test.

Design & byggkvalitet

Philips Airfryer 5000XXL har en premiumlook och känsla med en elegant svart finish. Den är välkonstruerad och håller sig sval även under användning. Den är dock relativt stor och tung och det är märkbart att den saknar inbyggda bärhandtag, till skillnad från vissa andra modeller.

Matlagningsprestanda

Philips Airfryer 5000 har en exceptionell matlagningsprestanda. Den erbjuder en stor kapacitet och är lämplig för att förbereda stora måltider. Airfryern värms upp exakt och konsekvent vilket säkerställer optimala resultat. Airfryern har även den patenterade Rapid Air-teknologin som cirkulerar varm luft runt maten för att ge en jämn och krispig utsida. Enheten stoppar även automatiskt när lådan öppnas, vilket förbättrar säkerheten och kontrollen.

Smarta funktioner

Philips Airfryer 5000 integrerar innovativa teknologier som ”Rapid Air” och Wi-Fi. Dessutom möjliggör airfryerns hängande låda på räls enkel åtkomst och borttagning av matlagningskorgen. Det förenklar omrörning och skakning av mat under tillagningen.

Användarvänlig design

Denna airfryer är utformad för enkel användning, med intuitiva kontroller och fem förinställningar för vanliga rätter som frysta pommes frites eller kycklingvingar. Modellens smidiga drift och premiumkänsla gör den till en användarvänlig airfryer för vardagliga matlagningsbehov.

Övergripande bedömning

Sammanfattningsvis är Philips Airfryer 5000 en toppmodell av airfryer som utmärker sig i matlagningsprestanda, design och användarvänlighet. Även om den kommer med ett premiumpris så motiverar kvalitet, funktioner och matlagningsresultat investeringen. Oavsett om du vill förbereda hälsosammare måltider med mindre olja eller helt enkelt njuta av bekvämligheten med airfrying så är denna modell ett pålitligt och bra val.

Återförsäljare:

3. Severin 2430 – Bästa budget airfryer

Kapacitet: 3.2 liter Antal program: 6 Effekt: 1500W Antal: 1-2 pers Höjd: 34 cm Bredd: 29 cm Djup: 40 cm Vikt: 4,8 kg

Severin 2430

Severin 2430 är en liten, snabb och prisvärd airfryer och den blev bästa budget airfryern.

Denna luftfritös har en kapacitet på 3,2 liter och gör att du kan tillaga mat för en eller två personer med lätthet. Dessutom har den en effektiv uppvärmningstid. Det gör att du snabbt kan komma igång med matlagningen.

Severin 2430 har 6st olika matlagningslägen. Den har förinställda program för att tillaga olika typer av mat som pommes frites, kyckling, fisk och bakverk. Detta gör det enkelt att välja rätt inställning för den mat man tillagar och garanterar ett perfekt resultat.

En annan användbar funktion är den justerbara temperatur- och tidsinställningen. Man kan anpassa temperaturen och tiden efter receptet eller sina personliga preferenser för att få önskat resultat. Dessutom har den en timer-funktion med automatisk avstängning vilket ger mig möjlighet att ställa in tillagningstiden och göra annat medan maten tillagas.

Severin 2430 har också en non-stick beläggning på korgen vilket gör rengöringen enklare. Korgen är även avtagbar och kan diskas i diskmaskin vilket sparar tid och möda.

En nackdel med den är att den kan vara lite högljudd under användning som kan vara störande för vissa. Dessutom kan vissa delar av enheten vara svåra att rengöra eftersom de inte är avtagbara och kräver handtvätt.

Sammanfattningsvis så är Severin 2430 en pålitlig och mångsidig varmluftsfritös med flera användbara funktioner. Dess förinställda program och justerbara inställningar gör matlagningen enkel och ger bra resultat. Vi rekommenderar den till alla som letar efter en prisvärd, liten och effektiv luftfritös för vardagsbruk.

4. Ninja Foodi Dual Zone

Kapacitet: 7.6 liter Antal program: 6 Effekt: 2400W Antal: 3-6 pers Höjd: 32 cm Bredd: 38 cm Djup: 35 cm Vikt: 8,2 kg

Ninja foodi dual

Med sin unika design och dubbla matlagningszoner ger den användarna möjlighet att tillaga två olika maträtter samtidigt. Det sparar inte bara tid utan garanterar också att allt serveras varmt och fräscht. Dessutom möjliggör den här modellen synkronisering av tillagningstiderna för båda zonerna. Det gör så att båda maträtterna blir klara samtidigt och är perfekt för måltider som kräver olika tillagningstider.

Kapaciteten i Ninja Foodi Dual Zone är generös och dess 2-zons teknologi möjliggör en flexibilitet i matlagningen som är svår att finna i andra airfryers. Användarna kan välja att fritera, rosta, baka och till och med återuppvärma maten. Dessutom är den utrustad med digitala kontroller som är enkel att använda och en praktisk timerfunktion som ytterligare förenklar matlagningen.

Rengöringen efter användning är också enkel eftersom båda matlagningszonerna har non-stick beläggning och är lätta att ta ut och rengöra.

Nackdelarna med enheten är få, men det är värt att nämna att storleken kan vara en utmaning i mindre kök. Dessutom kan priset vara en avskräckande faktor för vissa, även om många användare menar att synkroniseringen, dubbla zoner och tidsbesparande egenskaper rättfärdigar kostnaden.

Sammanfattningsvis är Ninja Foodi Dual Zone en utmärkt airfryer och den sticker ut från sina konkurrenter med sin unika möjlighet att tillaga flera rätter samtidigt.

5. Onyx Cookware 4L – Bästa lilla airfryer

Kapacitet: 4 liter Antal program: 7 Effekt: 1200W Antal: 1-2 pers Höjd: 34 cm Bredd: 24 cm Djup: 31 cm Vikt: 3,4 kg

Onyx4L

Onyx Cookware 4L är en imponerande liten airfryer. Den har en modern och ren design kombinerad med avancerad teknologi som gör den till en eftertraktad produkt för hemmakockar som vill njuta av hälsosammare versioner av sina favoritfriterade maträtter

Design och byggkvalitet

Onyx Cookware 4L imponerar först och främst med sin estetik. Den eleganta vita finishen och det kompakta formatet gör den till en stilfull airfryer samtidigt som den inte tar upp för mycket bänkutrymme. Byggkvaliteten är robust och försäkrar långvarig användning. 4-liters kapaciteten är perfekt för små hushåll och den avtagbara korgen är både non-stick behandlad och diskmaskinssäker och det underlättar rengöringen avsevärt.

Användarvänlighet och funktioner

Med intuitiva kontroller och en tydlig digital display är Onyx Cookware 4L Airfryer användarvänlig även för de som är nya till luftfritering. Apparaten erbjuder flera förinställda program som gör det enkelt att tillaga allt från kyckling och pommes frites till grönsaker. Justerbar temperaturkontroll och timer ger ytterligare flexibilitet.

Prestanda

Den levererar ett imponerande resultat med maträtter som blir jämnt tillagade och krispiga utan behovet av den mängd olja som traditionell fritering kräver. Den effektiva cirkulationen av het luft säkerställer att maten inte bara är läcker utan också tillagad på ett betydligt hälsosammare sätt. Uppvärmningstiden är snabb och det minskar den totala tillagningstiden och gör det enkelt att snabbt sätta ihop måltider.

Rengöring och underhåll

Rengöringen av airfryern och dess delar är enkel. Den non-stick belagda korgen kan enkelt tas ur och rengöras antingen för hand eller i diskmaskinen. Man slipper besväret med jobbig rengöring efter användning och det gör den till ett utmärkt val för dagligt bruk.

Slutsats

Onyx Cookware 4L Airfryer är ett utmärkt köp för den som är i behov av en liten airfryer. Med sin eleganta design, solida konstruktion och med sin imponerande prestanda är den perfekt till enkelhushåll eller för lilla familjen. Den enkla rengöringen och det relativt billiga priset gör den till ett smart köp för alla som värdesätter kvalitet, design och nyttigare tillagning.

6. OBH Nordica Easy Fry & Grill XXL

Kapacitet: 6,5 liter Antal program: 8 Effekt: 1800W Antal: 3-6 pers Höjd: 41 cm Bredd: 48 cm Djup: 35 cm Vikt: 5,7 kg

OBH Nordica XXL2in1

OBH Nordica Easy Fry & Grill XXL är en kraftfull och mångsidig airfryer. Denna luftfritös och grill kombinerar två av de mest populära matlagningsmetoderna i en enhet. Den gör det möjligt att tillaga en mängd olika rätter, från krispiga pommes frites till perfekt grillade grönsaker och kött.

Design och Byggkvalitet

OBH Nordica Easy Fry & Grill XXL har en imponerande och robust design, med en generös matlagningskapacitet som gör det möjligt att laga mat för större hushåll eller sammankomster. Den stora matlagningskorgen rymmer upp till 5,6 liter, vilket är idealiskt för familjer eller när du har gäster. Dess moderna och eleganta utseende kompletterar de flesta köksinteriörer, och den kompakta designen gör att den inte tar upp för mycket utrymme på köksbänken.

Funktioner och Användarvänlighet

Denna enhet är utrustad med en rad användarvänliga funktioner, inklusive digitala kontroller och en intuitiv pekskärm för enkel åtkomst till olika förinställda matlagningsprogram. Temperaturen och tiden kan enkelt justeras för att matcha olika recept och preferenser, vilket ger användarna full kontroll över matlagningsprocessen. Dessutom underlättar timerfunktionen och den automatiska avstängningen matlagningen ytterligare genom att säkerställa att maten inte blir överkokt eller bränd.

Prestanda

OBH Nordica Easy Fry & Grill XXL imponerar med sin förmåga att leverera jämnt tillagad mat med minimal användning av olja, tack vare den effektiva cirkulationen av het luft. Den integrerade grillfunktionen lägger till en rik smak och textur till maten, vilket gör denna enhet till ett utmärkt val för dem som uppskattar grillade rätter utan besväret med en traditionell grill. Oavsett om du friterar, bakar, grillar eller till och med torkar mat, klarar denna apparat av uppgiften med utmärkta resultat.

Rengöring och underhåll

En av de stora fördelarna med airfryern är dess enkelhet när det gäller rengöring. Den avtagbara korgen och grillplattan är diskmaskinssäkra och det minskar tiden och ansträngningen som krävs för rengöring efter matlagning.

Slutsats

OBH Nordica Easy Fry & Grill XXL är en topprankad airfryer. Med sin specialitet med både grill och airfryer i samma maskin så är den en unik produkt för den som vill kombinera de här två funktionerna. Oavsett om du är en erfaren kock eller bara letar efter enklare sätt att förbereda måltider så är denna enhet ett smart köp som kombinerar praktiska funktioner till ett bra pris.

Kolla även in våra andra tester, grill bäst i test, stekpanna bäst i test eller resväska bäst i test.

Airfryer – Köpguide

Airfryers har blivit otroligt populära tack vare deras förmåga att tillaga mat snabbt med minimal eller ingen olja. Det resulterar i mindre fett och kalorier och en nyttigare matlagning. Här är en omfattande köpguide för att hjälpa dig att välja rätt airfryer för dina behov.

Kapacitet och storlek

 • Personantal: Överväg vilken storleken du behöver. Mindre modeller (runt 2-3 liter) räcker för enskilda personer eller par. Medan större hushåll (4 personer eller fler) kan behöva en modell med en kapacitet på 5 liter eller mer.
 • Köksutrymme: Tänk på hur mycket utrymme du har tillgängligt. Airfryers kan vara ganska stora så se till att du har tillräckligt med utrymme på din köksbänk eller lagringsutrymme.

Funktioner och inställningar

 • Förinställda program: Många airfryers kommer med förinställda matlagningsprogram för olika typer av mat, såsom kyckling, fisk, och grönsaker. Det gör dem användarvänliga för nybörjare.
 • Temperaturkontroll och timer: Sök efter modeller som erbjuder enkel justering av temperatur och timer. Vilket ger dig mer kontroll över matlagningen.
 • Multifunktionalitet: Vissa airfryers erbjuder ytterligare funktioner som bakning, rostning och till och med grillning. Det kan vara en fördel om du vill ha en allt-i-ett köksapparat.

Pris och kvalitet

 • Budget: Priserna varierar beroende på storlek, märke och funktioner. Sätt en budget men var redo att betala lite mer för hållbarhet och bättre kvalitet.
 • Varumärke: Överväg välkända varumärken som är kända för sin kvalitet och kundservice.

Användarvänlighet och rengöring

 • Användargränssnitt: En tydlig och enkel att använda display kan göra matlagningsprocessen mycket smidigare.
 • Rengöring: Sök efter modeller med diskmaskinssäkra delar för enklare rengöring. Non-stick beläggning inuti matlagningskammaren är också en fördel.

Hälsosam matlagning

 • Fettreduceringsteknik: Vissa airfryers har avancerade tekniker för att minska fettinnehållet ytterligare i maten du tillagar.

Recensioner och garantier

 • Produktrecensioner: Läs online-recensioner och testresultat från pålitliga källor för att få en uppfattning om produktens prestanda och tillförlitlighet.
 • Garanti: En lång eller omfattande garanti kan ge extra trygghet.

När du har övervägt dessa faktorer är det dags att jämföra olika modeller och märken. Kom ihåg att den bästa airfryern för dig är den som uppfyller dina specifika behov när det gäller matlagningsvanor, utrymme i köket, budget och önskade funktioner. Lycka till med ditt köp!

Fördelar & nackdelar med airfryer

Att använda en airfryer har blivit ett populärt sätt att tillaga mat på. Det kommer med flera fördelar som lockar hälsomedvetna konsumenter och matälskare. Men som med alla köksapparater finns det både för- och nackdelar som är viktiga att överväga. Låt oss utforska dessa för att ge en balanserad bild.

Fördelar med att använda en airfryer

 1. Hälsosammare matlagning: En av de största fördelarna med en airfryer är dess förmåga att tillaga mat med betydligt mindre eller ingen olja alls. Vilket resulterar i lägre kaloriinnehåll och mindre fett.
 2. Snabbhet och effektivitet: Airfryers värmer upp snabbt och tillagar maten jämnt och effektivt och kan spara tid i köket.
 3. Mångsidighet: Många airfryers erbjuder förinställda program för olika matlagningstekniker som bakning, rostning, och grillning. Det gör dem till mångsidiga köksapparater.
 4. Lätt att rengöra: De flesta airfryers har avtagbara och diskmaskinssäkra delar som gör rengöringen enkel och smidig.
 5. Mindre matos: Till skillnad från traditionell fritering i olja så genererar airfryers mindre matos i köket. Det håller hemmet fräschare.
 6. Säkerhet: Med inbyggda säkerhetsfunktioner som automatisk avstängning och överhettningsskydd så är airfryers säkrare att använda än öppna oljebad eller ugnar, speciellt om du har barn hemma.

Nackdelar med att använda en airfryer

 1. Begränsad kapacitet: Airfryers, särskilt de mindre modellerna har ofta begränsad kapacitet. Vilket kan göra det svårt att tillaga större måltider för familjen på en gång.
 2. Utrymmeskrav: Airfryers kan vara ganska stora och ta upp betydande utrymme på köksbänken eller i skåpet.
 3. Förväntningar på smak och textur: Även om airfryers kan producera mat som är krispig på ytan så kan de inte alltid replikera den exakta smaken eller texturen av traditionellt friterad mat.
 4. Kostnad: Högkvalitativa airfryers kan vara en betydande investering som kan vara en nackdel för vissa hushåll.
 5. Lärandekurva: Det kan ta tid att lära sig hur man bäst utnyttjar alla funktioner i en airfryer och anpassar matlagningstider och temperaturer för olika rätter.
 6. Energiförbrukning: Beroende på modell och användningsfrekvens kan airfryers öka hushållets energiförbrukning.

Sammanfattningsvis erbjuder användningen av en airfryer många fördelar särskilt när det gäller hälsosammare matlagning och bekvämlighet. Nackdelarna, inklusive begränsad kapacitet och initiala kostnader är viktiga att överväga beroende på dina specifika behov och köksvanor. Att väga dessa för- och nackdelar mot varandra kan hjälpa dig att besluta om en airfryer är rätt köksapparat för dig.

Vanliga frågor & svar

Länktips:

Toms Guide – test av airfryers på engelska

Bonappetit – även den här på engelska

Betygsätt den här artikeln

Betyg: 5 / 5. Röster 2

Last Updated on april 7, 2024 by Patrik

Rulla till toppen