Hem » Bästa Airfryer – Bäst i test 2024

Bästa Airfryer – Bäst i test 2024

bästa airfryer bäst i test

Bästa Airfryer – I jakten på en hälsosammare matlagning har airfryers blivit populärt i många hem. Dessa erbjuder ett bra och hälsosammare sätt att ”fritera” sin mat med minimal eller ingen olja alls, vilket gör att man får i sig mindre kalorier och fett men ändå äter gott. Med så många olika modeller och storlekar som det finns så är det inte så lätt att veta vilken som är bra och som passar ens behov. Vår omfattande jämförelse hjälper till att ge dig svaren.

Vi är oberoende i våra tester men om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig.

Airfryer bäst i test – I denna guide jämför vi:

Cosari-Premuim

Cosori Premium II plus

Testvinnare – Bäst i test
Pris: ca 3000
Severin 2430

Severin 2430

Bästa budget Airfryer
Pris:ca 1000
Philips airfryer 5000XXL

Philips Airfryer 5000

Stark kandidat till att knipa första platsen
Pris: ca 2000
OBH Nordica XXL2in1

OBH Nordica Easy Fry & Grill XXL

Grilla och fritera samtidigt
Pris: ca 2000
Ninja foodi dual

Ninja Foodi Dual Zone

Bästa airfryer med dubbla zoner
Pris: ca 2000
Onyx4L

Onyx Cookware 4L

Bästa lilla airfryer
Pris: ca 1000

1. Cosori Premium II plus – Bäst i test

Kapacitet: 6.2 liter Antal program: 11 Effekt: 1700W Antal: 3-6 pers Höjd: 42 cm Bredd: 36 cm Djup: 47 cm Vikt: 8,8 kg

Cosori Premium II plus

Som produkttestare finns det inget mer tillfredsställande än att hitta en produkt som kryssar i alla rätt rutor och Cosori Premium II Plus Airfryer gör precis det. Den är av idealisk storlek för att laga mat till 3-6 personer åt gången och fönstret på framsidan av korgen är bara genialisk! Den gör att du kan kika på maten under tillagning utan att behöva stanna den och öppna. Efter bara några veckors användning kan jag säga att detta är en grej jag inte kan vara utan.

Uppgraderad modell

Cosori Premium II Plus är en uppgradering av Cosoris bästsäljare och testvinnare Cosori Premium.

En av förbättringarna i denna modell är dess ADAPT-IQ teknologi som säkerställer snabb förvärmning på under 5 minuter. Positivt är även att ljudnivån har sänkts till endast 55db, vilket är betydligt tystare än innan. Dessutom är airfryern nydesignad med en vinklad skärm för att lättare se displayen samt sitt tydliga ”Clear-Cook” fönster med inre belysning. Det tillåter dig att övervaka matlagningen utan att behöva öppna korgen och behåller därmed matlagningstemperaturen och reducerar tillagningstiden. Airfryern kommer med 11 förprogrammerade program för att få så bra resultat som möjligt och finns tillgänglig i färgerna svart eller grå.

Hur bra är den?

Cosori Premium II Plus skiljer sig från mängden med sin ADAPT-IQ teknologi. Det garanterar en jämn och effektiv matlagning. Denna teknologi innebär snabb förvärmning på under 5 minuter och den har 360° luftcirkulation för att säkerställa att maten blir jämnt tillagad och får en perfekt krispig yta. Oavsett om det är frysta pommes frites, färsk broccoli eller en saftig biff så levererar Cosori jämna och tillfredsställande resultat.

Med en ljudnivå på endast 55db är Cosori Premium II Plus betydligt tystare än många andra luftfritöser på marknaden. Detta gör den till en utmärkt köksapparat för användning även under tider då man önskar hålla en låg ljudnivå i hemmet.

Den har även integration med en app som heter VeSync och den lyfter användarupplevelsen till en ny nivå. Appen ger dig tillgång till en mängd recept och möjligheten att spara dina egna recept med anpassade tider och temperaturer.

Rengöringen är även mycket enkel och okomplicerad, tack vare den avtagbara och diskmaskinssäkra korgen. Korgen har non-stick beläggning vilket minimerar behovet av skrubbande och underlättar för en snabb och effektiv rengöring.

Sammanfattningsvis så är Cosori Premium II Plus en effektiv och användarvänlig airfryer som erbjuder en mängd funktioner designade för att göra matlagningen enklare och hälsosammare. Dess moderna design med fönster och inre belysning, tysta drift samt kapacitet för att laga mat till hela familjen. Det tillsammans med den innovativa ADAPTIQ-teknologin och integrationen med VeSync-appen gör den till en favorit hos oss.

Fördelar:

  • Uppdaterad modell med nya funktioner
  • Clear-Cook fönster med inre belysning
  • Shake funktion
  • Tyst drift
  • VeSync-appen ge tillgång till en mängd recept

Nackdelar:

  • Lite dyrare än våra andra modeller i testet.

Återförsäljare:

2. Philips Airfryer 5000

Kapacitet: 6.2 liter Antal program: 16 Effekt: 2000W Antal: 3-6 pers Höjd: 33 cm Bredd: 30 cm Djup: 41 cm Vikt: 8,2 kg

Philips airfryer 5000XXL

Philips Airfryer 5000 är utmanaren som bara ligger lite efter vår testvinnare. De största skillnaderna är att Cosori har ett fönster på framsidan, vinklad skärm samt tystare drift. Men man kan inte säga något annat än att Philips 5000 en väldigt bra och gedigen varmluftsfritös och som passar bra till den som inte behöver ha ett fönster i luckan för att se maten.

Airfryer 5000 kommer men en elegant svart finish och tyngden av maskinen ihop med det stabila handtaget gör att man får en premiumkänsla direkt. Den känns mycket välkonstruerad och bra isolerad, även under uppvärmning så håller sig ytterhöljet svalt. Dock så är den både stor och tung och den är ganska svår att bära runt på då den saknar inbyggda bärhandtag som finns på liknande produkter.

Matlagningen

Philips Airfryer 5000 har en exceptionell bra prestanda vid matlagning. Den erbjuder en stor kapacitet och är lämplig för att förbereda stora måltider. Airfryern värms upp exakt och snabbt till rätt temperatur och det säkerställer optimala resultat. Maskinen har både Wi-Fi och även den patenterade Rapid Air-teknologin som gör att varm luft cirkulerar runt maten för att ge en jämn och krispig utsida.

Enheten stoppar automatiskt när lådan öppnas, vilket förbättrar säkerheten och kontrollen.Dessutom underlättar det att lådan är hängd på räls och ger enkel åtkomst och borttagning av matlagningskorgen, vilket förenklar omrörning och skakning av mat under tillagningen.

Denna modell är utformad med enkla och lättförstådda knappar som gör att den är lätt att använda. Det finns fem förinställda snabbval som hjälper dig att snabbt tillaga vanliga rätter som pommes frites eller kycklingvingar.

Övergripande bedömning

Philips 5000 utmärker sig med sin premiumkänsla, den är robust och bra byggd samt sticker ut i mängden och är en toppmodell. Även om den kommer med ett premiumpris så motiveras priset av kvalitet, funktioner och matlagningsresultat. Har du inte testat en airfryer innan så är den här moddelen ett bra och pålitligt val som vi kan rekommendera.

Återförsäljare:

3. Severin 2430 – Bästa budget airfryer

Kapacitet: 3.2 liter Antal program: 6 Effekt: 1500W Antal: 1-2 pers Höjd: 34 cm Bredd: 29 cm Djup: 40 cm Vikt: 4,8 kg

Severin 2430

Denna airfryer har en kapacitet på 3,2 liter, vilket gör den rymlig nog att laga din mat om det är för en eller två personer. Dessutom har den en extremt snabb uppvärmningstid som hjälper dig att komma igång med matlagningen på ett bra sätt.

Med 6 olika tillagningslägen har Severin 2430 förinställda program för att tillaga olika maträtter som pommes frites, kyckling, fisk och bakverk. Detta ger en möjlighet att välja rätt inställning för det man lagar och en garanti för ett bra resultat.
En annan användbar funktion är den justerbara temperatur- och tidsinställningen. Du kan justera temperaturen och tiden efter ditt recept eller personliga val för att uppnå önskat resultat. Dessutom har den funktionen med en timer med automatisk avstängning som gör det möjligt att ställa in tiden för matlagning och så har man friheten att göra andra saker medan rätterna tillagas.

Andra funktioner hos Severin 2430 inkluderar non-stick beläggning i korgen för enklare rengöring. Dessutom är den avtagbar och tillåten att diskas i diskmaskin, så du kommer inte att behöva lägga ner för mycket tid och ansträngning på att göra detta.
En nackdel är att vissa av delarna inte borttagbara och bör handtvättas, vilket kan vara till ett problem för vissa vid rengöring.

Sammantaget så är Severin 2430 en pålitlig och mångsidig fritös som kommer med en mängd användbara funktioner. Den har förinställda program och justerbara inställningar som gör matlagningen enkel med bra resultat. Vi rekommenderar denna maskin till alla som vill ha en billig, liten men ändå effektiv airfryer för daglig matlagning.

4. Ninja Foodi Dual Zone

Kapacitet: 7.6 liter Antal program: 6 Effekt: 2400W Antal: 3-6 pers Höjd: 32 cm Bredd: 38 cm Djup: 35 cm Vikt: 8,2 kg

Ninja foodi dual

Med sin unika design och dubbla matlagningszoner ger den användarna möjlighet att tillaga två olika maträtter samtidigt. Det sparar inte bara tid utan garanterar också att allt serveras varmt och fräscht. Dessutom möjliggör den här modellen synkronisering av tillagningstiderna för båda zonerna. Det gör så att båda maträtterna blir klara samtidigt och är perfekt för måltider som kräver olika tillagningstider.

Kapaciteten i Ninja Foodi Dual Zone är generös och dess 2-zons teknologi möjliggör en flexibilitet i matlagningen som är svår att finna i andra airfryers. Användarna kan välja att fritera, rosta, baka och till och med återuppvärma maten. Dessutom är den utrustad med digitala kontroller som är enkel att använda och en praktisk timerfunktion som ytterligare förenklar matlagningen.

Rengöringen efter användning är också enkel eftersom båda matlagningszonerna har non-stick beläggning och är lätta att ta ut och rengöra.

Nackdelarna med enheten är få, men det är värt att nämna att storleken kan vara en utmaning i mindre kök. Dessutom kan priset vara en avskräckande faktor för vissa, även om många användare menar att synkroniseringen, dubbla zoner och tidsbesparande egenskaper rättfärdigar kostnaden.

Sammanfattningsvis är Ninja Foodi Dual Zone en utmärkt airfryer och den sticker ut från sina konkurrenter med sin unika möjlighet att tillaga flera rätter samtidigt.

5. Onyx Cookware 4L – Bästa lilla airfryer

Kapacitet: 4 liter Antal program: 7 Effekt: 1200W Antal: 1-2 pers Höjd: 34 cm Bredd: 24 cm Djup: 31 cm Vikt: 3,4 kg

Onyx4L

Onyx Cookware 4L är en imponerande liten airfryer. Den har en modern och ren design kombinerad med avancerad teknologi som gör den till en eftertraktad produkt för hemmakockar som vill njuta av hälsosammare versioner av sina favoritfriterade maträtter

Cookware 4L imponerar först och främst med sin estetik. Den eleganta vita finishen och det kompakta formatet gör den till en stilfull airfryer samtidigt som den inte tar upp för mycket bänkutrymme. Byggkvaliteten är robust och försäkrar långvarig användning. 4-liters kapaciteten är perfekt för små hushåll och den avtagbara korgen är både non-stick behandlad och diskmaskinssäker och det underlättar rengöringen avsevärt.

Hur är den att använda?

Med intuitiva kontroller och en tydlig digital display är maskinen användarvänlig även för de som är nya till luftfritering. Apparaten erbjuder flera förinställda program som gör det enkelt att tillaga allt från kyckling och pommes frites till grönsaker. Justerbar temperaturkontroll och timer ger ytterligare flexibilitet.

Den levererar ett imponerande resultat med maträtter som blir jämnt tillagade och krispiga utan behovet av den mängd olja som traditionell fritering kräver. Den effektiva cirkulationen av het luft säkerställer att maten inte bara är läcker utan också tillagad på ett betydligt hälsosammare sätt. Uppvärmningstiden är snabb och det minskar den totala tillagningstiden och gör det enkelt att snabbt sätta ihop måltider.

Rengöringen av apparaten och dess delar är enkel. Den non-stick belagda korgen kan enkelt tas ur och rengöras antingen för hand eller i diskmaskinen. Man slipper besväret med jobbig rengöring efter användning och det gör den till ett utmärkt val för dagligt bruk.

Slutsats

Onyx Cookware 4L är ett utmärkt köp för den som är i behov av en liten airfryer. Med sin eleganta design, solida konstruktion och med sin imponerande prestanda är den perfekt till enkelhushåll eller för lilla familjen. Den enkla rengöringen och det relativt billiga priset gör den till ett smart köp för alla som värdesätter kvalitet, design och nyttigare tillagning.

6. OBH Nordica Easy Fry & Grill XXL

Kapacitet: 6,5 liter Antal program: 8 Effekt: 1800W Antal: 3-6 pers Höjd: 41 cm Bredd: 48 cm Djup: 35 cm Vikt: 5,7 kg

OBH Nordica XXL2in1

OBH Nordica Easy Fry & Grill XXL är en kraftfull och mångsidig airfryer. Denna luftfritös och grill kombinerar två av de mest populära matlagningsmetoderna i en enhet. Den gör det möjligt att tillaga en mängd olika rätter, från krispiga pommes frites till perfekt grillade grönsaker och kött.

Easy Fry & Grill XXL har en imponerande och robust design, med en generös matlagningskapacitet som gör det möjligt att laga mat för större hushåll eller sammankomster. Den stora matlagningskorgen rymmer upp till 5,6 liter, vilket är idealiskt för familjer eller när du har gäster. Dess moderna och eleganta utseende kompletterar de flesta köksinteriörer, och den kompakta designen gör att den inte tar upp för mycket utrymme på köksbänken.

Temperatur och timer

Denna enhet är utrustad med en rad användarvänliga funktioner som digitala kontroller och har en smidig pekskärm för enkel åtkomst till olika förinställda matlagningsprogram. Temperaturen och tiden kan enkelt justeras för att matcha olika recept och val, vilket ger användarna full kontroll över matlagningen. Dessutom underlättar timer funktionen och den automatiska avstängningen matlagningen ytterligare genom att säkerställa att maten inte blir överkokt eller bränd.

OBH XXL imponerar med sin förmåga att leverera jämnt tillagad mat med minimal användning av olja, tack vare den effektiva cirkulationen av het luft. Den integrerade grillfunktionen lägger till en rik smak och textur till maten, vilket gör denna enhet till ett utmärkt val för dem som uppskattar grillade rätter utan besväret med en traditionell grill. Oavsett om du friterar, bakar, grillar eller till och med torkar mat så klarar denna apparaten av uppgiften med utmärkta resultat.

En av de stora fördelarna med den här modellen är dess enkelhet när det gäller rengöring. Den avtagbara korgen och grillplattan är diskmaskinssäkra och det minskar tiden och ansträngningen som krävs för rengöring efter matlagning.

Slutsats

Easy Fry & Grill XXL är en topprankad airfryer. Med sin specialitet med både grill och airfryer i samma maskin så är den en unik produkt för den som vill kombinera de här två funktionerna. Oavsett om du är en erfaren kock eller bara letar efter enklare sätt att förbereda måltider så är denna enhet ett smart köp som kombinerar praktiska funktioner till ett bra pris.

Kolla även in våra andra tester av: grill, stekpanna, resväska bäst i test eller bästa riskokare.

Airfryer – Köpguide

Köpguide

Airfryers har blivit otroligt populära tack vare deras möjlighet att tillaga mat snabbt med minimal eller ingen olja alls som gör att maten blir nyttigare med både mindre fett och kalorier.

Kapacitet

Börja med att kolla vilken storlek du behöver beroende på hur många personer ni är i hushållet. De minsta modellerna på 2-3 liter är lagom för en eller två personer. Större hushåll på 4 personer eller mer behöver gå upp i modellstorlek till en med en kapacitet minst på 5 liter.

Airfryers kan vara ganska stora och klumpiga så tänk på hur stort utrymme du har tillgängligt på din köksbänk och även om du har plats i skåp eller lådor för att förvara den när du inte använder den.

Inställningar

Många av modellerna kommer med smidigt förinställda matlagningsprogram som gör att man lätt kan göra mat såsom kyckling, fisk, och grönsaker. Välj även gärna en modell som man enkelt kan ändra temperatur och ställa in timer på för att det ska bli praktiskt och smidigt att göra mat och som ger dig mer kontroll över matlagningen.

Pris

Priset beror så klart på vad du väljer för märke och storlek. Det är inte bra att välja en för stor modell då du får betala för något du inte använder. Räkna och jämför olika märken och sätt en budget med betala gärna lite mer för en modell som håller och som har bättre kvalitet.

Det är också viktigt att välja en modell som har en tydlig och enkel display då det är irriterande att inte lätt kunna se vad som står på den. Rengöringsmässigt så ska du leta efter modeller som har delar som kan tas av och diskas i diskmaskin för enklare rengöring. Korgen du lägger maten i ska gärna vara i non-stick beläggning då den blir mycket lättare att hålla ren.

Recensioner

Eftersom du läser vårt bäst i test av airfryers så är du på helt rätt väg! Läs på och lär dig mer genom online recensioner och testresultat från pålitliga källor för att få en uppfattning om produkten, kolla gärna också hur lång garanti du får på produkten.

När du har övervägt dessa faktorer är det dags att jämföra olika modeller och märken. Kom ihåg att den bästa modellen för dig är den som hjälper dig att göra godare och nyttigare mat. Lycka till med ditt köp!

Kolla även våra andra tester av: stavmixer, mandolin eller bästa smörgåsgrill.

Vanliga frågor & svar

Vanliga frågor

Länktips:

Toms Guide – test av airfryers på engelska

Bonappetit – även den här på engelska

Betygsätt den här artikeln

Betyg: 5 / 5. Röster 8

Last Updated on juli 11, 2024 by Patrik

Rulla till toppen