Hem » Bästa madrassen för ryggen – Bäst i test 2024

Bästa madrassen för ryggen – Bäst i test 2024

Bästa madrassen för ryggen - Bäst i test

En god natts sömn är avgörande för vår hälsa och välbefinnande och valet av rätt madrass spelar en central roll i detta. För den som lider av ryggproblem är det särskilt viktigt att investera i en madrass som erbjuder optimalt stöd och komfort. I denna köpguide kommer vi att ta fram vad som gör en madrass bäst för sömnen och ryggen samt dela några rekommendationer för att hjälpa dig hitta den perfekta madrassen.

Vi är oberoende i våra tester men om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig.

Madrass bäst i test – I denna guide:

Bäddmadrass – Bäst i test – Emma Diamond Bäddmadrass
Bästa tryckavlastande resårmadrass – Tempur Pro Plus CoolQuilt
Bästa resårmadrassen – Emma Diamond Resårmadrass
Resårbotten – Bäst i test – IKEA Skotterud
Den bästa kontinental sängen – Emma One Kontinentalsäng
Testvinnande ramsängen Emma – Filip ramsäng
Bästa skummadrassen – Emma original skummadrass
Bästa uppblåsbara madrassen – Bestway Venture

1. Emma Diamond Bäddmadrass – Bäst i test

Diamond_Baddmadrass

EMMA Diamond bäddmadrass blev vinnare i bästa bäddmadrass – perfekt bäddmadrass för den som har ryggproblem.

Testvinnaren – EMMA Diamond bäddmadrass är en imponerande madrass som levererar på flera nivåer. Den har avancerad design och högkvalitativa material och erbjuder även en exceptionellt bra sömnupplevelse.

Material:

Bäddmadrassen är tillverkad av flera olika skikt. ThermoSync-skiktet som transporterar bort värme och det anpassningsbara HRX-komfortskummet som ger stöd och avlastning. Andra material som madrassen består av är polyester, lyocell, elastan och polypropen. Den har också ett avtagbart elastiskt överdrag över hela madrassen som är tvättbart.

Funktioner

De huvudsakliga funktionerna hos Emma Diamond bäddmadrass är Diamond Degree-teknologin och grafitpartiklar. Denna teknologi och de öppen-poriga skummen som arbetar tillsammans för att reglera temperaturen och sprida ut överskottsvärme från kroppen med användning av grafitens höga termiska ledningsförmåga. Den erbjuder premiumkomfort och optimalt tryckavlastning för alla sovställningar

Komfortnivån är imponerande och bäddmadrassen formar sig efter kroppens konturer och ger optimalt stöd för nacke, rygg och höfter. Den medium till fasta fastheten gör den idealisk för dem som behöver extra stöd för ryggen. Jag har själv sedan jag testat den gått över till den här bäddmadrassen och har nu blivit av med mina ryggproblem.

Förnya din gamla säng:

Du kan även placera bäddmadrassen ovanpå din befintliga säng för att ekonomiskt förbättra din sömn och ditt ryggont. Om din nuvarande säng är dålig och du inte har råd att byta ut den just nu så kan den här bäddmadrassen ge den ett nytt liv. Placerad ovanpå din gamla säng så ger bäddmadrassen extra stöd och komfort för att hjälpa dig sova bättre. Madrassen är 9cm hög och har hög kvalitet, avancerade teknologi och överlägsen komfort som gör den till ett bra val för den som prioriterar en god natts sömn och ryggstöd för att slippa ryggont.

Leveransen av madrassen är fraktfri och kommer smidigt ihop-rullad i en kartong till din dörr vid beställning. Så den tar inte mycket plats, man behöver bara lägga ut den plant ett tag innan användning så den återfår sin form.

Fördelar:

  • Material av hög kvalitet
  • Allergivänlig
  • Bra stöd & anpassningsförmåga efter din rygg
  • Mycket bra temperaturreglering
  • Skön att sova på
  • 100 nätters provsömn
  • 10 års garanti

Nackdelar:

  • Köp inte till fullpris – brukar reas ut med jämna mellanrum

2. Tempur Pro Plus CoolQuilt resårmadrass

Tempur Pro Plus CoolQuilt

Tempur är ett välkänt märke som länge varit synonymt med kvalitet och komfort inom sömnprodukter och deras Tempur Pro Plus CoolQuilt madrass fortsätter i samma anda. Denna madrass utlovar en sval och stödjande sömnupplevelse, tack vare sin innovativa teknologi och högkvalitativa material.

TEMPUR’s signaturminnesskum är känt för sin förmåga att anpassa sig efter kroppen och CoolQuilt är inget undantag. Madrassen erbjuder exceptionellt stöd och ger 20% bättre tryckavlastning samt anpassar sig efter varje kurva och skapar en känsla av att vara perfekt stöttad.

Baserat på materialets kvalitet och Tempurs rykte för långvarig hållbarhet så förväntar vi oss att CoolQuilt kommer att stå emot år av användning utan betydande tecken på slitage. Den kommer även med 10års garanti.

Som med de flesta Tempur-produkter så ligger de i premium segmentet. Men för de som värderar en sval och stödjande sömn så är den här madrassen svårslagen.

3. Emma Diamond Resårmadrass

Resårmadrassen Emma diamond

Emma Diamond Resårmadrass blev vår testvinnare av resårmadrasser och är en lyxig madrass med hög kvalitet och komfort och för bästa sömn.

Du får både bra stöd, komfort och hållbarhet med denna sköna madrass. Den är 100% tillverkad av ren jungfru-ull och specialskum. Den har en premiumkonstruktion som gör den här madrassen till ett mycket bra val som kommer att hålla i flera år framåt samtidigt som den har ett attraktivt pris.

Emma Diamonds diamant-sömmar och dess unika design hjälper till att behålla din kropps naturliga ställning. Den säkerställer att du får det stöd du behöver för att förebygga både smärta, skador och diskbråck. Den här resårmadrassen är väldigt bra för personer som tränar regelbundet eller som lider av kroniska ryggsmärtor.

Madrassen kommer även med garanti på 100 dagar och du får 100 % av pengarna tillbaka om du inte är nöjd.

4. IKEA Skotterud Resårbotten

IKEA Skotterud

IKEA Skotterud resårbotten erbjuder en solid grund för en god natts sömn till ett värde som är svårt att slå. IKEA är känt för sina prisvärda och hållbara produkter och Skotterud är inget undantag. Den är designad för att ge bra stöd och komfort. Det gör den till ett utmärkt val för de som letar efter en budgetvänlig men bra och gedigen resårbotten.

Skotterud har en tjocklek på 34cm och finns i olika storlekar. Du väljer även vilken fasthet du vill ha beroende på vikt och önskemål. Du behöver sedan bara komplettera den med en bra bäddmadrass och 4st ben för att det ska bli en komplett säng.

IKEA Skotterud resårbotten erbjuder exceptionellt bra värde. Det är svårt att hitta en liknande produkt på marknaden som balanserar pris och kvalitet lika väl. För de som söker en budgetvänlig lösning utan att kompromissa för mycket med kvalitet eller komfort då är Skotterud ett utmärkt val.

5. Emma One Kontinentalsäng

bästa kontinentalsängen

Emma One Kontinentalsäng – blev vår vinnare i bästa kontinentalsäng i vårt sängtest.

Det behövs enbart tre delar sedan är sängen klar – sängstomme, sänggavel och en madrass. Det finns inbyggda fjädrar inuti ramen istället för lamellramen för maximal sovkomfort.

Madrassen är konstruerad med tre skumlag: ett luftgenomsläppligt Airgocell-skum för överlägsen ventilation, tryckavlastande viskoelastiskt minnesskum för att anpassa sig till kroppens konturer och ett stödjande kallskum i basen. Denna kombination skapar en medel till fast madrass och passar de flesta sovstilar och ger tillräckligt med stöd för ryggraden.

En av de fördelar som användarna ofta betonar är Emma Ones förmåga att minimera överhettning under natten. Den goda luftcirkulationen och det andningsbara materialet gör den särskilt lämplig för den som tenderar att sova varmt.

Med ett avtagbart och tvättbart överdrag är även underhållet enkelt. Dessutom erbjuder Emma en 100-nätters provperiod, vilket ger kunder möjlighet att anpassa sig till madrassen och avgöra om den uppfyller deras förväntningar.

6. Emma – Filip ramsäng

bästa ramsängen

Emma – Filip ramsäng blev vinnaren i vårt test av bästa ramsäng. Det är en väldigt prisvärd säng som levererar en säng av yttersta kvalitet.

Den består av en perfekt blandning av fjädrar och skum och som ger ett oslagbart stöd för optimal kroppshållning. Den är tillverkad av massivt trä och av en punktelastisk Airgocell-skum.

Leveransen är smidig och kommer i 3 lådor. Sängen är dessutom lätt att montera, bara att skruva fast de 6 fötterna. Lägg på bäddmadrassen och allt är klart för en god natts sömn.

7. Emma original skummadrass

bästa skummadrassen

Emma original skummadrass blev vinnaren i bästa skummadrassen och har vunnit nästa alla tester av skummadrasser.

Skummadrassen erbjuder en utmärkt balans mellan komfort och stöd. Det gör den till ett populärt val för en bred publik. Madrassen har tre lager skum: ett andningsbart Airgocell-skumlager överst som hjälper till att reglera temperaturen och ett tryckavlastande minnesskumlager i mitten som formar sig efter kroppen. Slutligen en stödjande bas av HRX-skum som säkerställer madrassens hållbarhet och stabilitet.

En av de stora fördelarna med den är dess förmåga att minska tryckpunkter och erbjuda en jämn viktfördelning. Det kan förbättra sömnkvaliteten för människor med olika sovstilar. Madrassen har också en avtagbar och tvättbar överdrag vilket är en praktisk funktion för att hålla madrassen fräsch över tid.

Skummadrassen är väldigt prisvärd jämfört med andra alternativ och här får du 100 nätters prov samt 10 års garanti.

8. Bestway Venture – Bästa luftmadrass

Bestway Venture Luftmadrass

Bestway Venture Luftmadrass med Inbyggd fotpump – En klassiker som är väldigt prisvärd och lätt att ta med sig.

Bestway Venture luftmadrass är utformad med komfort och bekvämlighet i åtanke. Den har en robust yta som är mjuk att röra vid och ger en stabil sovplats. Den är också utrustad med en inbyggd pump. Det gör det otroligt enkelt att pumpa upp och tömma madrassen. Detta är ett stort plus för campare eller de som ofta har gäster över natten. Den översta delen av madrassen har en flockad yta som inte bara är skön mot huden utan också hjälper till att hålla lakanen på plats.

Hållbarhet

Tillverkad av tjockt, punkteringståligt material så står Bestway Venture upp väl mot slitage och användning över tid. Detta är en viktig faktor för en luftmadrass eftersom det minskar risken för läckor och behovet av frekventa ersättningar.

Användarvänlighet

Den inbyggda pumpen är definitivt en fördel med Bestway Venture. Den möjliggör snabb och enkel upppumpning utan behov av extern utrustning.

Portabilitet

Trots sin hållbarhet och komfort är madrassen relativt lätt och enkel att packa ner. Detta gör den idealisk för både hemmabruk och utomhusäventyr.

Slutsats

Bestway Venture luftmadrass är en utmärkt produkt för de som söker en kombination av komfort, bekvämlighet och hållbarhet. Den är väl lämpad för både hemmabruk och utomhusbruk. Det tack vare sin robusta konstruktion och enkla hantering. Med dess inbyggda pump och pris så är den ett smart val för alla som behöver en pålitlig sovplats.

Se även våra tester av bästa kaffebryggare, tvättmaskin bäst i test eller bäst i test av stekpannor.

Guide för hur du väljer den bästa madrassen

En god natts sömn är avgörande för vår hälsa och välbefinnande, och valet av rätt madrass spelar en central roll i detta. Med det överväldigande antalet alternativ på marknaden kan det dock vara utmanande att navigera och hitta den bästa madrassen för dina specifika behov. Här är några viktiga faktorer att överväga när du väljer en madrass för att optimera din sömnkvalitet.

1. Fasthet och stöd:

En av de viktigaste faktorerna att överväga är madrassens fasthet och dess förmåga att ge stöd åt din kropp. Madrasser finns i olika fasthetsgrader, från mjuk till fast. Valet här beror på dina personliga preferenser och din kroppstyp. Generellt sett behöver personer med ryggproblem oftast en madrass med medium till fast fasthet för att stödja ryggraden korrekt.

2. Madrass typ:

Det finns olika typer av madrasser, inklusive minnesskum, latex, fjäder och hybridalternativ. Varje typ har sina egna egenskaper och fördelar. Minnesskum ger exempelvis tryckavlastning och anpassar sig efter kroppens form, medan fjädermadrasser kan erbjuda en mer fjädrande känsla. En hybridmadrass kombinerar ofta olika material för att maximera fördelarna.

3. Kroppstyp och sömnstil:

Din kroppstyp och hur du vanligtvis sover spelar en stor roll i valet av madrass. Om du är en sido sovare kan en madrass med extra stöd för axlar och höfter vara fördelaktig. Mag-sovare kan dra nytta av en madrass som håller ryggraden i linje. Det är viktigt att ta hänsyn till dessa faktorer för att undvika obekväma nätter och potentiella hälsoproblem.

4. Material och kvalitet:

Kvaliteten på materialen är direkt kopplade till madrassens hållbarhet och komfort. Certifierade material kan säkerställa att madrassen är fri från skadliga ämnen. Undersök också garantivillkoren och följ tillverkarens råd om hur länge madrassen förväntas behålla sin form och komfortnivå.

Att välja rätt madrass är en investering i din hälsa och livskvalitet. Genom att överväga fasthet, madrasstyp och kroppstyp samt vilket material kan du sedan avgöra vad som blir bästa köpet. Kom också ihåg att regelbunden sömn är avgörande för ditt välmående. En väl anpassad madrass kan göra en betydande skillnad när det gäller att uppnå bästa möjliga sömnkvalitet. Ta dig tid att undersöka och prova olika alternativ för att hitta den madrass som passar dig bäst.

Frågor & svar:

Kolla gärna in vårt test av hur man rengör sina glasögon bäst ,bästa våffeljärnet eller bästa airfryer.

Länktips:

JYSK – Madrass guide

Betygsätt den här artikeln

Betyg: 5 / 5. Röster 8

Last Updated on april 13, 2024 by Patrik

Rulla till toppen