Hem » Bästa kaffebryggaren 2024 – Bäst i test

Bästa kaffebryggaren 2024 – Bäst i test

Bästa kaffebryggare - bäst i test

Varmt gott luktande kaffe på morgonen är bland det bästa man kan starta dagen med.

Vi undersökt marknaden baserat på de senaste testerna, recensionerna och konsumentomdömena. Samtliga kaffebryggare i testet är testade av oss och vi har sammanställt allt för att hitta den bryggare som presterat bäst i test, har den bästa designen samt bästa budgetval för att hjälpa dig att välja den som passar just dig. Men vilken kaffekokare är egentligen bäst? – Läs vidare så benar vi ut vilka som blev vinnarna!

Det finns många riktigt dåliga kaffekokare på marknaden. Undvik billiga bryggare som inte brygger kaffet i rätt temperatur och som inte har bra kvalitet på delar eller på maskinen. En kaffebryggare som är ordentlig håller i många år och kommer bli mer lönsam över tid och du får ett riktigt gott kaffe under tiden.

Vi är oberoende i våra tester men om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig.

Kaffebryggare bäst i test – I denna guide

Moccamaster
BÄST I TEST
Moccamaster Automatic


Moccamaster anses ha de bästa kaffebryggarna på marknaden och ännu fler tester har visat på att de gör det godaste kaffet och att bryggarna är gjorda i enastående kvalitet och hållbarhet. Moccamaster Automatic bygger vidare på tidigare modeller och erbjuder en fullfjädrad modell som blev testets vinnare.

Betyg 4,8/5

Melitta Aroma Signature
BÄSTA BUDGET KAFFEKOKARE
Melitta Aroma Signature DeLuxe

Den här kaffebryggaren är ett väldigt bra alternativ till vår vinnare men kostar under hälften så mycket. Det här är en relativt kompakt bryggare i elegant rostfri stålfinish. Den har dessutom LED-lampa som lyser upp vattenbehållaren och den tänds automatiskt när man fyller på vatten.

Betyg 4,6/5

Wilfa WSP2A
DESIGNVAL
Wilfa WSP-2A

Om man vill ha kaffekokaren stående framme i sitt kök så vi har tagit fram den som vi helt enkelt tycker har den bästa designen. Vi har valt en som sticker ut mot den klassiska kaffebryggaren i annan design. Väldigt snygg samt att den gör väldigt gott kaffe!

Betyg 4,4/5

Smeg Kaffekokare
RETRO MODELL
Smeg DC

DCF02WHEU från Smeg är en läcker kaffebryggare i retro design från 50-talet på 1050 watt. Den har en smidig timer funktion med auto-start så att du kan välja när kaffet ska vara klart. Minuspoäng för vattenpåfyllnaden som skulle kunna vara mer praktisk.

Betyg 3,9/5

1. Moccamaster AutomaticBäst i test

Bäst i test Moccamaster Automatic

Bästa kaffebryggaren blev Moccamaster

Det är en bryggare som har blivit en ikon inom kaffevärlden och det med goda skäl. Denna holländsk-tillverkade bryggare är designad för att erbjuda både exceptionell kvalitet och hållbarhet vilket gör den till en favorit för både hemmabruk och för företag. Moccamaster har under många år producerat de absolut bästa kaffekokarna på marknaden och den senaste modellen har alla rätt för att utses till den bästa kaffekokaren.

Designen har givetvis förfinats genom åren fast att dagens utseende speglar ungefär samma format som den första Moccamaster-bryggaren hade i klassisk stil med sin robusta konstruktion. Den är tillverkad av högkvalitativa material som aluminium och BPA-fri plast. Det ger den ett elegant utseende och säkerställer även lång hållbarhet. Designen är snygg, funktionell och användarvänlig med tydliga och enkla kontroller. Det finns flera färgalternativ tillgängliga som gör det enkelt att hitta en modell som passar just din köksinredning.

Hur är den under användning?

Moccamaster är mycket enkel att använda. Den har en enda brytare för att starta bryggprocessen och en annan för att aktivera den varmhållande plattan. Det gör att även den minst tekniskt kunniga personen enkelt kan brygga en perfekt kopp kaffe. Vattenbehållaren är lätt att fylla på och filterhållaren tas ut för enkel åtkomst. Rengöring är enkel tack vare de avtagbara delarna som kan sköljas under rinnande vatten eller placeras i diskmaskinen.

Den har även automatisk avstängning efter 40min. En tid som satts både av brandsäkerhetshänsyn och miljö- och energiskäl.

Men där den verkligen skiner är i kvaliteten på det bryggda kaffet. Den använder en unik bryggmetod som optimerar vattnets kontakt med kaffet. Det resulterar i en perfekt lagom varm och smakrik kopp kaffe. Temperaturen hålls konstant mellan 92-96 grader Celsius under hela bryggprocessen. Det är idealiskt för att extrahera maximal smak utan att få med någon bitterhet. Värmeplattan håller sedan 80-84 grader vilken är en alldeles lagom drick temperatur. Dessutom brygger den en hel kanna (1,25 liter) på bara sex minuter.

Den är byggd för att hålla i många år och tillverkaren erbjuder även en generös garanti samt utmärkt kundservice. Dessutom är reservdelar lätt tillgängliga och utbytbara. Det innebär att bryggaren kan repareras snarare än att behöva ersättas om något skulle gå fel. Inköpskostnaden är högre än andra kaffebryggare men livslängden är även längre.

Slutsats

Moccamaster har länge ansetts ha de bästa kaffebryggarna på marknaden och ännu fler tester har visat på att de gör det godaste kaffet och att bryggarna är gjorda i enastående kvalitet och hållbarhet. Den bygger vidare på tidigare modeller och erbjuder en fullfjädrad modell som är den bästa kaffekokaren nu.

Fördelar:

 • Exakt temperaturkontroll
 • Tyst & snabb bryggning
 • Automatisk avstängning
 • 2 separata värmeelement
 • Hållbar och pålitlig

Nackdelar:

 • Dyrare i inköp men har lång livslängd

2. Melitta Aroma Signature DeLuxeBästa budget kaffebryggare

Melitta Aroma Signature DeLuxe

Den här kaffebryggaren är ett väldigt bra alternativ till vår vinnare från Moccamaster men kostar under hälften så mycket. Vårt budget val gör kaffe av yttersta bästa kvalitet samt har både kalkindikator och avkalkningsprogram som gör den lätt att hålla ren.

Det här är en relativt kompakt bryggare i elegant rostfri stålfinish som har stora chanser att få plats på köksbänken. Den har dessutom LED-lampor som lyser upp vattenbehållaren som tänds automatiskt när man häller vatten i maskinen vilket är praktiskt om det är mörkt. Bryggaren klarar att brygga 10 koppar i taget och har även ett speciellt avkalkningsprogram som man ska köra vid rengöring.

Melitta har integrerat en precis bryggteknik som säkerställer att kaffet bryggs vid optimal temperatur (92-96 grader Celsius) för att maximera smak och arom. Maskinen använder en specialdesignad bryggkammare som garanterar en jämn och effektiv extraktion av kaffets smaker.

Bryggaren har också dubbla värmeelement, en för bryggning och en för att hålla kaffet varmt. Detta garanterar att kaffet alltid hålls vid rätt temperatur utan att smaken påverkas negativt av överhettning. Den har även automatiskt avstängning efter 40min.

Den har testats av bland annat Råd & Rön. Maskinen slutade som testvinnare i en undersökning samt fick toppbetyg i den andra.

Melitta Aroma Signature Deluxe har dessutom tilldelats den gyllene bönan, en kvalitetsstämpel som garanterar att maskinen brygger gott kaffe. Utmärkelsen delades ut av European Coffee Brewing Center.

Fördelar:

 • LED-lampor lyser upp vattenbehållaren
 • Testvinnare i olika tester
 • Avkalkningsprogram

Nackdelar:

 • Saknar timer

3. Wilfa WSP-2A – designval

Wilfa WSP-2A

Oftast har man kaffekokaren stående framme i sitt kök och vi har tagit fram den kaffekokaren som vi helt enkelt tycker har den bästa designen att ha stående framme samt som den sticker ut mot den klassiska kaffebryggaren i bättre design. Väldigt snygg samt att den gör väldigt gott kaffe, brygger en kanna på ca 5min. Den har även automatisk avstängning efter 40min.

Speciell design

Wilfa WSP-2A har en minimalistisk och stilren design som lätt smälter in i de flesta kök. Dess kompakta storlek gör den idealisk för mindre utrymmen, samtidigt som den robusta konstruktionen i rostfritt stål garanterar långvarig användning. Bryggaren är inte bara en praktisk apparat utan också en elegant köksaccessoar.

Med tydliga och lättanvända kontroller gör Wilfa WSP-2A det enkelt att brygga ditt kaffe precis som du vill ha det. Vattenmängden justeras enkelt för att matcha antalet koppar. Den inbyggda timern är en praktisk funktion som låter dig förbereda och ställa in tiden för ditt kaffe bryggande i förväg.

Temperaturen under bryggprocessen är noggrant kontrollerad för att säkerställa optimal extraktion och smakutveckling. Resultatet är ett konsekvent gott kaffe med rätt balans mellan syrlighet och beska. Dessutom klarar bryggaren av att snabbt brygga upp till 1 liter kaffe.

Kaffekokaren är designad med tanke på enkel rengöring. De flesta delar är lätta att ta bort och rengöra och bidrar till en problemfri användning över tid. Regelbunden rengöring och avkalkning rekommenderas för att hålla bryggaren i toppskick och säkerställa den bästa kaffesmaken.

Sammanfattning

Wilfa WSP-2A är en utmärkt kaffebryggare för den som värdesätter både form och funktion. Den erbjuder enastående bryggkvalitet som är lätt att använda och underhålla. Plus även för den eleganta designen som gör den till ett attraktivt tillägg till köket. Om du är på jakt efter en pålitlig och stilfull kaffebryggare som levererar konsekvent gott kaffe så är Wilfa WSP-2A ett väldigt bra alternativ.

Fördelar:

 • Unik design
 • Snabb
 • Automatisk avstängning

Nackdelar:

 • Dyr

4. Smeg DC – Retroval

Smeg Kaffekokare

Bästa kaffebryggaren i retro design

Bryggaren DCF02WHEU från Smeg är en läcker bryggare i retro design från 50-talet på 1050 watt. Den kan brygga 10 koppar (1,25 liter) och kommer med 1m lång kabel med strömkontakt.

Med en smidig timer funktion med auto-start så att du kan välja när kaffet ska vara klart så du kan vakna till doften av nybryggt kaffe. En varmhållningsfunktion hjälper dig även att hålla kaffet varmt upp till 20 minuter och du kan enkelt välja styrka med knappen för aromintensitet. Kaffebryggaren kan även anpassas för vattnets hårdhet och den har även droppspärr och avkalkningsindikator. Inställningarna gör du via en LED-display som även visar klockan.

Lite minuspoäng får den också, för har du dåligt med plats på höjden där kaffekokaren står blir det trångt att fylla på vatten då locket man behöver öppna tar plats. Även fönstret som visar hur mycket vatten man fyller på sitter på sidan som gör att det är svårt att se hur mycket vatten man har fyllt på. Någon som inte heller hjälper till är att kannan tar i locket från kokaren när man ska fylla på vatten och det är svårt att tömma hela kannan i vattentanken.

Med på köpet får du ett kaffemått för malet kaffe och ett åter-användningsbart kaffefilter som gör att du inte behöver använda pappersfilter.

Fördelar:

 • Snygg design
 • Timerfunktion
 • Klocka på displayen
 • Plastfilter – behöver inte använda pappersfilter

Nackdelar:

 • Svåravläst fönster för vatten påfyllning
 • Dålig konstruktion på lock som gör att kannan tar i vid påfyllning av vatten

Läs gärna våra test om bästa madrassen eller bästa dammsugaren.

Hur man bäst kokar kaffe

Kaffe är en av världens mest älskade drycker och att brygga det perfekta kaffet är verkligen en egen konstform. För att uppnå den ultimata koppen kaffe krävs rätt kaffebryggare, teknik och en viss förståelse för kaffets vetenskap. Här följer en kort guide som kan hjälpa dig på vägen:

Först och främst är det viktigt att välja rätt kaffebönor och att använda hela bönor är nyckeln då de behåller sin smak bättre. Färskrostat kaffe ger en mer rik och komplex smakprofil, så se till att välja kaffe som är rostat nyligen för bästa resultat. Olika ursprung ger olika smaker; till exempel kan etiopiska bönor ha blommiga undertoner medan brasilianska kan vara mer nötiga med inslag av choklad.

Förberedning av utrustningen är avgörande för att brygga kaffe av hög kvalitet. En burr-kaffekvarn rekommenderas för en jämnare malning av bönorna. En våg hjälper dig att mäta upp rätt proportioner av kaffe och vatten, vilket är nyckeln till att uppnå en balanserad smakprofil. Valet av kaffebryggare spelar såklart också en stor roll. Det kan vara en droppbryggare, fransk press eller espresso-maskin, beroende på vad om passar dig bäst. För att säkerställa rätt temperatur på vattnet är en vattenkokare med temperaturkontroll idealisk.

Temperaturen är viktig när man brygger kaffe

När det gäller malningen av kaffet är det viktigt att anpassa den efter din valda bryggmetod. För en fransk press bör malningen vara grov medan espresso kräver en finare malning. Att hålla fast vid standardförhållandet 1:16 mellan kaffe och vatten ger vanligtvis bästa resultatet.

Kontroll av vattentemperaturen är också kritisk för att få ut de rätta smakerna från kaffet. Optimal temperatur för bryggning ligger mellan 90-96°C. För varmt vatten kan ge en bränd smak medan för kallt vatten kan resultera i en svag bryggning.

Själva bryggprocessen varierar beroende på vilken typ av kaffebryggare du använder. För droppbryggning, till exempel, börjar du med att värma vattnet till rätt temperatur, mäter upp och maler kaffebönorna och förvärmer sedan bryggaren och filtret. Lägg i det malda kaffet, häll över vattnet i cirkulära rörelser för att säkerställa en jämn extraktion och låt kaffet bryggas i cirka 3-4 minuter.

När kaffet är färdigt är det dags att njuta av det! Servera kaffet direkt efter bryggning för att bevara dess fräschhet. Om smaken inte är helt tillfredsställande så kan du justera mängden kaffe eller vatten till nästa bryggning för att finjustera smaken.

Att brygga det perfekta kaffet kan kräva lite övning och tålamod, men med dessa steg är du på väg att kunna njuta av en utsökt kopp kaffe varje gång. Lycka till och njut av din kaffebryggning!

Vanliga frågor & svar

Kolla även in våra test: stekpanna eller våffeljärn bäst i test.

Länktips:

Råd&Rön – test av kaffekokare

Betygsätt den här artikeln

Betyg: 4.9 / 5. Röster 8

Last Updated on juni 20, 2024 by Patrik

Rulla till toppen