Hem » Bästa ögonkräm – Bäst i test 2024

Bästa ögonkräm – Bäst i test 2024

Bästa ögonkräm - bäst i test

Bästa ögonkräm – Att välja rätt ögonkräm är ett personligt val som varierar beroende på hudtyp, behov och miljömässig påverkan. De är formulerade för att ta itu med områden runt ögonen som är särskilt benägna till fina linjer, rynkor, mörka ringar och svullnad. I den här artikeln utforskar vi olika aspekter som bör beaktas när man väljer en kräm för ögonen samt lyfter fram några av de bästa produkterna på marknaden just nu Det är baserat både på kundrecensioner, dermatologiska rekommendationer och ingrediensernas effektivitet.

Vi är oberoende i våra tester men om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig.

Ögonkräm bäst i test – I denna guide jämför vi:

Clinique

Clinique All About Eyes Rich Cream

Bäst i test ögonkräm
Pris:ca 330
originsginzing-refreshing

Origins GinZing Eye Cream

Bäst mot mörka ringar
Pris:ca 350
Dermallergo-Eyes

Dermallergo Eye Cream

Bäst för känsliga ögon
Pris:ca 230
CeraVe-eye-repair

CeraVe Eye Repair Cream

Bästa budget ögonkräm
Pris:ca 140
Pixi-retinol-eye

Pixi Retinol Eye Cream

Bästa ögonkräm med retinol
Pris:ca 250

1. Clinique All About Eyes Rich Cream – Bäst i test

Clinique All About Eyes Rich Cream

Clinique All About Eyes Rich Cream är en lyxig ögonkräm som utformats för att erbjuda en intensiv återfuktning samtidigt som den bekämpar vanliga ögonområdesbekymmer som mörka ringar, svullnad och fina linjer.

All About Eyes Rich Cream har en rik och fuktgivande formula som kombinerar en mängd aktiva ingredienser designade för att vårda det känsliga ögonområdet. Den innehåller koffein som är en populär ingrediens för att minska svullnad och antioxidanter som hjälper till att skydda huden från miljömässiga skador. Produkten är även rik på botaniska extrakt som bidrar till att stärka hudens naturliga barriär och förbättra hudens elasticitet.

Krämen har en behaglig tjock konsistens som snabbt absorberas av huden utan att lämna en fet känsla. Många uppskattar att den även är oparfymerad vilket är idealiskt för de med känslig hud. Feedback från användare indikerar att regelbunden användning leder till en märkbar minskning av mörka ringar och svullnad samt en förbättring av hudens textur och utseende av fina linjer.

Märkbar minskning av mörka ringar

All About Eyes Rich Cream levererar på sina löften om återfuktning. Många märker en omedelbar förbättring i hur återfuktat och plumpat ögonområdet känns. Över tid rapporterar även användare en minskning av mörka ringar och en dämpning av fina linjer, även om resultaten kan variera beroende på individens hudtyp och utgångsläge.

Produkten kommer i en liten hygienisk burk som är enkel att använda. Med tanke på priset och den lilla mängd produkt som behövs för varje användning så anser vi att Clinique – Eyes Rich Cream erbjuder ett bra värde för pengarna. Särskilt för de som söker en högkvalitativ ögonkräm som riktar sig mot flera tecken på åldrande och trötthet.

Sammanfattning

Clinique All About Eyes Rich Cream står ut som en exceptionell ögonkräm för den som söker efter en intensiv återfuktning samtidigt som den minskar tecken på åldrande och trötthet runt ögonen. Den har en rik formula som är packad med antioxidanter, koffein och botaniska extrakt som tillsammans arbetar för att förbättra ögonområdets utseende. Även om resultatet kan variera så är den allmänna användarfeedbacken mycket positiv. Det gör denna produkt till en pålitlig favorit och bäst allround i testt.

Fördelar:

 • Intensiv återfuktning: Den är särskilt framtagen för att ge djup och långvarig återfuktning till det känsliga ögonområdet. Dess rika formula hjälper till att återfukta och plumpa huden. Det gör att ögonområdet ser mer återvunnet och fräscht ut.
 • Reducerar svullnad: Med ingredienser som koffein så är denna kräm effektiv för att minska svullnad runt ögonen. Koffeinet stimulerar blodcirkulationen och bidrar till ett mer vaket och upplyft utseende.
 • Minimerar mörka ringar: Den arbetar för att minska synligheten av mörka ringar under ögonen. Tack vare en kombination av peptider och naturliga extrakt som förbättrar hudens klarhet och minskar pigmentering.
 • Jämnar ut fina linjer: Formulan innehåller ingredienser som hjälper till att mjuka upp och minska utseendet av fina linjer och rynkor. Med regelbunden användning kan användare märka en märkbar förbättring av hudens textur och elasticitet runt ögonen.
 • Skyddar och stärker hudbarriären: Utöver omedelbar återfuktning och estetiska förbättringar så bidrar denna ögonkräm också till att stärka hudens naturliga barriär. Antioxidanter och botaniska extrakt skyddar mot miljöskador och stödjer hudens hälsa på lång sikt. Vilket gör ögonområdet mer motståndskraftigt mot framtida åldrande och stress.

Nackdelar:

 • Priset: En av de främsta nackdelarna är priset. Överlag är ögonkrämer inte billiga på marknaden och även denna produkt kan kännas dyr för vissa konsumenter. Särskilt för de som söker efter mer budgetvänliga hudvårdsalternativ.

Återförsäljare:

2. Origins GinZing Eye Cream – Bäst mot mörka ringar

Origins GinZing Eye Cream

GinZing Refreshing Eye Cream är bästa ögonkrämen mot mörka ringar

Origins GinZing Refreshing Eye Cream är en livfull ögonkräm som utformats för att omedelbart ljusa upp och revitalisera trötta ögon. Med en blandning av naturliga ingredienser och kraftfulla extrakt så hjälper denna produkt att minska mörka ringar och svullnader.

GinZing Refreshing Eye Cream är framtagen med koffein från kaffe, ginseng och magnoliaextrakt. Koffeinet hjälper till att stimulera mikrocirkulationen runt ögonområdet och det bidrar till en minskning av svullnad och mörka ringar. Ginseng och magnoliaextrakt bidrar med sina energigivande och hudtons-förbättrande egenskaper. Det ger huden en mer jämn och strålande ton.

Ögonkrämen har en lätt och uppfriskande konsistens som absorberas snabbt av huden utan att lämna en klibbig eller oljig känsla. Det rekommenderas att applicera krämen på morgonen och kvällen runt hela ögonområdet för bästa resultat.

Användare uppskattar hur krämen omedelbart gör ögonområdet ljusare och mer upplyft. Den uppfriskande känslan efter applicering är särskilt populär på morgnarna. Då hjälper den för att lysa upp och väcka samt förbereda ögonområdet inför dagen. Många rapporterar även en betydlig minskning av mörka ringar efter regelbunden användning.

Återfuktar och suddar ut mörka ringar under ögonen

När det gäller effektivitet så gör Refreshing Eye Cream ett utmärkt jobb med att återfukta och revitalisera trötta ögon. Dock är det viktigt att notera att resultaten vad gäller minskning av mörka ringar och svullnader kan variera mellan olika individer. För vissa användare kan effekterna vara mer subtila, särskilt om mörka ringar beror på genetiska faktorer.

Med tanke på kvaliteten på ingredienserna och den positiva feedbacken från många användare så anser vi att Origins GinZing Refreshing Eye Cream är relativt prisvärd. Den är inte den billigaste ögonkrämen på marknaden men dess effektivitet och behagliga användarupplevelse rättfärdigar priset för många.

Slutsats

Origins GinZing Refreshing Eye Cream är en dynamisk ögonkräm som levererar på att omedelbart ljusa upp och återfukta trötta ögon. Dess naturliga ingredienser och lättabsorberade formula gör den till en favorit bland den som söker en omedelbar boost. Den har fått speciellt bra betyg mot mörka ringar och svullnader efter regelbunden användning.

Fördelar:

 • Mycket bra betyg mot mörka ringar
 • Innehåller koffein, ginseng och magnoliaextrakt

Nackdelar:

 • Priset – det är en premium produkt

3. Dermallergo Eye Cream – För känsliga ögon

Dermallergo Eye Cream

La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Eye Cream 20ml är bästa ögonkräm för känsliga ögon.

Dermallergo Eye Cream är en kräm som utformats specifikt för att tillgodose behoven hos känslig och allergibenägen hud runt ögonområdet. Med en fokus på att erbjuda lugnande vård, återfuktning och att stärka hudbarriären så har denna produkt snabbt blivit en favorit bland många som kämpar med känslighet och irritation.

Dermallergo Eye Cream är framtagen med La Roche-Posay’s källvatten som är känd för sin naturligt lugnande och antioxidant-rika egenskaper. Denna ögonkräm innehåller även neurosensin som är en peptid som är känd för att minska hudirritation och känslighet. Den innehåller även niacinamid (vitamin B3) som bidrar till att stärka hudens barriär och minskar synligheten av mörka ringar.

Ögonkrämen innehåller inte alkohol eller parfym

Produkten är fri från potentiellt irriterande ämnen som parfym och alkohol. Det gör den idealisk för den med särskilt känslig hud. Den är även oftalmologiskt testad för att säkerställa att den är säker för användning runt det känsliga ögonområdet.

Dermallergo Eye Cream har en lätt icke-fet konsistens som absorberas snabbt in i huden utan att lämna någon klibbig eller oljig efterkänsla. Detta gör den till en utmärkt bas före makeup. För bästa resultat rekommenderas att krämen appliceras morgon och kväll på rengjord hud runt ögonen. Med särskild uppmärksamhet på områden där tecken på irritation och torrhet ofta uppstår.

Många användare rapporterar en märkbar förbättring i hudens känsla och utseende runt ögonen efter regelbunden användning av krämen. Användare med känslig hud uppskattar särskilt produkten för dess förmåga att lugna irritation och minska rodnad utan att orsaka ytterligare känslighet eller obehag. Dess effektivitet vid att minska mörka ringar och svullnad har också fått beröm. Även om resultaten som med alla hudvårdsprodukter kan variera från person till person.

Slutsats

La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Eye Cream erbjuder en effektiv och säker lösning för dem som söker efter en ögonkräm som kan hantera känslighet, irritation och tecken på trötthet. Dess lugnande och stärkande ingredienser som tillsammans med en lätt och behaglig konsistens gör den till en utmärkt ögonkräm för att upprätthålla hudens välbefinnande.

4. CeraVe Eye Repair Cream – Bästa budget ögonkräm

CeraVe Eye Repair Cream

CeraVe Eye Repair Cream är en ögonkräm designad för att återfukta, reparera och återställa hudens naturliga barriär runt det känsliga ögonområdet. Den utvecklades av dermatologer och innehåller en unik formula som kombinerar essentiella ceramider med hyaluronsyra och niacinamid.

Eye Repair Cream utmärker sig med sin icke-irriterande formula som passar även de mest känsliga hudtyperna. Produkten är berikad med tre essentiella ceramider (1, 3, och 6-II) som hjälper till att återställa och bibehålla hudens naturliga barriär. Hyaluronsyra är en annan nyckelingrediens som binder fukt till huden för långvarig återfuktning. Niacinamid hjälper till att lugna huden och kan minska rodnad och irritation.

Den är fri från parfym och är oftalmologiskt testad. Det gör den säker för användning runt ögonen. Dess formula är också godkänd av National Eczema Association. Det betyder att den är lämplig för personer med eksem eller extremt känslig hud.

Smidig kräm med lätt konsistens

Denna ögonkräm är utformad för daglig användning och kan appliceras på morgonen och/eller kvällen. Den har en lätt konsistens som absorberas snabbt utan att lämna en fet eller klibbig känsla. Användare rapporterar att krämen ger omedelbar återfuktning och med tiden hjälper den till att minska uppkomsten av fina linjer och rynkor. Dess förmåga att minska mörka ringar och svullnad under ögonen har också uppmärksammats även om resultaten kan variera från person till person.

Många som använder Eye Repair Cream uppskattar dess milda formula, särskilt de med känslig hud. Användare har rapporterat positiva effekter på både återfuktning och utseendeförbättringar som en minskning av mörka ringar och en mer utvilad look. Dess prisvärdhet jämfört med andra ögonkrämer på marknaden har också noterats som en betydande fördel.

Slutsats

CeraVe Eye Repair Cream är en utmärkt val för alla som söker en effektiv, mild och prisvärd ögonkräm. Dess unika kombination av ceramider, hyaluronsyra och niacinamid erbjuder en omfattande lösning för återfuktning, reparation och skydd av det känsliga ögonområdet. Oavsett om du kämpar med torrhet, mörka ringar eller rynkor så kan CeraVe Eye Repair Cream vara ett bra val.

5. Pixi Retinol Eye Cream

ixi Retinol Eye Cream

Pixi Retinol Eye Cream har blivit en framstående spelare på skönhetsmarknaden, särskilt inom kategorin ögonvård. Denna ögonkräm utlovar inte bara att bekämpa tecken på åldrande runt det känsliga ögonområdet men även att återfukta och mjuka upp huden.

Pixi Retinol är en kraftfullt formulerad ögonkräm med retinol som är ett derivat av vitamin A. Det är välkänt för sina anti-aging egenskaper. Retinol stimulerar hudens naturliga förnyelseprocess och bidrar till att minska synligheten av fina linjer och rynkor. Det hjälper också till att jämna ut hudtonen och förbättra hudens textur runt ögonen.

Utöver retinol innehåller denna kräm även en blandning av närande ingredienser såsom koffein. Den reducerar svullnad genom att stimulera blodcirkulationen. Peptider, som stärker hudens struktur genom att främja kollagenproduktionen och vitamin C som ljusar upp hudtonen och bekämpar skador från fria radikaler.

För att balansera retinolens kraftfulla effekter och säkerställa att huden hålls återfuktad så innehåller krämen också hyaluronsyra. Hyaluronsyra är en superb återfuktare som kan binda upp till 1000 gånger sin vikt i vatten. Det bidrar till att plumpa upp huden och minimera intrycket av fina linjer.

Mild för att användas både morgon och kväll

Pixi Retinol Eye Cream är utformad för att vara mild nog för daglig användning och kan användas både morgon och kväll. Det är dock viktigt att börja försiktigt om du är ny med retinol. Möjligen genom att applicera krämen varannan dag tills din hud anpassar sig. För bästa resultat så applicera en liten mängd kräm runt ögonområdet efter rengöring och undvik direktkontakt med ögonen.

Användare av Pixi Retinol Eye Cream rapporterar ofta en märkbar förbättring av hudens textur och elasticitet samt en minskning av fina linjer och en ljusare hudton runt ögonen. Resultaten blir tydligare över tid och med många som ser betydande förbättringar efter regelbunden användning över flera veckor.

Sammanfattning

Pixi Retinol Eye Cream erbjuder en effektiv lösning för de som söker att bekämpa tecken på åldrande runt ögonen samtidigt som de återfuktar och skyddar huden. Med en balanserad blandning av kraftfulla och närande ingredienser är denna ögonkräm ett utmärkt val för dem som vill integrera retinol i sin ögonkräm utan att kompromissa med mildhet. Som med alla hudvårdsprodukter är det viktigt att ge produkten tid och använda den konsekvent för att se bästa möjliga resultat.

Se även våra andra tester om, bästa ansiktskräm, bästa kollagen eller tandblekning bäst i test.

Köpguide – Så väljer du rätt ögonkräm

När du står inför uppgiften att köpa en ögonkräm så kan det kännas överväldigande med alla tillgängliga alternativ. En kräm för ögonen är en viktig del av din hudvårdsrutin. Då särskilt eftersom huden runt ögonen är tunnare, mer känslig och benägen för tecken på åldrande som fina linjer, rynkor, mörka ringar och svullnad.

Steg 1: Identifiera dina hudproblem

Börja med att bestämma vilka specifika hudproblem du vill adressera. Önskar du att minska uppkomsten av fina linjer och rynkor? Behöver du en lösning för mörka ringar eller svullnad? Eller letar du efter en kräm som huvudsakligen återfuktar? Ditt primära hudvårdsbehov kommer att styra vilken typ av ögonkräm som är bäst för dig.

Steg 2: Förstå viktiga ingredienser

Beroende på dina specifika behov så leta efter krämer med ingredienser som är effektiva för just ditt problem:

 • För fina linjer och rynkor: Sök efter produkter med retinol, peptider och antioxidanter. Dessa ingredienser kan stimulera kollagenproduktionen och förnya hudcellerna.
 • För mörka ringar: Vitamin C, niacinamid (vitamin B3) och koffein är bra för att ljusa upp och minska pigmentering och svullnad.
 • För svullnad: Koffein är också utmärkt för att minska svullnad som tillsammans med ingredienser som arnika och gurkextrakt.
 • För torrhet: Hyaluronsyra, ceramider, och glycerin hjälper till att återfukta och försegla fukt i huden.

Steg 3: Tänk på din hudtyp

Välj en ögonkräm som är lämplig för din hudtyp. Om du har torr hud så kanske du föredrar en rikare och mer återfuktande kräm. För fet hud så leta efter lättare geler eller serumformuleringar som inte täpper till porerna.

Steg 4: Överväg förpackningen

Förpackningens design kan påverka produktens hållbarhet och effektivitet. Pumpflaskor och tuber minskar risken för bakterietillväxt jämfört med burkar som du måste doppa fingrarna i. Mörka eller opaka förpackningar hjälper till att skydda känsliga ingredienser från ljus och luftexponering.

Steg 5: Sätt en budget

Ögonkrämer varierar kraftigt i pris. Bestäm hur mycket du är villig att spendera innan du börjar leta. Kom ihåg att dyrare inte alltid betyder bättre och det finns många prisvärda alternativ som är effektiva.

Steg 6: Läs recensioner och forska

Ta dig tid att läsa recensioner och forskningsprodukter online. Andras erfarenheter kan ge värdefull insikt i en produkts effektivitet och eventuella biverkningar.

Steg 7: Testa produkten

Om möjligt så testa en provstorlek av krämen innan du köper en fullstor produkt. Detta kan hjälpa dig att avgöra om du gillar konsistensen, doften och hur din hud reagerar på produkten.

Slutsats

Att välja rätt ögonkräm kräver eftertanke och forskning. Men att hitta den perfekta matchningen kan göra en stor skillnad för huden runt dina ögon. Genom att följa dessa steg kan du lättare välja en produkt som adresserar dina specifika behov och bidrar till en hälsosam, strålande blick.

Vanliga frågor & svar

Länktips:

Beautifulwithbrains – Test ögonkräm (engelska)

Betygsätt den här artikeln

Betyg: 5 / 5. Röster 5

Last Updated on juni 13, 2024 by Patrik

Rulla till toppen