Hem » Bästa skruvdragaren 2024 -Bäst i test

Bästa skruvdragaren 2024 -Bäst i test

Skruvdragare bäst i test

Det är inte svårt att förstå varför skruvdragaren är ett av de populäraste elverktygen. Det här är ett mångsidigt verktyg som man kan lösa många av de uppgifter vi ställs inför. Det är hemmafixarens kanske mest nödvändiga pryl. Därför tar vi här fram den bästa skruvdragaren som finns på marknaden.

Man använder en skruvdragare att sätta upp tavlor, hyllor och annat man fäster fast. Vissa modeller går även att använda för att borra hål.

Oavsett om du är proffs eller hemmafixare är den en viktig del av verktygslådan. Därför är det också viktigt att du jämför olika varianter för att hitta en maskin som passar just dina behov och byggprojekt.

Vi har testat och gått igenom vilka som är bäst på marknaden och presenterar här 3 alternativ.

Vi är oberoende i våra tester men om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig.

Bästa skruvdragare – bäst i test – I denna guide:

Dewalt
BÄST I TEST
Dewalt DCD791P2

Det är en kraftfull borrskruvdragare med en kolborstfri motor med utmärkt prestanda och ergonomi. Skruvdragaren är trevlig att arbeta med och ligger perfekt i handen. Du får dessutom med två 5,0 Ah Li-Ion-batterier och en multiladdare som är kompatibel med både 18V, 14,4 V och 10,8V-batterier samt flera smarta tillbehör som underlättar användningen ytterligare.

Betyg 4,8/5

Makita
BRA VAL
Makita DDF484RTJ

Den är byggd för professionellt bruk men den också ett utmärkt val för den händiga hemmafixaren.
Skruvdragaren drivs av 18V LXT litiumjonbatterier som erbjuder lång drifttid och snabbladdning. Denna modell levereras med två 18V batterier och en snabbladdare. Batteriindikatorn på handtaget är en praktisk funktion samt att den har 2 led-lampor fram.

Betyg 4,7/5

Einhell
BÄSTA BUDGET SKRUVDRAGARE
Einhell TE-CD 18/2 Li Kit

Denna borrskruvdragare passar för många enklare projekt och har en väldigt bra batteritid men saknar lite styrka så man märker att denna modell tillhör budgetsegmentet. Den levereras med två 18V 1,5 Ah batterier och en snabbladdare och har led-belysning fram.

Betyg 3,9/5

1. DeWalt DCD791P2 – Bäst i test

Dewalt DCD791P2

Enligt vår sammanställning är DeWalt DCD791P2 den bästa 18V skruvdragaren på marknaden just nu.
Dewalt DCD791P2 är en kraftfull borrskruvdragare med en kolborstfri motor med utmärkt prestanda och ergonomi. Den är trevlig att arbeta med och ligger perfekt i handen. Du får dessutom med två 5,0 Ah Li-Ion-batterier och en multiladdare som är kompatibel med både 18V, 14,4 V och 10,8V-batterier samt flera smarta tillbehör som underlättar användningen ytterligare. Plus på att även batterierna går att använda ihop med andra maskiner från DeWalt.
Maskinens ergonomiska design med en balanserad tyngdpunkt och gummigrepp gör att den ligger bra i handen. Du har dessutom en praktisk LED-lampa längst fram på skruvdragaren med tre olika ljusinställningar och det är en praktisk funktion som lyser upp arbetsområdet – perfekt för arbeten i mörka miljöer. Prestandan, ergonomin, dubbla batterier, multiladdare och Dewalts goda rykte med hållbara produkter gör att vi utser den här skruvdragare som segrare.

Fördelar

 • Bra allround-maskin med många funktioner
 • Två 18V 5.0 Ah batterier som ger långvarig drift
 • Hög kapacitet
 • Många praktiska tillbehör medföljer
 • 2-växlad växellåda för längre livslängd
 • Mycket ergonomisk design

Nackdelar

 • Har du andra maskiner i annat märke så passar inte batterierna

2. Makita DDF484RTJ

Makita DDF484RTJ

Det är en sladdlös borrskruvdragare som är en del av Makitas sortiment av elverktyg. Den är gjord för professionellt bruk men tack vare sin användarvänlighet så är den också ett utmärkt val för händiga hemmafixaren.
Den drivs av 18V LXT litiumjonbatterier som erbjuder lång drifttid och snabbladdning. Med en borstlös motor designad för att vara mer effektiv och ha längre livslängd jämfört med traditionella motorer så levererar den upp till 2,000 RPM och ett maximalt vridmoment på 54 Nm. Detta gör den kapabel att hantera en bred variation av borr- och skruvuppgifter med lätthet, från enklare monteringar till mer krävande konstruktionsprojekt.
Dessutom är skruvdragaren utrustad med dubbla LED-lampor som lyser upp arbetsområdet, vilket är särskilt användbart i dåligt upplysta miljöer.
Denna modell levereras med två 18V LXT litiumjonbatterier och en snabbladdare. Batteriindikatorn på handtaget är en praktisk funktion som låter användaren hålla koll på batterinivån för att undvika oväntade avbrott.
Med tillägg av två batterier och snabbladdare erbjuder den stort värde och prestanda som förväntas av ett ledande varumärke som Makita.

Fördelar

 • Lång batteritid och livslängd
 • Softgriphandtag
 • 2st 18V Litiumjon batterier
 • Utmärkt för proffs

Nackdelar

 • Priset

3. Einhell TE-CD 18/2 Li Kit – Bästa budget skruvdragare

Einhell TE-CD 18/2 Li Kit

Denna borrskruvdragare passar för många enklare projekt och har en väldigt bra batteritid men saknar lite styrka så man märker att denna modell tillhör budgetsegmentet. Einhell TE-CD 18/2 Li Kit är en kraftfull och mångsidig sladdlös borrskruvdragare, del av Power X-Change familjen. Den levereras med två 18V 1,5 Ah batterier och en snabbladdare som säkerställer kontinuerlig drift. Den har en tvåväxlad växellåda med ett maximalt vridmoment på 38 Nm och 21 momentinställningar som ger hög prestanda och precision.
Maskinen är välbalanserad och ligger bra i handen samt har en smidig LED-belysning som gör att du ser bättre i mörker. Glid-kopplingen gör att man inte drar i skruven för hårt. Den är bekväm att hålla i med ett ergonomiskt handtag. Den kommer även med en praktisk bältes-klämma.
Power X-Change systemet gör också att batterierna kan användas med andra Einhell verktyg. Det är en stor fördel för de som redan har eller planerar att skaffa fler verktyg från samma serie.

Fördelar

 • Särskild bra verktyg i sin klass
 • Snabbladdare
 • Lätt, endast 1,35kg
 • Kompakt
 • Klarar mycket för sitt pris

Nackdelar

 • Saknar styrka vid tyngre arbeten

Se även våra andra test om bäst i test av strykjärn, bästa dammsugaren, bästa robotgräsklipparen.

Kolla in testerna- testvinnare av skrivare, bästa robotdammsugaren eller brödrost bäst i test.

Skruva rätt

Det är ett av de mest användbara verktygen i en verktygslåda men för att verkligen dra nytta av dess fulla potential behöver du veta hur du använder den korrekt. Här är en guide för att skruva rätt och få ut mer av din maskin.

Förberedelser innan du börjar

 1. Välj rätt skruv och bit: Kontrollera att skruven och bitsen är av rätt typ och storlek för materialet du ska arbeta med. Att använda fel bit kan skada skruven och materialet.
 2. Förborra om nödvändigt: Förhindra att materialet spricker genom att förborrade hål, särskilt när du arbetar med hårda träslag eller plast. Förborra med en borr som är något mindre än skruvens diameter.
 3. Använd rätt momentinställning: Justera skruvdragarens momentinställning beroende på materialet och skruvstorleken. Ett för högt moment kan överdra skruven, medan ett för lågt moment kan resultera i en löst sittande skruv.

Så skruvar du rätt

 1. Rätt position och grepp: Håll maskinen med ett fast grepp och placera bitsen rakt ovanför skruven. En vinkel på bitsen kan leda till att skruven går snett eller att bitsen slinter.
 2. Starta långsamt: Börja skruva med låg hastighet för att försäkra att skruven får fäste i materialet. Öka sedan hastigheten gradvis. Att starta för snabbt kan leda till att skruven inte får ordentligt fäste.
 3. Tryck med måttlig kraft: Applicera jämnt tryck när du skruvar, men undvik att trycka för hårt. Låt maskinens motor göra arbetet. För mycket tryck kan skada skruven eller materialet.
 4. Var uppmärksam på motstånd: Sluta skruva när du känner att skruven sitter fast ordentligt. Fortsätter du att skruva kan skruven överdras och materialet skadas. Detta är särskilt viktigt när du skruvar i mjuka material som gips eller MDF.

Tips för att få ut ännu mer

 1. Underhåll din maskin: Rengör bits och håll den fri från damm och smuts. Ladda batteriet regelbundet om du har en batteridriven modell och byt ut slitna delar vid behov.
 2. Använd rätt tillbehör: Det finns många olika bitar och tillbehör som kan göra din maskin ännu mer mångsidig. Investera i ett bra bitset som täcker alla vanliga skruvtyper och storlekar.
 3. Lär känna din skruvdragare: Ta dig tid att läsa igenom bruksanvisningen och förstå alla funktioner och inställningar på din modell. Många modeller har extra funktioner som kan vara mycket användbara beroende på vilka projekt du arbetar med.
 4. Öva på olika material: Skruva i olika typer av material för att förstå hur din skruvdragare beter sig. Detta ger dig en bättre känsla för hur mycket kraft och hastighet som behövs för olika jobb.
 5. Säkerhet först: Använd alltid skyddsglasögon och handskar vid behov. Se till att arbetsområdet är väl upplyst och att du har en stabil arbetsyta.

Sammanfattning

Att skruva rätt handlar om mer än att bara dra åt en skruv. Genom att förbereda dig väl, använda rätt tekniker och underhålla din maskin så kan du förlänga livslängden på dina verktyg och få bättre resultat i dina projekt. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren hantverkare, kan dessa tips hjälpa dig att få ut mer av din skruvdragare och göra ditt arbete både effektivare och roligare.

Skillnaden mellan 12V och 18V

En skruvdragare är ett kraftfullt och mångsidigt verktyg som används för att dra åt eller lossa skruvar. Dess styrka och prestanda kan variera beroende på dess volt-klassificering, med 12V och 18V som två av de vanligaste alternativen. Här utforskar vi hur stark den kan vara och vad som skiljer en 12V från en 18V skruvdragare.

Styrkan

Styrkan i en skruvdragare bestäms huvudsakligen av två faktorer: moment (torque) och rotationshastighet (RPM). Momentet mäts i Newtonmeter (Nm) och anger hur mycket kraft den kan applicera på en skruv. Rotationshastigheten mäts i varv per minut (RPM) och påverkar hur snabbt maskinen kan arbeta.

Generellt sett innebär en högre voltklassificering (som 18V jämfört med 12V) att maskinen har en starkare motor. Det kan leverera mer moment och högre hastighet. Detta gör det lättare att arbeta med hårdare material och större skruvar.

Skillnaden mellan 12V och 18V

 1. Kraft och Moment:
  • 12V Skruvdragare: Dessa är idealiska för lättare arbeten som att sätta ihop möbler eller hänga upp hyllor. De har vanligtvis ett moment på cirka 20-30 Nm. De är mindre och lättare, vilket gör dem enkla att hantera och perfekta för jobb i trånga utrymmen.
  • 18V Skruvdragare: Dessa är mer kraftfulla och kan hantera tyngre arbetsuppgifter som att bygga terrasser eller arbeta med hårdare träslag och metall. De har ofta ett moment på över 50 Nm och kan ibland nå upp till 70 Nm eller mer. De är större och tyngre, men deras extra kraft gör dem mycket effektiva för tuffare jobb.
 2. Batteritid och Kapacitet:
  • 12V: Har mindre batterier som vanligtvis håller tillräckligt länge för mindre projekt. De är också snabbare att ladda, vilket minimerar stilleståndstiden.
  • 18V: Har större batterier med längre drifttid, vilket är fördelaktigt för större och mer krävande projekt. De kan dock ta längre tid att ladda fullt.
 3. Vikt och Ergonomi:
  • 12V: De är lättare och mer kompakta, vilket gör dem bekväma att använda under längre perioder och i trånga utrymmen.
  • 18V: Tyngre och större, vilket kan vara ansträngande vid långvarig användning, men deras ergonomiska design och balans gör dem ändå relativt bekväma att arbeta med.

Sammanfattning

Valet mellan en 12V och en 18V skruvdragare beror på de specifika behoven i ditt projekt. För lättare, mindre krävande uppgifter är en 12V tillräcklig och erbjuder bekvämligheten av att vara lätt och kompakt. För tyngre och mer intensiva arbeten är en 18V det bättre valet tack vare dess överlägsna kraft och batteritid. Att förstå skillnaderna mellan dessa två typer av skruvdragare hjälper dig att välja rätt verktyg för dina behov och gör ditt arbete både effektivare och roligare.

All fakta om vår så uppskattade skruvdragare

I dagens samhälle, där hemmaprojekt och DIY-trender ökar i popularitet så har skruvdragaren blivit ett oumbärligt verktyg i många hushåll och verkstäder. Men vad är det som gör den så uppskattad och oumbärlig? Här presenterar vi allt du behöver veta om detta fantastiska verktyg.

Vad är en skruvdragare?

Det är ett elverktyg som används för att dra åt eller lossa skruvar. Den kan drivas av batteri eller elektricitet och finns i olika storlekar och modeller som är anpassade för olika typer av jobb. De mest populära modellerna är batteridrivna. Det gör dem extremt portabla och praktiska för både små och stora projekt.

Historien

Dess historia börjar i början av 1900-talet när de första elektriska skruvdragarna introducerades. De tidiga modellerna var tunga och otympliga, men teknologin har utvecklats avsevärt sedan dess. Idag är enheterna lätta, kraftfulla och mycket användarvänliga. De moderna varianterna är ofta utrustade med litiumjonbatterier som ger längre batteritid och snabbare laddning.

Varför är skruvdragaren så uppskattad?

 1. Mångsidighet: De används för en mängd olika uppgifter, från att sätta ihop möbler till att bygga stora strukturer. Med olika bitar och tillbehör kan samma skruvdragare användas för olika material som trä, metall och plast.
 2. Effektivitet: Med en skruvdragare kan du spara tid och ansträngning jämfört med att använda en vanlig skruvmejsel. Den elektriska kraften gör att du kan skruva i och ur skruvar snabbt och med minimal fysisk ansträngning.
 3. Precision: Moderna maskiner har ofta inställbara momentkontroller som gör att du kan justera hur mycket kraft som appliceras. Detta är särskilt viktigt för att undvika att överdra skruvar eller skada materialet du arbetar med.
 4. Bärbarhet: De batteridrivna modellerna är extremt portabla, vilket gör det enkelt att ta med sig verktyget till olika arbetsplatser eller använda det i områden utan strömförsörjning.

Hur väljer man rätt maskin?

När du ska välja rätt maskin för dig så finns det några viktiga faktorer att överväga:

 • Batteritid och laddningstid: Om du väljer en batteridriven modell, se till att batteriet håller länge och laddar snabbt.
 • Kraft och momentkontroll: Beroende på vad du ska använda maskinen till så välj en modell med tillräcklig kraft och justerbar momentkontroll.
 • Ergonomi: Välj en skruvdragare som är bekväm att hålla och använda under längre perioder.
 • Tillbehör och bitar: Kontrollera att den kommer med ett bra urval av bitar och tillbehör för de typer av jobb du planerar att göra.

Sammanfattning

Det är ett oumbärligt verktyg för både hemmaproffs och yrkesverksamma. Dess mångsidighet, effektivitet och portabilitet gör den till en favorit i verktygslådan. Med den rätta maskinen så kan du hantera allt från enkla hushållsreparationer till avancerade byggprojekt med lätthet och precision. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren hantverkare så kommer en bra skruvdragare att spara dig tid och ansträngning och göra ditt arbete roligare och mer effektivt.

Vanliga frågor

1. Vad är en skruvdragare och hur fungerar den?

Det är ett elverktyg som används för att dra åt eller lossa skruvar. Den fungerar genom att en elektrisk motor driver en roterande bit, vilken passar in i skruvens huvud och applicerar vridmoment för att skruva in eller ur skruven.

2. Vad är skillnaden mellan en sladdlös och en sladdbunden maskin?

 • Sladdlös: Drivs av batterier, vilket gör den portabel och bekväm att använda var som helst utan att vara begränsad av en sladd.
 • Sladdbunden: Kräver att den är ansluten till ett eluttag, vilket kan begränsa rörligheten men erbjuder konstant strömförsörjning utan att behöva laddas.

3. Hur väljer jag rätt skruvdragare för mitt projekt?

Beroende på arbetsuppgift och material kan du behöva en skruvdragare med olika specifikationer. Tänk på:

 • Voltstyrka: Högre volt (t.ex. 18V) ger mer kraft, vilket är bättre för tuffare jobb. Lägre volt (t.ex. 12V) räcker för lättare uppgifter.
 • Momentkontroll: Justerbar momentinställning är användbar för att undvika överdragning av skruvar.
 • Batteritid och laddningstid: Viktigt för sladdlösa modeller, särskilt vid långvariga projekt.

4. Vad är skillnaden mellan 12V och 18V skruvdragare?

 • 12V: Lättare och mindre, lämplig för enklare jobb som montering av möbler och mindre reparationer.
 • 18V: Mer kraftfull och kan hantera tyngre och mer krävande uppgifter som byggprojekt och arbete med hårdare material.

5. Hur underhåller jag min maskin?

 • Rengöring: Torka av den efter användning för att hålla den fri från damm och smuts.
 • Kontrollera och byt ut slitna delar: Byt ut bits och batterier vid behov för att säkerställa optimal prestanda.
 • Förvara korrekt: Förvara skruvdragaren på en torr plats och undvik extrema temperaturer.

6. Vad är momentkontroll och varför är det viktigt?

Momentkontroll låter dig justera kraften som skruvdragaren applicerar på skruven. Detta är viktigt för att undvika att skruven dras åt för hårt, vilket kan skada materialet eller skruven, och för att säkerställa att skruven sitter fast ordentligt utan att lossna.

7. Kan jag använda min maskin för borrning?

Många maskiner är kombinerade med borrfunktion och kan användas för lättare borrning i material som trä och plast. Kontrollera att din enhet har denna funktion och använd rätt typ av borrbits.

8. Hur lång tid tar det att ladda en sladdlös modell?

Laddningstiden varierar beroende på modell och batterityp, men de flesta moderna maskiner med litiumjonbatterier tar mellan 30 minuter och 2 timmar att ladda fullt.

9. Vad ska jag göra om min skruvdragare inte fungerar?

 • Kontrollera batteriet: Se till att det är laddat och korrekt insatt.
 • Inspektera bitsen: Se till att de inte är slitna eller skadade.
 • Kontakta tillverkaren: Om problemet kvarstår kan det behövas professionell reparation eller byte.

10. Är det säkert att använda den?

Ja, de är säkra att använda om du följer grundläggande säkerhetsåtgärder:

 • Använd skyddsglasögon och handskar vid behov.
 • Använd rätt bit för skruven och materialet.
 • Se till att arbetsområdet är väl upplyst och att du har en stabil arbetsyta.

Genom att följa dessa riktlinjer och använda din skruvdragare korrekt kan du säkerställa att den fungerar effektivt och säkert för alla dina projekt.

Om du behöver hjälp med finansiering så har vi gått igenom de bästa räntorna på privatlån.

Läs mer om bästa trådlösa hörlurar, vilken som blev bästa eltandborste eller testvinnare av steamers.

Last Updated on juni 13, 2024 by Patrik

Rulla till toppen