Hem » Bästa locktången 2024 – Bäst i test

Bästa locktången 2024 – Bäst i test

Bästa Locktången 2023 - Bäst i test

Bästa locktången – Vi går här igenom de absolut bästa locktängerna på marknaden just nu.

En guide till de bästa locktängerna

Hitta ditt perfekta vapen för lockigt hår – Att skapa perfekta lockar kräver inte bara skicklighet utan också rätt verktyg. En locktång är en oumbärlig följeslagare för alla som älskar att experimentera med lockigt hår. Men med så många alternativ på marknaden kan det vara överväldigande att välja den bästa locktången för dina behov. I denna guide kommer vi att utforska och recensera några av de bästa locktängerna tillgängliga, så att du kan skapa vackra lockar utan krångel.

Vi är oberoende i våra tester men om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig.

1. GHD Creative Curl Wand – Bäst i test

GHD Creative Curl Wand - Test bästa locktången

Vi tycker att Dyson Airwrap är i det dyraste laget och har därför valt vår testvinnare från GHD. Den är ett riktigt bra alternativ och när vi även väger in priset så gör det att den blir vår vinnare. Med sin banbrytande teknologi och eleganta design har denna locktång snabbt blivit ett favoritval bland stylister och hårälskare världen över. GHD Creative Curl Wand är utrustad med den senaste tri-zone-teknologin. Det innebär att den är designad för att skapa jämnt fördelad värme genom hela stylingprocessen. Detta är avgörande för att skapa långvariga lockar utan överdriven värmeskada. Den koniska formen gör det möjligt att skapa lockar i olika storlekar och ger dig friheten att experimentera med olika stilar.

Fördelar:

 • Höga konsument betyg
 • Snabb uppvärmning
 • Keramisk teknologi
 • Automatisk avstängningsfunktion

Nackdelar:

 • Inga uppenbara nackdelar

Bästa återförsäljare:

2. Dyson Airwrap Multi-Styler Complete – premiumval

Dyson Airwrap

Dyson Airwrap använder sig av den senaste luftströmstekniken för att skapa lockar och vågor utan att skada håret. Den har snabbt blivit en av de mest omtalade och eftertraktade hårstylingverktygen på marknaden och med goda skäl. Den här innovativa stylingenheten kombinerar flera funktioner i ett enda verktyg och utnyttjar Dysons banbrytande teknologi för att skapa fantastiska frisyrer utan överdriven värme och skador på ditt hår. Låt oss ta en närmare titt på varför Dyson Airwrap har blivit en favorit bland hårälskare världen över. Den är inte billig men bäst bland locktängerna och vårt premiumval.

Fördelar:

 • Testvinnare hos många bäst i test
 • Luftflödesteknik skyddar håret mot värme
 • Levereras med flera tillbehör för olika stylingbehov
 • Snabb och effektiv

Nackdelar:

 • Dyr

3. OBH Nordica

OBH Nordica - bästa locktången

OBH Nordica Björn Axén Tools Touch Curler – har tagits fram i samarbete med Björn Axén stylister. Den ger dig medelstora och väldigt fina lockar – på ett enkelt sätt. Den är enkel att använda och har keramisk keratin beläggning, samt även valbar värmeinställning

4. Remington silk curling wand

Remington silk curling wand

Locktången Silk Curling Wand från Remington är den perfekta locktången för att skapa perfekta lockar som kommer hålla länge! Den har keramisk beläggning som gör att lockarna blir väldigt lena. Tången är koniskt formad så att lockarna blir mer levande och naturliga. Smalaste delen är 13 mm bred och den tjockaste är 25 mm. Du kan dessutom anpassa lockens storlek beroende på var du tvinnar håret på tången

5. BaByliss Salon Brilliance

BaByliss Salon Brilliance

BaByliss salon brilliance är en högkvalitativ locktång som överraskar med alla sina fördelar och även med sitt låga pris. Den har en tjocklek på 28 millimeter. Den skapar snabbt lockar och vågor som håller länge. Den har även en superpolerad och extra lång cylinder i äkta titanium som värmer upp håret extremsnabbt.

Se även våra andra tester som tar fram den bästa ansiktskrämen – eller vilken hårtrimmer som är bäst i test.

Kolla in våra bäst i test av mascara eller vilken som är bästa rakapparaten.

Konsten att använda locktången rätt – Bästa locktången

Lockigt hår har en magisk förmåga att framhäva personlighet och lägga till en extra dimension till din stil. Att använda en locktång är ett kraftfullt verktyg för att skapa allt från subtila vågor till livliga lockar. I denna omfattande guide kommer vi att utforska konsten att använda locktången rätt. Dela experttips och svara på vanliga frågor för att hjälpa dig bli mästare på att skapa vackra, lockiga frisyrer.

Varför använda en locktång?

Att välja rätt verktyg är nyckeln till att skapa snygga lockar. En locktång ger dig precision och kontroll över stylingprocessen, vilket gör det möjligt att skapa olika typer av lockar och vågor. Här är några skäl till varför en locktång kan vara ditt bästa stylingvapen:

 • Mångsidighet: En locktång erbjuder många möjligheter, från tighta lockar till avslappnade vågor, vilket ger dig flexibilitet att anpassa din look efter olika tillfällen.
 • Stylingkontroll: Med en locktång kan du exakt styra formen och storleken på dina lockar, vilket gör det lättare att skapa den önskade stilen.
 • Hållbarhet: Locktångens resultat håller ofta längre än om du använder andra metoder, vilket gör den idealisk för långvariga frisyrer.

Hur använder man en locktång – steg för steg guide – bästa locktången

För att bli en mästare på att använda locktång, följ dessa steg:

Steg 1: Förberedelse

Börja med att tvätta och torka håret. Applicera värmeskyddsspray för att skydda håret från skador.

Steg 2: Dela upp håret i sektioner

Del upp håret i sektioner. Detta gör det enklare att arbeta med och säkerställer att alla delar av håret stylas jämnt.

Steg 3: Justera temperaturen

Anpassa temperaturen på locktången efter din hårtyp. Finare hår kräver lägre värme, medan tjockare hår kan kräva högre temperaturer.

Steg 4: Locka håret sektion för sektion

Ta små sektioner av håret och linda dem runt locktången. Håll varje sektion i några sekunder innan du släpper för att skapa lockar. Upprepa processen tills allt hår är stylat.

Steg 5: Fixera med hårspray

Avsluta med att applicera hårspray för att fixera lockarna. Det hjälper för att ge dem extra hållbarhet så det håller under hela dagen.

Experttips för perfekta lockar med bästa locktången

 1. Använd rätt storlek: Välj locktångens storlek beroende på vilken typ av lockar du vill skapa. Smalare locktänger ger tightare lockar, medan bredare ger lösa vågor.
 2. Variera riktningen: För en mer naturlig look, variera riktningen på lockarna. Enkelt sagt, linda vissa sektioner framåt och andra bakåt.
 3. Arbeta med mindre sektioner: Genom att arbeta med mindre sektioner av håret får du mer kontroll över stylingprocessen och skapar jämnare lockar.
 4. Investera hellre i kvalitet: En högkvalitativ locktång minimerar risken för skador och ger mer professionella resultat. Var beredd att investera i ett pålitligt märke.

Läs mer om bästa tandkrämerna eller vilket schampo som är bäst mot mjäll.

Vanliga frågor om att använda locktång:

Fråga 1: Kan jag använda locktång på alla hårtyper?

Ja, locktänger är vanligtvis anpassningsbara för olika hårtyper. Det är dock viktigt att anpassa värmen efter din specifika hårtyp för att undvika överdriven värmeskada.

Fråga 2: Hur länge ska jag hålla håret runt locktången?

Tiden varierar beroende på hårtyp och den önskade lockstilen. Generellt sett räcker det att hålla varje sektion runt locktången i 5-10 sekunder.

Fråga 3: Kan jag använda locktång på kort hår?

Ja, många locktänger är utformade för att fungera bra på kort hår. Välj en locktång med mindre diameter för att skapa tighta lockar på kortare längder.

Summering av bästa locktången

Genom att använda en locktång kan du skapa och forma håret precis som du vill. Med rätt teknik och verktyg kan du skapa fantastiska lockar som kompletterar din stil och personlighet. Genom att följa våra steg-för-steg riktlinjer och använda experttipsen vi har gått igenom så kommer du snabbt att bli en mästare på att använda locktången. Så, låt kreativiteten flöda och skapa magi!

Länktips:

Testfakta

Se även våra andra tester: Ögonkräm bäst i test

Betygsätt den här artikeln

Betyg: 5 / 5. Röster 6

Last Updated on maj 6, 2024 by Patrik

Rulla till toppen