Hem » Bästa skrivare för hemmabruk – Bäst i test 2024

Bästa skrivare för hemmabruk – Bäst i test 2024

Bäst i test skrivare

Bästa skrivaren för hemmabruk – Stor genomgång av skrivare – Allt du behöver veta vid köp av skrivare. Vi tar fram vilken som blir ”bäst i test” i flera olika kategorier. Vi reder ut begreppen och hjälper er hitta rätt bland de bästa skrivarna på nätet.

Det finns många olika sorters skrivare att välja mellan – multifunktionsskrivare, bläckstråleskrivare, laserskrivare, fotoskrivare, 3D-skrivare, skrivare med scanner. Vi har sammanställt vilka skrivare som blivit utsedda till bäst i test i de olika kategorierna. Ta här del av vår stora köpguide för att välja rätt!

Ska man välja bläckstråleskrivare eller laserskrivare? Det beror på vad man ska använda skrivaren till. Ska du skriva ut foton eller högupplösta bilder så rekommenderar vi att välja bläckstråleskrivare. Skriver du mest ut text dokument så passar laserskrivare bättre.

Vi är oberoende i våra tester men om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig.

Bästa skrivare 2024 – I denna guide:

Multifunktionsskrivare – Bäst i test – Canon Maxify GX6050
Bästa Bläckstråleskrivaren – Canon Pixma iP8750
Skrivare till hemmakontoret – Testvinnare – Canon Maxify GX5050
Bästa Laserskrivaren färg – HP Color Laser 150NW
Bästa Laserskrivare mono (svart/vit) – Brother HL-L2445DW
Budget skrivare – Bäst i test – Canon Pixma TS3450
Fotoskrivare – Bäst i test – Epson SureColor SC-P900
Bästa 3D Printer – AnkerMake M5 3D

Multifunktionsskrivare – Bäst i test

Canon Maxify GX6050

Bästa multifunktionsskrivare har vi utsett till Canon Maxify GX6050. Det är en allt-i-ett-färgbläckstråleskrivare som passar till både till kontoret och för hemmabruk.

Canon Maxify GX6050 är en multifunktionell skrivare som erbjuder utskrift, kopiering, skanning, och är utrustad med Canons MegaTank-system som möjliggör högkapacitetsutskrift med låg kostnad per sida.. Den är välbyggd och har en mängd användbara funktioner, inklusive en pekskärm, en automatisk dokumentmatare och dubbel skanning.

Med imponerande bläckbehållare som klarar utskrifter på upp till 14 000 (21 000 i ekonomiläge) färg sidor och 6 000 (9 000 ekonomiläge) svarta sidor så är den mycket kostnadseffektiv.

Utskriftskvaliteten är skarp och klar, tack vare det pigmentbaserade bläcket som är idealiskt för textdokument. Den har en utskriftshastighet på cirka 24 sidor per minut för svartvitt och 15,5 sidor för färg och det är tillräckligt snabbt för de flesta kontorsbehov.

Kompakt och robust skrivare

Designmässigt är GX6050 kompakt och robust, vilket gör den lättplacerad även i mindre utrymmen. Den 2,7-tums LCD-skärmen underlättar navigering och kontroll, även om en större skärm hade förbättrat användarvänligheten ytterligare.

Med stöd för trådlös anslutning som Wi-Fi och Ethernet, samt mobil utskrift via Canon PRINT-appen, Apple AirPrint och Google Cloud Print så är den mycket flexibel och enkel att integrera i moderna arbetsmiljöer.

Istället för vanliga bläckpatroner så har Maxify GX6050 påfyllningsbara bläckbehållare. Den levereras med fyra bläckflaskor i lådan som är tillräckligt för 6 000 svarta och 14 000 färgsidor. Detta gör att den är dyrare än de flesta A4-bläckstråleskrivare vid inköp. Med det höga priset får du en skrivare av hög byggkvalitet och lyxiga funktioner samt tillräckligt med bläck för att rättfärdiga det höga priset.

Med den här skrivaren kan du scanna, kopiera och skriva ut. Skrivaren saknar förvisso fax men samtidigt är det en utgången teknik som inte används längre så det borde inte påverka köpet. Men måste du ha fax så kostar det ca 1000kr mer och då heter modellen GX7050 istället.

Fördelar:

 • Kostnadseffektiv
 • Stöd för utskrift, kopiering och skanning
 • Anslutningsmöjligheter
 • 2,7-tums LCD-skärm som underlättar navigering

Nackdelar:

 • Saknar fax

Bästa Bläckstråleskrivaren

Canon Pixma iP8750

Bästa bläckstråleskrivaren i vårt test blev Canon Pixma iP8750

Pixma iP8750 är relativt prisvärd för en A3+ skrivare. Den har stöd för Wi-Fi samt kompatibel med Apple Airprint och Google Cloud print men saknar Ethernet-port och dubbelsidig utskrift. Den kan skriva ut fina foton och bilder med en mycket hög upplösning och skriver ut foton med upp till 9 600 x 2 400 dpi.

iP8750 använder ett sex patronsystem, varje patron kan bytas individuellt så du behöver inte kasta en halvfull behållare bara för att du har använt upp en färg. Den har även en grå bläckpatron som förbättrar nyansövergångar och ger mer exakta färger samt bättre svartvita utskrifter. Detta gör den idealisk för både färg- och svartvita foton. Patronerna finns i både vanliga och XL-storlekar.

Skrivaren erbjuder trådlös utskrift via Wi-Fi och gör det enkelt att skriva ut från flera olika enheter som smartphones och surfplattor. Den har stöd för appar som Canon PRINT, Apple AirPrint och Google Cloud Print. Den har också stöd för utskrift via USB och PictBridge.

Fördelar:

 • A3+ utskrifter
 • Hög utskriftskvalitet på 9600 x 2400 dpi
 • 6-färgssystem ger exceptionellt detaljrika och färgkorrekta utskrifter
 • Trådlös anslutning

Nackdelar:

 • Saknar scanner och ethernet

Nackdelar: Enbart skrivare, ingen scanner och saknar ethernet.

Skrivare till hemmakontoret – Testvinnare

Canon Maxify GX5050

Bästa skrivaren till hemmakontoret blev Canon Maxify GX5050 och är lillebror till GX6050.

Canon Maxify GX5050 är en effektiv och kostnadseffektiv skrivare som riktar sig mot små företag eller hemmakontor som har behov av hög volymutskrift. Denna skrivare använder Canons MegaTank-system som innebär att den har stora påfyllningsbara bläckbehållare som minskar behovet av frekventa bläckbyten och erbjuder en mycket låg kostnad per sida.

GX5050 har en mycket imponerande utskriftskapacitet. Med en enda uppsättning bläckflaskor kan skrivaren producera upp till 14 000 sidor i färg och 6 000 sidor i svartvitt och det gör den till ett idealiskt val för kontor med stora utskriftsbehov. Dessutom levererar den skarpa och tydliga utskrifter med en utskriftsupplösning på upp till 600 x 1200 dpi.

Skrivaren är designad för att vara användarvänlig och har ett enkelt och robust gränssnitt. Den erbjuder både trådlös och trådbunden anslutning, inklusive Wi-Fi, Ethernet och USB. Det gör det enkelt att skriva ut från olika enheter och plattformar. Mobil utskrift stöds också via Canon PRINT-appen, Apple AirPrint och Google Cloud Print.

Den är lillebror till GX6050 och den stora skillnaden är att GX5050 saknar scanner. Behöver du scanner så kolla istället in bästa multifunktionsskrivaren GX6050 lite högre upp på sidan.

Fördelar:

 • Mycket låg kostnad per sida tack vare Canons MegaTank-system
 • Bra anslutningsmöjligheter
 • Bläckpatroner som klarar 14 000 sidor i färg och 6 000 sidor i svartvitt

Nackdelar:

 • Saknar scanner

Bästa Laserskrivaren färg

HP color Laser 150nw

Bästa laserskrivaren färg blev HP Color Laser 150NW som är en laserskrivare i färg som är liten och prisvärd.

Skrivarens kompakta design gör den lämplig för mindre arbetsutrymmen. Byggkvaliteten är robust och ger ett pålitligt intryck samt levererar imponerande färgutskrifter. Bilderna är skarpa och färgerna är levande. Textutskrifter är tydliga och lättlästa även vid små teckenstorlekar. Det är definitivt en pålitlig skrivare för dem som behöver högkvalitativa utskrifter.

Den är enkel att installera och att använda och kommer med stöd för trådlös anslutning via Wi-Fi. Det gör det möjligt att skriva ut från olika enheter och platser. Den stöder också mobil utskrift via HP Smart-appen, Apple AirPrint och Google Cloud Print och det ger flexibilitet och bekvämlighet. Skrivhastigheten är snabb och den hanterar enkelt stora utskriftsjobb. Installationen var smidig, och skrivaren har visat sig vara pålitlig under vår användning.

HP Color Laser 150NW en pålitlig och effektiv färglaser-skrivare. Den imponerar med sin utskriftskvalitet, snabba prestanda och användarvänliga design. Med tanke på dess pris och funktioner är det ett bra val för dem som behöver pålitliga färgutskrifter.

Fördelar:

 • Levererar högkvalitativa färgutskrifter
 • Trådlös anslutning via HP Smart-appen, Apple AirPrint och Google Cloud Print
 • Kompakt design

Nackdelar:

 • Saknar scanner

Bästa återförsäljare:

Bästa Laserskrivare mono

Brother HL-L2375DW

Bästa laserskrivare mono blev Brother HL-L2445DW

Brother HL-L2445DW är en svartvitt laserskrivare som en pålitlig arbetsmaskin för hemmakontoret eller mindre företag.

Skrivarens design är enkel och funktionell och gör den idealisk för arbetsmiljöer där effektivitet är nyckeln. Den kompakta storleken gör den lätt att placera på arbetsbordet. Byggkvaliteten är robust och skrivaren ger intrycket av att vara hållbar och pålitlig över tid.

Skrivhastigheten är snabb och effektiv, vilket gör den lämplig för kontorsmiljöer med utskriftsbehov. Den har stöd för dubbelsidig utskrift vilket hjälper till att minska pappersanvändningen och är en miljövänlig funktion.

Den har både trådbunden och trådlös anslutning. För den som inte behöver färgutskrifter är detta definitivt en kostnadseffektiv lösning för affärsdokument och kontorsutskrifter.

Sammanfattningsvis är Brother HL-L2445DW en utmärkt mono laserskrivare för användare som behöver snabb och kostnadseffektiv utskrift. Dess högkapacitetsfack och trådlösa anslutningsmöjligheter gör den till en praktisk lösning för kontorsmiljöer, även om den saknar de multifunktionella egenskaper som vissa användare kan behöva.

Fördelar:

 • Snabb utskriftshastighet
 • Automatisk dubbelsidig utskrift
 • Hög kapacitet

Nackdelar:

 • Endast utskrift

Budget skrivare – Bäst i test

Canon Pixma TS3450

Billigaste skrivaren i testet är vår vinnare i budget klassen – Canon Pixma TS3450

Canon Pixma TS3450 är en prisvänlig bläckstråleskrivare som marknadsförs som en allt-i-ett-lösning för hemmakontor och vardagliga utskriftsbehov. Den erbjuder utskrift, skanning och kopiering och det gör den till en praktisk allt-i-ett-enhet för dagliga utskriftsbehov. Med en kompakt och stilren design passar den lätt in i mindre arbetsutrymmen. Efter att ha använt skrivaren i några veckor är vi väldigt nöjda med tanke på priset vi gav för den.

Skrivarens kompakta design gör den idealisk för trånga utrymmen. Byggkvaliteten är acceptabel, även om den huvudsakligen är tillverkad av plast. Canon Pixma TS3450 levererar helt ok resultat när det gäller färgutskrifter. Bilderna är detaljerade och färgerna är levande. Även textutskrifter är bra, skarpa och lättlästa.

Skrivaren stöder trådlös anslutning via Wi-Fi. Det gör det möjligt att skriva ut från olika enheter som smartphones och surfplattor genom Canon PRINT-appen, Apple AirPrint och Google Cloud Print.

Utskriftskvaliteten är bra för priset, med en upplösning på upp till 4800 x 1200 dpi. Det ger skarpa och tydliga dokument och bilder. Utskriftshastigheten är dock ganska genomsnittlig med 7,7 sidor per minut (svartvitt) och 4 sidor per minut (färg). Det kan vara långsamt för användare med stora utskriftsvolymer.

Det är en pålitlig skrivare för vardagliga utskrifter, men kanske inte den bästa valet för dem som kräver högkvalitativa fotoutskrifter eller behöver skriva ut några hundra sidor snabbt. Den har även trådlös anslutning som stöder mobila utskrifter. En fördel är även den inbyggda skannern som gör att skrivaren kan användas som en kopiator. En nackdel är dock att den inte har automatisk dubbelsidig utskrift.

Fördelar:

 • Multifunktion – Stöd för utskrift, skanning och kopiering
 • Trådlös anslutning: Wi-Fi + utskrift via Canon PRINT-appen, Apple AirPrint och Google Cloud Print
 • Mycket prisvärd

Nackdelar:

 • Relativt långsam utskriftshastighet

Bästa återförsäljare:

Fotoskrivare – Bäst i test

Espon Surecolor

Epson SureColor SC-P900 är vinnare i bästa fotoskrivare, den är dyr men skriver ut fantastiska bilder.

Epson SureColor SC-P900 är en av de bästa skrivarna inom fotoutskrift, avsedd för professionella fotografer och entusiaster. Med högupplösta utskrifter och avancerad färgteknik levererar den resultat av högsta kvalitet.

Skrivarens design är kompakt och modern, vilket gör den relativt enkel att integrera i en arbetsmiljö eller studio. Byggkvaliteten är hög och skrivaren ger ett professionellt intryck. Skrivaren är även helt förseglad för att skydda mot smuts och damm. Den intuitiva pekskärmen gör navigering genom menyer och inställningar till en lätt upplevelse.

Epson SureColor SC-P900 levererar enastående utskriftskvalitet. Färgerna är djupa och levande, och skrivaren har en imponerande förmåga att återge detaljer. Den stöder även utskrifter på olika medietyper, inklusive konstnärligt papper och canvas, vilket gör den idealisk för fotokonstnärer.

SureColor SC-P900 är rik på funktioner som möter de högsta kraven. Den har avancerad färgkalibrering och kan hantera upp till 10 separata bläckpatroner för optimal färgprecision och har inget behov av att byta svart bläck tack vare det nya F10-skrivarhuvudet. Den trådlösa anslutningen gör det även enkelt att skriva ut från olika enheter och den har även stöd för utskrift från molntjänster.

Med sin avancerade teknik och höga prestanda är skrivaren en investering för seriösa fotografer och konstnärer. Priset är högre än genomsnittet, men för dem som kräver överlägsen utskriftskvalitet och mångsidighet kan det vara en väl värd investering.

Bästa 3D printer

3D-printer-AnkerMake M5

AnkerMake M5 3D printer är bästa 3D skrivaren nu. Du får mest skrivare för pengarna. Det finns såklart ännu mer avancerade 3D printers men då är det en helt annan prislapp.

AnkerMake M5 levereras med allt du behöver för att komma igång. Verktyg i ett praktiskt kit för att montera och underhålla skrivaren, en avbitartång och även munstycksrengörare. Du får också ett reservmunstycke och en liten provbit PLA på en rulle.

Den kommer även med en snabbstartsguide för att hjälpa dig bygga skrivaren. Den är ganska tjock eftersom den upprepas på flera olika språk men skrivaren monteras lätt ihop. Två stycken provutskrifter är även lagrade i skrivarens interna minne.

Det är inte bara en snabb 3D-skrivare, den är också väldigt enkel att använda och en av de bästa 3D-skrivare just nu. Den inkluderar några premiumfunktioner som är ovanliga i färdiga 3D-skrivare – en inbyggd kamera och en detektor för misslyckade utskrifter som är väldigt praktiska.

AnkerMake M5 har två processorer – en som hanterar utskrifterna och en annan som kör Linux för att övervaka resultaten via kameran och den använder även WiFi. Den har en gratis app för din smartphone som gör det möjligt för dig att övervaka och stoppa utskrifter på distans. Den enda negativa är egentligen att den är ganska högljudd.

Se även vårt bäst i test av strykjärn eller vårt bäst i test av skruvdragare.

Vilken blev den bästa eltandborsten? – eller vilken som blev bästa dammsugaren i våra senaste tester.

Bläckstråleskrivare eller laserskrivare?

Bläckstråleskrivare och laserskrivare har olika egenskaper som kan påverka ditt beslut. Här är några skillnader för att hjälpa dig att besluta vilken variant som passar dig bäst.

 1. Utskriftskvalitet:
  • Bläckstråleskrivare: Erbjuder högupplösta utskrifter och är utmärkta för färgrika och detaljerade bilder.
  • Laserskrivare: Ger skarpa och tydliga textutskrifter, vilket gör dem idealiska för textbaserade dokument.
 2. Utskriftshastighet:
  • Bläckstråleskrivare: Vanligtvis snabb när det gäller färgutskrifter, men hastigheten kan variera beroende på modell.
  • Laserskrivare: Generellt sett snabba och effektiva vid utskrift av stora mängder text.
 3. Kostnad per sida:
  • Bläckstråleskrivare: Kostnaden per sida kan vara högre, särskilt om du använder mycket färg.
  • Laserskrivare: Tenderar att ha lägre kostnad per sida, vilket gör dem mer ekonomiska vid stora utskriftsvolymer.
 4. Målgrupp och användningsområde:
  • Bläckstråleskrivare: Passar bra för hemanvändare och små företag med varierande utskriftsbehov, särskilt om färgutskrifter är viktiga.
  • Laserskrivare: Idealiska för företagsmiljöer och högvolyms utskrifter där snabbhet och kostnadseffektivitet är prioriterade.
 5. Underhåll och driftskostnader:
  • Bläckstråleskrivare: Kräver generellt mer underhåll, särskilt om skrivaren inte används regelbundet.
  • Laserskrivare: Kräver vanligtvis mindre underhåll och har lägre driftskostnader över tid.

Köpguide skrivare

Att köpa en skrivare kan verka enkelt men med det breda utbudet av funktioner och typer av skrivare på marknaden så kan det vara en utmaning att hitta den som passar bäst för dina behov. Här är några viktiga faktorer att överväga när du köper en skrivare:

1. Identifiera ditt behov

 1. Hemmaanvändning: Om du skriver ut dokument, foton eller skoluppgifter då och då så kan en enklare bläckstråleskrivare vara tillräcklig.
 2. Kontorsanvändning: För högvolymsutskrifter, snabba utskrifter och flerfunktionsbehov (som skanning och kopiering) kan en laserskrivare eller en multifunktionell skrivare vara mer lämplig.
 3. Fotoutskrifter: För högkvalitativa fotoutskrifter bör du överväga en fotobläckstråleskrivare som erbjuder bättre färgprecision och detaljrikedom.

2. Typ av skrivare

 • Bläckstråleskrivare: Bra för färgutskrifter och foton. Vanligtvis billigare initialt men högre driftskostnader på grund av bläckpriser.
 • Laserskrivare: Snabb och effektiv för svartvita utskrifter. Lämplig för kontor med hög volym. Högre initial kostnad men lägre kostnad per sida.
 • Multifunktionsskrivare (All-in-One): Kombinerar utskrift, skanning, kopiering och ibland fax. Tillgängliga som både bläckstråle- och laserskrivare.
 • Fotoskrivare: Specialiserade för att skriva ut foton med hög kvalitet. Använder ofta flera bläckpatroner för bättre färgåtergivning.

3. Kostnader

 • Initial kostnad: Priset på skrivaren.
 • Driftskostnader: Kostnaden för bläck eller toner, pappersförbrukning och underhåll. Kolla kostnaden per sida för att få en uppfattning om de långsiktiga kostnaderna.
 • Bläck- eller tonerpris: Se till att undersöka priserna på ersättningspatroner och deras kapacitet.

4. Funktioner

 • Utskriftshastighet: Mätt i sidor per minut (ppm). Viktigt för kontor som skriver ut stora volymer.
 • Upplösning: Mätt i dpi (dots per inch). Högre dpi ger skarpare utskrifter, viktigt för foton och detaljerade dokument.
 • Pappershantering: Kapacitet för pappersfack, automatisk dubbelsidig utskrift och olika pappersstorlekar som skrivaren kan hantera.
 • Anslutningsmöjligheter: Wi-Fi, Ethernet, USB, NFC och stöd för mobil utskrift via appar som Apple AirPrint, Google Cloud Print och tillverkarens egna appar.
 • Skärm och användargränssnitt: En lättanvänd skärm och intuitivt gränssnitt kan underlätta användningen av skrivaren.

5. Recensioner och betyg

 • Läs recensioner och betyg från andra användare och experter för att få en uppfattning om skrivaren är pålitlig, har bra utskriftskvalitet och är lätt att använda.

6. Garanti och support

 • Kontrollera vad som ingår i garantin och vilken typ av kundsupport som tillhandahålls av tillverkaren.

Sammanfattning

När du köper en skrivare är det viktigt att matcha skrivaren med dina specifika behov, vare sig det är för hemmet, kontoret eller fotoutskrifter. Tänk på både initiala och löpande kostnader, samt funktioner som utskriftshastighet, upplösning och anslutningsmöjligheter. Genom att göra noggrann forskning och läsa recensioner kan du hitta den skrivare som erbjuder bästa möjliga prestanda och värde för dina behov.

Läs mer om hörlurar bäst i test eller om vilken som blev bästa tandkrämen eller bäst i test av steamer i våra andra test.

Vanliga frågor

Länktips:

Canon – Bästa skrivarna för designers

Toms guide – på engelska

Betygsätt den här artikeln

Betyg: 5 / 5. Röster 6

Last Updated on maj 25, 2024 by Patrik

Rulla till toppen