Hem » Bästa skrivare för hemmabruk – Bäst i test 2024

Bästa skrivare för hemmabruk – Bäst i test 2024

Last Updated on februari 25, 2024 by Patrik

Bäst i test skrivare

Bästa skrivaren för hemmabruk – Stor genomgång av skrivare – Allt du behöver veta vid köp av skrivare. Vi tar fram vilken som blir ”bäst i test” i flera olika kategorier. Vi reder ut begreppen och hjälper er hitta rätt bland de bästa skrivarna på nätet.

Det finns många olika sorters skrivare att välja mellan – multifunktionsskrivare, bläckstråleskrivare, laserskrivare, fotoskrivare, 3D-skrivare, skrivare med scanner. Vi har sammanställt vilka skrivare som blivit utsedda till bäst i test i de olika kategorierna. Ta här del av vår stora köpguide för att välja rätt!

Ska man välja bläckstråleskrivare eller laserskrivare? Det beror på vad man ska använda skrivaren till. Ska du skriva ut foton eller högupplösta bilder så rekommenderar vi att välja bläckstråleskrivare. Skriver du mest ut text dokument så passar laserskrivare bättre.

Vi är oberoende i våra tester men om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig.

Bästa skrivare 2024 – I denna guide:

Multifunktionsskrivare – Bäst i test – Canon Maxify GX6050
Bästa Bläckstråleskrivaren – Canon Pixma iP8750
Skrivare till hemmakontoret – Testvinnare – Canon Maxify GX5050
Bästa Laserskrivaren färg – HP Color Laser 150NW
Bästa Laserskrivare mono – Brother HL-L2375DW
Budget skrivare – Bäst i test – Canon Pixma TS3450
Fotoskrivare – Bäst i test – Epson SureColor SC-P900
Bästa 3D Printer – AnkerMake M5 3D

Multifunktionsskrivare – Bäst i test

Canon Maxify GX6050

Bästa multifunktionsskrivare har vi utsett till Canon Maxify GX6050 – Det är en allt-i-ett-färgbläckstråleskrivare

Canon MAXIFY GX6050 en robust allt-i-ett supertank som levereras med premiumfunktioner och byggkvalitet. Den är välbyggd och har en mängd användbara funktioner, inklusive en pekskärm, en automatisk dokumentmatare och dubbel skanning.

Skrivaren ger snabba och kvalitativa utskrifter med bra kapacitet som håller kostnaderna låga. Den är helt perfekt för lilla kontoret, lilla företaget eller för hemma användning.

Istället för en vanlig bläckpatron har Maxify GX6050 en påfyllningsbar bläckbehållare. Den levereras med fyra bläckflaskor i lådan – tillräckligt för 6 000 svarta och 14 000 färgsidor. Detta gör att den är dyrare än de flesta A4-bläckstråleskrivare vid inköp. Men det höga priset rättfärdigas av hög byggkvalitet och lyxiga funktioner samt tillräckligt med bläck för att rättfärdiga det höga priset.

Med den här skrivaren kan du scanna, kopiera och skriva ut. Skrivaren saknar förvisso fax men samtidigt är det en utgången teknik som inte används längre så det borde inte påverka köpet. Men måste du ha fax så kostar det ca 1000kr mer och då heter modellen GX7050 istället.

Bästa Bläckstråleskrivaren

Canon Pixma iP8750

Bästa bläckstråleskrivaren i vårt test blev Canon Pixma iP8750

Pixma iP8750 är relativt prisvärd för en A3+ skrivare. Den har stöd för Wi-Fi samt kompatibel med Apple Airprint och Google Cloud print, men har ingen Ethernet-port och inte heller dubbelsidig utskrift. Den kan även skriva ut fina foton och bilder med en mycket hög upplösning och skriver ut foton med upp till 9 600 x 2 400 dpi.

iP8750 använder ett sex patronssystem; varje patron kan bytas individuellt, så du behöver inte kasta en halvfull behållare bara för att du har använt upp en färg. Patroner finns i både vanliga och XL-storlekar.

Fördelar: A3+ utskrifter, Bilder blir fina och skarpa, ekonomiska vardagsutskrifter.

Nackdelar: Enbart skrivare, ingen scanner och saknar ethernet.

Skrivare till hemmakontoret – Testvinnare

Canon Maxify GX5050

Bästa skrivaren till hemmakontoret blev Canon Maxify GX5050

Canon Maxify GX5050 är en effektiv allt-i-ett-skrivare som tillhör Maxify-serien. Den passar till det lilla kontoret eller för hemmabruk. Det är en kompetent bläckstråleskrivare för ett hektiskt hemmakontor eller ett litet företag. Skrivaren är välbyggd och har en mängd användbara funktioner. Det är lillebror till GX6050 och den stora skillnaden är att GX5050 saknar scanner. Behöver du scanner så kolla istället in bästa multifunktionsskrivaren GX6050 lite högre upp på sidan.

Bästa Laserskrivaren färg

HP color Laser 150nw

Bästa laserskrivaren färg blev HP Color Laser 150NW som är en laserskrivare i färg som är liten och prisvärd.

Skrivarens kompakta design gör den lämplig för mindre arbetsutrymmen. Byggkvaliteten är robust och ger ett pålitligt intryck samt levererar imponerande färgutskrifter. Bilderna är skarpa och färgerna är levande. Textutskrifter är tydliga och lättlästa även vid små teckenstorlekar. Det är definitivt en pålitlig skrivare för dem som behöver högkvalitativa utskrifter.

Skrivhastigheten är snabb och den hanterar enkelt stora utskriftsjobb. Den trådlösa anslutningen gör det även enkelt att skriva ut från olika enheter. Installationen var smidig, och skrivaren har visat sig vara pålitlig under vår användning.

HP Color Laser 150NW en pålitlig och effektiv färglaser-skrivare. Den imponerar med sin utskriftskvalitet, snabba prestanda och användarvänliga design. Med tanke på dess pris och funktioner är det ett bra val för dem som behöver pålitliga färgutskrifter.

Bästa Laserskrivare mono

Brother HL-L2375DW

Bästa laserskrivare mono blev Brother HL-L2375DW

Brother HL-L2375DW är en svartvitt laserskrivare som en pålitlig arbetsmaskin för hemmakontoret eller mindre företag.

Skrivarens design är enkel och funktionell, vilket gör den idealisk för arbetsmiljöer där effektivitet är nyckeln. Den kompakta storleken gör den lätt att placera på arbetsbordet. Byggkvaliteten är robust, och skrivaren ger intrycket av att vara hållbar och pålitlig över tid.

Skrivhastigheten är snabb och effektiv, vilket gör den lämplig för kontorsmiljöer med utskriftsbehov. Den har stöd för dubbelsidig utskrift, vilket hjälper till att minska pappersanvändningen och är en miljövänlig funktion.

Den har även trådlös anslutning. För den som inte behöver färgutskrifter är detta definitivt en kostnadseffektiv lösning för affärsdokument och kontorsutskrifter.

Budget skrivare – Bäst i test

Canon Pixma TS3450

Billigaste skrivaren i testet är vår vinnare i budget klassen – Canon Pixma TS3450

Canon Pixma TS3450 är en prisvänlig bläckstråleskrivare som marknadsförs som en allt-i-ett-lösning för hemmakontor och vardagliga utskriftsbehov. Efter att ha använt skrivaren i några veckor är vi väldigt nöjda med tanke på priset vi gav för den.

Skrivarens kompakta design gör den idealisk för trånga utrymmen. Byggkvaliteten är acceptabel, även om den huvudsakligen är tillverkad av plast. Canon Pixma TS3450 levererar helt ok resultat när det gäller färgutskrifter. Bilderna är detaljerade och färgerna är levande. Även textutskrifter är bra, skarpa och lättlästa.

Det är en pålitlig skrivare för vardagliga utskrifter, men kanske inte den bästa valet för dem som kräver högkvalitativa fotoutskrifter eller behöver skriva ut några hundra sidor snabbt. Den har även trådlös anslutning som stöder mobila utskrifter. En fördel är även den inbyggda skannern som gör att skrivaren kan användas som en kopiator. En nackdel är dock att den inte har automatisk dubbelsidig utskrift.

Fotoskrivare – Bäst i test

Espon Surecolor

Epson SureColor SC-P900 är vinnare i bästa fotoskrivare, den är dyr men skriver ut fantastiska bilder.

Epson SureColor SC-P900 är en av de bästa skrivarna inom fotoutskrift, avsedd för professionella fotografer och entusiaster. Med högupplösta utskrifter och avancerad färgteknik levererar den resultat av högsta kvalitet.

Skrivarens design är kompakt och modern, vilket gör den relativt enkel att integrera i en arbetsmiljö eller studio. Byggkvaliteten är hög och skrivaren ger ett professionellt intryck. Skrivaren är även helt förseglad för att skydda mot smuts och damm. Den intuitiva pekskärmen gör navigering genom menyer och inställningar till en lätt upplevelse.

Epson SureColor SC-P900 levererar enastående utskriftskvalitet. Färgerna är djupa och levande, och skrivaren har en imponerande förmåga att återge detaljer. Den stöder även utskrifter på olika medietyper, inklusive konstnärligt papper och canvas, vilket gör den idealisk för fotokonstnärer.

SureColor SC-P900 är rik på funktioner som möter de högsta kraven. Den har avancerad färgkalibrering och kan hantera upp till 10 separata bläckpatroner för optimal färgprecision och har inget behov av att byta svart bläck tack vare det nya F10-skrivarhuvudet. Den trådlösa anslutningen gör det även enkelt att skriva ut från olika enheter och den har även stöd för utskrift från molntjänster.

Med sin avancerade teknik och höga prestanda är skrivaren en investering för seriösa fotografer och konstnärer. Priset är högre än genomsnittet, men för dem som kräver överlägsen utskriftskvalitet och mångsidighet kan det vara en väl värd investering.

Bästa 3D printer

3D-printer-AnkerMake M5

AnkerMake M5 3D printer är bästa 3D skrivaren nu. Du får mest skrivare för pengarna. Det finns såklart ännu mer avancerade 3D printers men då är det en helt annan prislapp.

AnkerMake M5 levereras med allt du behöver för att komma igång. Verktyg i ett praktiskt kit för att montera och underhålla skrivaren, en avbitartång och även munstycksrengörare. Du får också ett reservmunstycke och en liten provbit PLA på en rulle.

Den kommer även med en snabbstartsguide för att hjälpa dig bygga skrivaren. Den är ganska tjock eftersom den upprepas på flera olika språk men skrivaren monteras lätt ihop. Två stycken provutskrifter är även lagrade i skrivarens interna minne.

Det är inte bara en snabb 3D-skrivare, den är också väldigt enkel att använda och en av de bästa 3D-skrivare just nu. Den inkluderar några premiumfunktioner som är ovanliga i färdiga 3D-skrivare – en inbyggd kamera och en detektor för misslyckade utskrifter som är väldigt praktiska.

AnkerMake M5 har två processorer – en som hanterar utskrifterna och en annan som kör Linux för att övervaka resultaten via kameran och den använder även WiFi. Den har en gratis app för din smartphone som gör det möjligt för dig att övervaka och stoppa utskrifter på distans. Den enda negativa är egentligen att den är ganska högljudd.

Se även vårt bäst i test av strykjärn eller vårt bäst i test av skruvdragare.

Vilken blev den bästa eltandborsten? – eller vilken som blev bästa dammsugaren i våra senaste tester.

Bläckstråleskrivare eller laserskrivare?

Bläckstråleskrivare och laserskrivare har olika egenskaper som kan påverka ditt beslut. Här är några skillnader för att hjälpa dig att besluta vilken variant som passar dig bäst.

 1. Utskriftskvalitet:
  • Bläckstråleskrivare: Erbjuder högupplösta utskrifter och är utmärkta för färgrika och detaljerade bilder.
  • Laserskrivare: Ger skarpa och tydliga textutskrifter, vilket gör dem idealiska för textbaserade dokument.
 2. Utskriftshastighet:
  • Bläckstråleskrivare: Vanligtvis snabb när det gäller färgutskrifter, men hastigheten kan variera beroende på modell.
  • Laserskrivare: Generellt sett snabba och effektiva vid utskrift av stora mängder text.
 3. Kostnad per sida:
  • Bläckstråleskrivare: Kostnaden per sida kan vara högre, särskilt om du använder mycket färg.
  • Laserskrivare: Tenderar att ha lägre kostnad per sida, vilket gör dem mer ekonomiska vid stora utskriftsvolymer.
 4. Målgrupp och användningsområde:
  • Bläckstråleskrivare: Passar bra för hemanvändare och små företag med varierande utskriftsbehov, särskilt om färgutskrifter är viktiga.
  • Laserskrivare: Idealiska för företagsmiljöer och högvolyms utskrifter där snabbhet och kostnadseffektivitet är prioriterade.
 5. Underhåll och driftskostnader:
  • Bläckstråleskrivare: Kräver generellt mer underhåll, särskilt om skrivaren inte används regelbundet.
  • Laserskrivare: Kräver vanligtvis mindre underhåll och har lägre driftskostnader över tid.

Köpguide skrivare

Vilka utskriftsbehov har du?

Bedöm dina utskriftsbehov noggrant. Är du främst intresserad av textutskrifter eller behöver du högkvalitativa färgutskrifter? Behöver du möjligheten att skanna och kopiera?

Olika typer av skrivare:

Välj mellan bläckstråle- och laserskrivare eller fotoskrivare och multifunktionsskrivare. Bläckstråleskrivare passar bra för färg och fotoutskrifter, medan laserskrivare är effektiva för snabba textutskrifter. Fotoskrivare är bäst för dig som skriver ut bilder och med en multifunktionsskrivare kan du både skriva, scanna, kopiera.

Utskriftshastighet:

Bedöm hur snabbt du behöver skriva ut. Laserskrivare är generellt snabbare än bläckstråleskrivare, särskilt vid stora utskriftsvolymer.

Trådlös anslutning:

Kolla om skrivaren har möjlighet till trådlös överföring om du vill skriva ut från olika enheter. Kontrollera även så den är kompatibel med din smartphone och surfplatta.

Storlek och design:

Ta även hänsyn till skrivarens storlek och design, särskilt om du har begränsat utrymme. Överväg också användarvänliga funktioner som pappersmatning. Även ljudnivån är viktig om du sitter nära skrivaren och tänker skriva ut ofta.

Läs mer om hörlurar bäst i test eller om vilken som blev bästa tandkrämen eller bäst i test av steamer i våra andra test.

Vanliga frågor

Länktips:

Canon – Bästa skrivarna för designers

Toms guide – på engelska

Betygsätt den här artikeln

Betyg: 5 / 5. Röster 3

Rulla till toppen