Hem » Bästa Eltandborste – Bäst i test 2024 – Stor Guide

Bästa Eltandborste – Bäst i test 2024 – Stor Guide

Bäst i test eltandborste

Att välja bästa eltandborste är ett viktigt val och vi går här igenom vilken eltandborste som kan vara bäst för dig.

Att hålla tänderna rena och friska är avgörande för vår övergripande hälsa, och valet av bästa eltandborste spelar en viktig roll i denna process. I jämförelse med den traditionella manuella tandborsten har eltandborsten blivit allt mer populär, och det finns flera anledningar till varför den anses vara ett överlägset alternativ. Du får renare tänder genom en effektivare plack-borttagning.

Eltandborstar är även utrustade med borsttryckssensorer som varnar användaren när de applicerar för mycket tryck under borstningen. Detta är viktigt eftersom för hård borstning kan leda till tandköttsskador och emaljslitage. Manuella tandborstar saknar denna funktion, vilket gör eltandborsten mer användarvänlig och skonsam för tänderna. Ta här del av vår stora köpguide för att välja rätt!

Vi är oberoende i våra tester men om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig.

Eltandborste bäst i test 2024 – I denna guide:

iO serie 5
BÄST I TEST
Oral-B iO5

Den har samma grundläggande design och den nya borsttekniken som de dyrare modellerna, men det är en avskalad version. Klarar du dig utan krusidullerna som färgdisplay eller realtidscoachning så är det här ett mycket prisvärt alternativ.

iO serie 10
BÄSTA PREMIUM ELTANDBORSTE
Oral-B iO 10

Oral-B iO 10 blev bästa premium eltandborste med sina avancerade funktioner och är Oral-B senaste flaggskepp. Pris skillnaden nu mellan 9 och 10 serien är så liten så vi rekommenderar att satsa på den nyaste 10 serien även om det inte är mycket som skiljer serierna åt.

OralB Pro3 3000
BÄSTA BUDGETVAL
Oral-B Pro 3 3000

Oral-B Pro 3 3000 en högpresterande eltandborste som erbjuder en effektiv rengöring, användbara funktioner och enastående batteritid till ett bra pris. Tandborsten har en 360-graders trycksensor som hjälper dig att borsta tänderna på rätt sätt och undvika överborstning.

Pro 3 duo
BUDGET DUO ELTANDBORSTAR
Oral-B Pro 3 3900 DUO

Väldigt prisvärt paket med en svart och en vit tandborste men paketet innehåller bara en laddare som man får turas om att ladda med.

Sonicare 4300
BÄSTA PRISVÄRDA SONISKA TANDBORSTE
Philips Sonicare ProtectiveClean 4300

Bra prisvärd sonisk borste för den som vill ha en bra tandborste utan extra finesser. Borsthuvudet vibrerar i hög hastighet och skapar upp till 62 000 borststråkar per minut. Det möjliggör en kraftfull och effektiv rengöring. Denna teknologi är känd för att avlägsna plack och förebygga tandköttsproblem.

Vitality 100
BILLIGASTE ELTANDBORSTEN
Oral-B Vitality 100

Oral-B Vitality 100 en pålitlig och prisvänlig eltandborste som passar användare som söker en grundläggande och effektiv tandvård utan extra krusiduller.

Oral-B-Junior
BÄSTA ELTANDBORSTE BARN
Oral-B Pro Junior

Oral-B Pro Junior är specifikt utformad för den yngre generationen och erbjuder en tandvårdsupplevelse som är både effektiv och rolig. För att attrahera den yngre publiken kommer tandborsten i starka färger.

Mest prisvärda eltandborste från iO serien – Bäst i test

Oral-B iO 5

Oral-B iO 5 är bäst i test och den mest prisvärda eltandborsten från iO serien. Den är vår testvinnare och det är grundat på att du får Oral-B iOs borstteknik till ett bra pris. Den saknar några funktioner som de dyrare iO versionerna har som färgskärm och realtidstränare men sammanräknat tycker vi inte att de funktionerna är värt priset. De ännu lägre serierna saknar vissa funktioner som exempelvis display på handtaget som vi tycker är ett måste och därför blir det iO 5 serien som blir vårt bästa val från iO serien.

Den levereras med ett resefodral och en laddare. När jag testade den här tandborsten hade jag bara tandborsten och resefodralet med mig under en vecka i Spanien. Jag borstade tänderna ca 3-4min 2 gånger dagligen och efter en vecka utan laddning så hade jag ändå 38% batteritid kvar så batteriet är väldigt starkt och klarar sig länge utan laddning.

Detta är ett av de mest prisvänliga sätten att skaffa en Oral-B iO-tandborste. Den har färre funktioner än de dyrare modellerna, men egentligen allt du behöver – utom snabbladdning och realtids tränare. Ändå tror vi att du förmodligen kommer att avstå från realtidscoachningen förr eller senare som de högre modellerna har.

Oral-B’s iO-serie representerade en stor förändring för varumärket och rekommenderas från tandläkare. Den har en helt ny design och ett förbättrat borstsystem. Men de flesta modellerna kommer också med en saftig prislapp och massor av funktioner som du med glädje kan klara dig utan.

Men om du vill ha iO prestandan med den förbättrade borst tekniken och kan avstå från krusidullerna kan iO5 vara något för dig. Den har samma grundläggande design som de dyrare modellerna, men det är en avskalad version. Det finns färre borstlägen och ingen snabbladdning men oftast klarar man sig utan snabbladdningen ändå.

Fördelar:

 • Oral-B:s bästa teknologi till bra pris
 • Smart trycksensor så du inte borstar för hårt
 • Ai spårning genom app
 • Höga konsument betyg
 • Bra batteritid
 • 5st olika borstningslägen

Nackdelar:

 • Saknar färgskärm

Hitta bästa återförsäljare:

Vinnare premium eltandborste

Oral-B iO 10

Oral-B iO 10 blev bästa premium eltandborste med sina avancerade funktioner och är Oral-B senaste flaggskepp. Pris skillnaden nu mellan 9 och 10 serien är så liten så vi rekommenderar att satsa på den nyaste 10 serien även om det inte är mycket som skiljer serierna åt. Den blev bäst i test premiumval och det enda negativa är egentligen prislappen men du får även den bästa tandborsten på marknaden för priset.

Oral-B iO 10 är en av de mest avancerade eltandborstarna på marknaden. Oral-B flaggskepp är en högt prissatt men superpremium eltandborste som erbjuder trådlös laddning, smart dock-feedback, app-stöd och tyst drift samtidigt som den rengör på en tandläkarnivå. Tandborsten har en borstlös magnetmotor, vilket innebär att du inte bara får oscillerande och mikrovibrerande rengöring utan också med en av de tystaste driftsnivåerna av alla premium Oral-B-tandborstar. Tandborsten har en färg-LED-skärm på handtaget, du kan välja mellan sju lägen och erbjuder även AI-anpassad borstning. De sju olika lägena består av daglig rengöring, mjuk, tandköttsvård, intensiv rengöring, vitgörande, superkänslig samt tungrengöring.

Laddningen:

iO sense – laddningsställ ger även användbar feedback om din borstning. Laddpucken ser vid första anblick likadan ut som laddaren för 9s. Men när man börjar borsta lyser den upp och börjar räkna ned borstningen åt dig. Den visar även vart i munnen det är dags att borsta med hjälp av markeringar som är uppdelade i 6 olika sektioner.

Den har även en modern och slående design med sitt runda borsthuvud och eleganta utseende. Det finns också två färgalternativ att välja mellan, vit och svart, vilket gör att man kan välja den som passar ens personliga stil bäst. Tandborsten ser inte bara bra ut, den har också en mjuk och behaglig känsla i handen.

Oral-B iO 10 är en mycket högkvalitativ tandborste, med avancerad teknik och många användbara funktioner. Den unika, runda borsten kombinerat med mjuka mikrovibrationer ger en effektiv rengöring och en fräsch känsla i munnen. Sense Smart Charger och 3D-tandspårning med AI är också fantastiska tillägg som verkligen bidrar till en skräddarsydd rengöring. Interaktiv färgdisplay och timer som visar hur lång tid du har borstat. Ny förbättrad smart trycksensor visar också på en hög nivå av både finess och kvalitet.

Sammantaget så tror jag att Oral-B iO 10 kan vara ett väldigt bra köp för den som vill ha den mest avancerade tandborsten på marknaden. Både för den som vill ta hand om sin munhälsa på bästa sätt eller för den som har problem med tandsten eller känsligt tandkött.

Hitta bästa återförsäljare:

Bästa eltandborste budget

Oral-B Pro 3

Oral-B Pro 3 3000 är bästa budget eltandborsten. Det är en utmärkt eltandborste som erbjuder en högkvalitativ rengöring till ett överkomligt pris.

Oral-B Pro 3 3000 en högpresterande eltandborste som erbjuder en effektiv rengöring, användbara funktioner och enastående batteritid. Tandborsten har en 360-graders trycksensor som hjälper dig att borsta tänderna på rätt sätt och undvika överborstning. Den har också tre olika rengöringslägen: daglig rengöring, tandblekning och känslig. Oral-B Pro 3 3000 levereras med en Cross-Action borsthuvud som är utformad för att rengöra djupt mellan tänderna och ta bort plack.

Sammantaget så tror jag att Oral-B Pro 3 3000 är en utmärkt eltandborste som ger en högkvalitativ rengöring till ett överkomligt pris. Tandborsten har användbara funktioner som hjälper dig att borsta tänderna på rätt sätt och undvika överborstning. Den har också en modern och strömlinjeformad design som ser bra ut på badrumshyllan. Om du letar efter en prisvärd eltandborste som ger en effektiv rengöring, så är Oral-B Pro 3 3000 definitivt värd att överväga.

Budget DUO eltandborstar- Bäst i test

Oral B Pro 3

Oral-B Pro3 3900 Duo är bästa budget duo eltandborstar – Väldigt prisvärt paket med en svart och en vit tandborste men paketet innehåller bara en laddare som man får turas om att ladda med.

Oral-B Pro 3-serien en utmärkt eltandborste som erbjuder en högkvalitativ rengöring till ett överkomligt pris. Den är utrustad med 3D-teknologi, 360° visuell tryckkontroll för friskt tandkött och en professionell timer som hjälper dig att borsta tänderna på rätt sätt och undvika överborstning.

Bästa prisvärda soniska tandborste

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6800 – Bra prisvärd sonisk borste för den som vill ha en bra tandborste utan extra finesser.

En av de mest framträdande egenskaperna hos Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 är dess användning av sonisk teknologi. Borsthuvudet vibrerar i hög hastighet och skapar upp till 62 000 borststråkar per minut, vilket möjliggör en kraftfull och effektiv rengöring. Denna teknologi är känd för att avlägsna plack och förebygga tandköttsproblem.

För att undvika skador på tandköttet och emaljen är Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 även utrustad med en inbyggd trycksensor. Denna funktion varnar användaren om för hårt tryck appliceras under borstningen, vilket gör det möjligt att bibehålla en skonsam men effektiv rengöring.

Med en imponerande batteritid kan Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 användas i upp till två veckor på en enda laddning. Dessutom har den en smart laddningsfunktion som indikerar när det är dags att ladda tandborsten, vilket gör den till ett praktiskt verktyg för resande.

Sonicare ProtectiveClean 4300 är en utmärkt eltandborste som ger en högkvalitativ rengöring till ett överkomligt pris. Om du letar efter en prisvärd eltandborste som ger en effektiv rengöring, så är Sonicare ProtectiveClean 4300 definitivt värd att överväga.

Billigaste eltandborsten – Bäst i test

Oral-B Vitality 100

Oral-B Vitality 100 – är en budgetvänlig eltandborste som levererar pålitlig prestanda för din dagliga munvård. Trots sin enklare design erbjuder den flera fördelar som gör den till ett överkomligt val för användare som söker grundläggande tandvård till ett bra pris.

Trots sin prisvänliga natur kompletteras Oral-B Vitality 100 med en oscillerande-rotativ rörelse, vilket gör att borsthuvudet roterar och pulserar för att effektivt bryta ner och avlägsna plack. Detta bidrar till att upprätthålla god tand- och tandköttshälsa.

Oral-B Vitality 100 en pålitlig och prisvänlig eltandborste som passar användare som söker en grundläggande och effektiv tandvård utan extra krusiduller. För dem som prioriterar budget och grundläggande funktioner kan denna modell vara ett klokt val och är vår bäst i test av billigaste tandborsten.

Bästa eltandborste barn

Oral b pro junior

Oral-B Pro Junior – elektrisk tandborste för barn är en väldigt bra första eltandborste.

Oral-B Pro Junior är specifikt utformad för den yngre generationen och erbjuder en tandvårdsupplevelse som är både effektiv och rolig. För att attrahera den yngre publiken kommer tandborsten i starka färger. Den har även en inbyggd timer som hjälper unga användare att borsta tänderna under de rekommenderade två minuterna.

För att ta hänsyn till den känsliga munnen hos barn och tonåringar kommer Oral-B Pro Junior med ett extra mjukt borsthuvud. Det är skonsamt mot tandköttet och tänderna, vilket minimerar risken för obehag under tandborstningen.

Trots sin barnvänliga design kompromissar Oral-B Pro Junior inte när det gäller prestanda. Med den oscillerande rotativa teknologin erbjuder den effektiv plack borttagning, vilket är avgörande för att upprätthålla en god munhygien hos unga användare.

Se även vårt bäst i test av strykjärn eller vårt bäst i test av skruvdragare.

Vi har tagit fram bästa dammsugaren, bästa skrivaren eller brödrost bäst i test.

Tips när du ska köpa en eltandborste

Att investera i en eltandborste är ett steg mot en effektivare och noggrannare munvård. När du står inför det breda utbudet på marknaden är det viktigt att göra ett välgrundat köpbeslut. Här är några generella tips att överväga när du ska köpa en eltandborste.

 1. Borsthuvud: Borsthuvudet är en av de viktigaste faktorerna att tänka på när du köper en eltandborste. Det finns flera olika typer av borsthuvuden att välja mellan, inklusive runda, ovala och rektangulära. Välj ett borsthuvud som passar din mun och tänder. Förutom att borstarna går att få i olika storlek och då kan till exempel föräldrar och barn dela på en tandborste och bara byta huvud.
 2. Borsthastighet: Borsthastigheten är en annan viktig faktor att tänka på. En högre borsthastighet kan ge en mer effektiv rengöring, men det kan också vara mer obehagligt för personer med känsliga tänder och tandkött.
 3. Trycksensor: En trycksensor kan hjälpa dig att undvika överborstning och skador på tandköttet. När du trycker för hårt på borsten, kan trycksensorn varna dig genom att blinka eller vibrera.
 4. Batteritid: Batteritiden är en annan viktig faktor att tänka på. Välj en eltandborste med en batteritid som passar dina behov. De flesta eltandborstar har en batteritid på mellan 1 och 2 veckor.
 5. Pris: Priset är också en viktig faktor att tänka på. Det finns eltandborstar tillgängliga i olika prisklasser, så välj en som passar din budget.
 6. Garanti: Slutligen, se till att eltandborsten du väljer har en garanti. Detta kan hjälpa dig att skydda din investering om något går fel med tandborsten.

Skillnader mellan Oral-B och Philips

När det kommer till eltandborstar är två av de mest erkända varumärkena på marknaden Oral-B och Philips som har de bästa eltandborste. Båda har en lång historia av att producera högkvalitativa tandvårdsprodukter, men det finns distinkta skillnader mellan dem. Här är en närmare titt på några nyckelfaktorer som skiljer Oral-B och Philips eltandborstar åt:

1. Borstteknologi:

 • Oral-B: Oral-B använder sig främst av oscillerande-rotativa rörelser. Deras borsthuvuden roterar och pulserar för att avlägsna plack.
 • Philips: Philips använder både oscillerande-rotativa och sonisk teknologi. Deras soniska tandborstar använder högfrekventa vibrationer för att rengöra tänderna.

2. Borsthuvudets design:

 • Oral-B: Har en unik runda design för sina borsthuvuden, vilket möjliggör precisionsrengöring och når enkelt svåråtkomliga områden.
 • Philips: Erbjuder en mer varierad design för borsthuvuden, inklusive runda och ovala alternativ. Dessa borsthuvuden är utformade för att passa olika tandformer och munstrukturer.

3. Trycksensor:

 • Oral-B: Många Oral-B-modeller har inbyggda trycksensorer som varnar användaren om de applicerar för mycket tryck under tandborstningen, vilket hjälper till att förhindra skador på tandköttet och emaljen.
 • Philips: Många Philips-eltandborstar har också trycksensorer, men inte alla modeller har denna funktion. Det är viktigt att kolla specifikationerna för den valda modellen.
4. Batteritid och laddning för bästa eltandborste:
 • Oral-B: Batteritiden varierar beroende på modell, men de flesta Oral-B-eltandborstar har en acceptabel batteritid och laddningstiden är vanligtvis rimlig.
 • Philips: Batteritiden varierar också mellan modeller. Vissa Philips-eltandborstar erbjuder imponerande långa batteritider och snabbladdningsfunktioner.

5. Extra Funktioner:

 • Oral-B: Många Oral-B-eltandborstar kommer med extra funktioner som olika borstlägen och Bluetooth-anslutning för att synkronisera med en app för tandvårdsövervakning.
 • Philips: Beroende på modell kan Philips-eltandborstar också inkludera extra funktioner som tandblekningslägen och smarta trycksensorer.

6. Pris:

 • Oral-B: Oral-B erbjuder ett brett spektrum av prisklasser, från mer prisvänliga modeller till mer avancerade alternativ.
 • Philips: Philips-eltandborstar ligger oftast i en liknande prisklass, med olika modeller för olika budgetar.

Valet mellan Oral-B och Philips eltandborstar beror i hög grad på individuella preferenser, budget och tandvårdsbehov. Båda varumärkena har etablerat sig som pålitliga aktörer på marknaden, och det är viktigt att överväga vilka funktioner som är mest relevanta för din personliga munvård. Innan du köper är det också klokt att läsa recensioner och jämföra specifikationer för att hitta den eltandborste som passar bäst för dig.

Läs mer om bästa trådlösa hörlurar, bästa tandkrämen eller vilken som blev bäst i test av steamers i våra andra test.

Vanliga frågor & svar

Länktips – mer om eltandborstar:

Tandlakartidningen – Eltandborste bättre i längden

SVT – Dåligt tandkött kan ge hjärtattack eller diabetes

Betygsätt den här artikeln

Betyg: 5 / 5. Röster 9

Last Updated on maj 3, 2024 by Patrik

Rulla till toppen