Hem » Bästa headset PC – Bäst i test av gaming headset

Bästa headset PC – Bäst i test av gaming headset

Last Updated on december 3, 2023 by admin

Bästa headset

Årets bästa headset för gaming 2023 plockas fram för vårt bäst i test. Ett bra gaming headset ska sitta skönt under längre gaming-rundor vare sig du spelar Counterstrike, Call of duty, Fortnite, League of legends eller något annat spel. Att kunna höra ett enda fotsteg från en fiende kan betyda skillnaden mellan liv och död.

I detta test tar vi fram det bästa spel headsetet samt bästa budgetvalet.

Det bästa spelheadsetet är förmodligen en av de mest kraftfulla uppgraderingarna du kan göra för din spelupplevelse. Effekten som ett bra spelljud kan ha på din upplevelse kan vara enorm och kan ge dig en edge mot dina motståndare i FPS spel, samtidigt som du får en bättre ljudbild.

Vi är oberoende i våra tester men om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig.

Testvinnare – Bästa headset

Bäst i test – Bästa spel headsetet: Logitech G Pro X 2 Lightspeed – Bäst i test

Näst bästa headset: HyperX Cloud II wireless – 2:a i vårt test

Bästa budgetval – Logitech G435 Lightspeed – Bästa budget headset

Bästa spel headset är:

Logitech G Pro X 2 Lightspeed blir vårt val och tips av bästa headset för gaming 2023

Logitech G Pro X 2 Lightspeed

Det trådlösa headsetet som är designat med och för världens bästa e-sportspelare finns i både som svarta eller vita och har mycket bra ljud vid framför allt spelande. Tydlig rumslig ljuduppfattning, löstagbar mikrofon, bra programvara samt kvalitets byggda för att hålla länge.
G Pro X ansluts i första hand med hjälp av den medföljande Lightspeed donglen. Detta är Logitechs 2,4 gigahertz trådlösa låglatens anslutning som erbjuder prestanda som är jämförbar med direktanslutning. Till skillnad mot blåtand så klarar Lightspeed ett längre avstånd till sändaren och vi kan med G Pro X 2 nå hela 30 meters avstånd. För dig som vill ansluta lurarna till andra enheter kan du ansluta dessa till din konsol eller PC via Lighspeed, Bluetooth eller AUX, med 3,5mm-sladden som medföljer.
Lurarna får sin kraft från ett integrerat batteri som på en laddning ger oss upp till 50 timmars användning. Laddning tar dryga timmen och sker med hjälp av Typ-kabel. Här hittar vi även nästa del som vi uppskattar med G Pro X2 och det är det medföljande kittet. Vi får förutom lurarna i sig även extra öronkuddar med memory foam, Trådlös USB-A Lightspeed adapter med port för 3,5 millimeter, en avtagbar mikrofon med puffskydd, en USB-A- till USB-C-sladd, en sladd för 3,5 millimeter och en mjuk förvaringsväska..

Fördelar

 • Grymt ljud
 • Bra räckvidd
 • Batteritid samt snabb laddning
 • Komforten + fungerar även bra om man har glasögon

Nackdelar

 • Mikrofonen kan ibland fånga upp ljud lite för br

NR 2 på vår bästa headset lista hamnar :

HyperX Cloud II wireless

Cloud II Wireless är ett mycket populärt gaming headset från HyperX som är topprankat i flera test.
HyperX Cloud 2 har ett starkt fokus på att utveckla det bästa möjliga ljudet, skräddarsytt för gamers. Ett av de viktigaste säljargumenten för detta headset är att det har 7.1 surround sound. Denna funktion ger ett ljud utöver det vanliga. Det ger dig även alla förutsättningar för att orientera dig i spelet, i förhållande till var fienden kommer ifrån. HyperX Cloud 2 kommer med en impedans på 60 ohm, vilket är högt, och därmed säkrar dig en bra ljudupplevelse.Med hög kvalite på ljud och utmärkt batteritid samt bra komfort till ett rimligt pris är HyperX Cloud II ett starkt alternativ till vårt toppval.
Bra recensioner och fina användaromdömen ges för sin komfort med kuddar av konstläder & minneskum. Plus för de som gärna tar en runda med konsolen då Cloud II funkar fint både med PS4 och Nintendo Switch.

Fördelar

 • Riktigt bra komfort
 • Bra ljud för att orientera dig i spel
 • Fungerar bra till CS:GO mm
 • Löstagbar mic

Nackdelar

 • Inga equalizer-inställningar

Bästa budgetvalet i bästa headset just nu:

Logitech G435 Lightspeed

Logitech G435 är ett populärt spelheadset med bra prisbild sett till funktioner och användare ger här riktigt bra omdömen. För det här priset blir det ett stabilt köp från branchens klart ledande tillverkare. G435 ges överlag bra recensioner och speciellt med tanke på priset man betalar är de svårslagna som budget alternativ. Givetvis mäter sig inte modellen ljudmässigt med topp lurarna – men håller faktiskt väldigt bra klass på både ljudbild och kvalite för det här priset. Du hittat inget bättre budget alternativ – absolut mest hörlurar per krona.

Fördelar

 • Priset
 • Komfortabla
 • Lättvikt
 • 20 timmar per laddning

Nackdelar

 • Känns billigt byggda – lite plastig känsla

Vad ska jag tänka på när jag köper hörlurar?

Ljudkvalitet, batteritid och byggkvalitet är det absolut viktigaste när du ska köpa nya hörlurar, oavsett vad du tänkt använda dem till. Sedan beror det såklart lite på vad du är ute efter för typ av hörlurar. Vill du ha ett bastungt ljud eller en välbalanserad ljud? Eller vill du kunna stänga ute störande ljud i omgivningen? Detta är frågor du bör ställa dig själv innan du gör ditt val. Om du vill ha ett par hörlurar för löpning i eventuellt regn behöver du se till att hörlurarna har en stark klassning för vattentålighet. Eller om du ska springa långa maraton kommer du behöva en lång batteritid. Annars om du vill jobba i lugn och ro på kontoret behöver du en bra brusreducering och så vidare. 

Vad är viktigt för headset för videomöten?

Bra ljudbåde från hörlurarna och i mikrofonen är det absolut viktigaste om du vill ha ett par hörlurar att använda för dina videomöten. Det är inte bara viktigt att du hör dina kollegor, men att de hör dig klart och tydligt, så kolla alltid att mikrofonen håller hög kvalitet. Om du kör trådlöst är en bra anslutningockså ett måste, så hörlurarna inte tappar ljudet eller din röst börjar hacka mitt under mötet. Om du är ute på resande fot ofta är det dessutom viktigt med en bra batteritid, så du slipper ladda hörlurarna mellan varje möte för att vara säker på att du inte får slut på batteri mitt under mötet. 

Trådlösa och äkta trådlösa: Vad är skillnaden?

Trådlösa hörlurar är traditionella over-ear- eller on-ear-hörlurar utan sladden – de två öronkåporna är sammankopplade med ett huvudband. 

Helt Trådlösa in-ear-hörlurar har funnits ett tag nu, i princip sedan Bluetooth uppfanns. Även om de är batteridrivna och inte fysiskt anslutna till din mobil, har de en sladd som ansluter båda knopparna – och ibland också ett band runt halsen.

Äkta trådlösa in-ear-hörlurar har ingen sladd alls. Medan trådlöst tillåter oss att bära hörlurar några meter bort från våra musikspelare, skippar de äkta trådlösa in-ear-hörlurarna också sladden mellan propparna.

Varför ska man ha brusreducerande hörlurar?

Ett par brusreducerande hörlurar är bra för dig som vill kunna stänga ute ljud från omgivningen. Om du ofta befinner dig i bullriga miljöer som exempelvis gym, kollektivtrafik, stökiga skolmiljöer, högljudda kontor eller liknande, är ett par brusreducerande hörlurar guld värt. De hjälper till att filtrera bort ljud från omgivningen, så du enklare kan njuta av din musik eller bara stänga ute oljud så du kan fokusera bättre på det du håller på med.

Rulla till toppen